Image default
Οικονομία

Βρετανία: «Ρίχνει» 1,2 δισ. δολάρια στην εγχώρια βιομηχανία τσιπ

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σχέδιο χρηματοδότησης ύψους έως 1 δισ. στερλίνες (1,24 δισ. δολάρια) για την ενίσχυση της βιομηχανίας ημιαγωγών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σχέδιο χρηματοδότησης ύψους έως 1 δισ. στερλίνες (1,24 δισ. δολάρια) για την ενίσχυση της βιομηχανίας ημιαγωγών, θέλοντας να τονώσει την εγχώρια παραγωγική δυνατότητα τσιπ και να αποτρέψει περαιτέρω διακοπές στον εφοδιασμό μετά και τις εκκλήσεις για στήριξη από τους επικεφαλής των κορυφαίων βρετανικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Η επένδυση θα αποτελέσει μέρος μιας 20ετούς στρατηγικής για τους ημιαγωγούς – η οποία έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά – και περιγράφει το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου να εξασφαλίσει προμήθειες τσιπ και να προστατευτεί από τυχόν κινδύνους εθνικής ασφάλειας.

Η στρατηγική, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί αργότερα σήμερα, καθορίζει μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του εγχώριου τομέα τσιπ του Ηνωμένου Βασιλείου, στον μετριασμό του κινδύνου διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην προστασία της εθνικής ασφάλειας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπαθήσει να εντείνει τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους ως μέρος της στρατηγικής του. Αυτή την εβδομάδα, η Βρετανία σύναψε συμφωνία με την Ιαπωνία στη Χιροσίμα προς ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της άμυνας και των ημιαγωγών.

Η κυβέρνηση θα επενδύσει αρχικά έως και 200 εκατομμύρια λίρες από το 2023 έως το 2025 προτού επεκτείνει τη δέσμευσή της σε έως και 1 δισεκατομμύριο λίρες την επόμενη δεκαετία, δήλωσε η κυβέρνηση. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση ταλέντων και την πρόσβαση σε πρωτότυπα, εργαλεία και επιχειρηματική υποστήριξη.

«Οι ημιαγωγοί υποστηρίζουν τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και θα είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση των τεχνολογιών του αύριο», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Περικοπές και στον προϋπολογισμό του 2025; – Στο στόχαστρο τα επιδόματα

admin

Επιθεώρηση Ταχιάου σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού μετά από περιστατικό με φωτιά σε όχημα

admin

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στις νέες θέσεις εργασίας – Χαμηλό έξι μηνών

admin

Ακρίβεια: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι – Τι δείχνει το «χρηματιστήριο» του οβελία

admin

ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

admin

Χατζηδάκης: Σημαντικές συναντήσεις στην υπουργική διάσκεψη του ΟΟΣΑ

admin

Αγγίζει το 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

admin

Ευρωπαϊκή οικονομία: Δείχνει… σημεία ζωής, στο 0,3% η ανάπτυξη α’ τριμήνου 2024

admin

Ποιοι προορισμοί βούλιαξαν από τουρίστες το Πάσχα

admin

HEPI: Αισθητά κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης οι τελικές τιμές ρεύματος στην Ελλάδα

admin

Στουρνάρας: Πιο πιθανό σενάριο τώρα οι τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024

admin

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Τέλος στις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις

admin