Image default
Επιχειρήσεις

Business Events Calendar: Το πρώτο ψηφιακό επαγγελματικό ημερολόγιο στην Ελλάδα

Τη Σοφία Κοκκίνη τη γνώρισα πριν χρόνια, στο πλαίσιο του ναυτιλιακού ρεπορτάζ το οποίο καλύπτω. Δραστηριοποιείτο στην οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο τις μεσιτείες σε αγοραπωλησίες πλοίων και τις ασφάλειες. Βασικά χαρακτηριστικά της, το θάρρος, η ανάγκη για εξέλιξη και η προσαρμοστικότητα στις προκλήσεις. Πνεύμα ανήσυχο από τότε, με δυναμικό χαρακτήρα, είχε το μικρόβιο του επιχειρείν στο αίμα της. Απόρροια όλων αυτών είναι το Business Events Calendar, το 1ο ψηφιακό επαγγελματικό ημερολόγιο στην Ελλάδα για όλες τις επαγγελματικές εκδηλώσεις ανά κλάδο.

«Οσοι με γνωρίζουν καλύτερα, θα έλεγαν με σιγουριά ότι χαλαρώνω οργανώνοντας και οργανώνοντας εμπνέομαι», μου είπε όταν συναντηθήκαμε και της ζήτησα να μου πει για το νέο της εγχείρημα.

– Κυρία Κοκκίνη, τι ακριβώς είναι το Business Events Calendar;

Το Business Events Calendar είναι το 1ο ψηφιακό επαγγελματικό ημερολόγιο στην Ελλάδα για όλες τις επαγγελματικές εκδηλώσεις ανά κλάδο. Εχετε ένα ημερολόγιο επαγγελματικών εκδηλώσεων στο κινητό σας. Ενα ενιαίο ημερολόγιο επαγγελματικού προγραμματισμού, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι διοργανωτές ενώ καταγράφονται και αναδεικνύονται επαγγελματικές εκδηλώσεις των βασικών οικονομικών κλάδων. Μία πλατφόρμα όπου είναι καταγεγραμμένες όλες οι επαγγελματικές εκδηλώσεις των κλάδων που σας ενδιαφέρουν, την οποία θα μπορείτε να ελέγχετε από όπου και αν είστε και οποιαδήποτε ώρα, ενώ αν αποφασίσετε να συμμετέχετε σε ένα event, μπορείτε να κάνετε άμεσα την εγγραφή σας.

– Ποιο κενό ήρθε να καλύψει;

Το Business Events Calendar, ενώ αποτελεί μία απλή ιδέα, ήρθε να καλύψει το κενό αυτό της αγοράς καθώς δεν υπήρχε άλλη σχετική πλατφόρμα. Ηρθε να «ταράξει» τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα οργανώνουμε το ημερολόγιό μας και παρακολουθούμε την αγορά. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, διευκολύνουμε, όμως, σημαντικά τον προγραμματισμό μας!

– Με ποιον τρόπο γίνεται αυτό;

Κατ’ αρχάς, μας βοηθάει στην καλύτερη οργάνωση του χρόνου μας. Ακολούθως:

■ Μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τις επιλογές επαγγελματικής μας δικτύωσης & εξέλιξης.
■ Μας δίνει την ελευθερία να εγγραφούμε άμεσα και να εκδώσουμε το εισιτήριό μας, σε όποια εκδήλωση του τομέα ενδιαφέροντός μας.
■ Μας επιτρέπει να συνδυάσουμε την επαγγελματική μας ατζέντα με το προσωπικό μας ημερολόγιο.
■ Ορίζει ένα πλαίσιο ώστε να μπορούμε να συνδυάζουμε αρμονικά επαγγελματική εξέλιξη αλλά και προσωπική ζωή – ποιος δεν αναζητά αυτή την ισορροπία άλλωστε;
■ Ταυτόχρονα, για τους διοργανωτές προσφέρεται μία πλατφόρμα, ανεξάρτητη, που διευκολύνει τον προγραμματισμό για την ανάληψη και συντονισμό μιας άρτιας επαγγελματικής εκδήλωσης.
Στο πρώτο έτος λειτουργίας του, είναι ήδη πολύ δημοφιλές, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στον κλάδο των διοργανωτών. Ευχαριστούμε θερμά όσους τιμούν την ομάδα και εμένα προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους και δεσμευόμαστε δημόσια ως προς τη συνέπεια των εργασιών μας αλλά και τη συνεχή βελτίωση.

– Πώς σας ήρθε η ιδέα;

H υγειονομική κρίση αποτέλεσε μία πρόκληση -εκτός από όσα γνωρίζουμε όλοι- για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας, κάτι το οποίο αποτέλεσε καταλύτη στην έμπνευση του Business Events Calendar.

– Η ενασχόλησή σας με τον άκρως ανταγωνιστικό κλάδο της ναυτιλίας πόσο σας επηρέασε στη λήψη αυτής της επιχειρηματικής απόφασης;

Τόσο οι σπουδές μου και η επαγγελματική μου εμπειρία όσο και τα ερεθίσματα τα οποία δέχτηκα κατά την παιδική και εφηβική μου ηλικία, αφορούσαν κυρίως τον χώρο της ναυτιλίας. Η οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείται στον τομέα της μεσιτείας αγοραπωλησιών και ασφαλειών πλοίων και ασχολούμαι ενεργά με τον κλάδο της ναυτιλίας από το 2006. Εμαθα να ανταποκρίνομαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων, να σκέφτομαι εντός αλλά και εκτός συνόρων, να ρισκάρω και να προχωρώ σε δυναμικές επενδύσεις. Η πολυπολιτισμικότητα και η ισχυρή δυναμική του συγκεκριμένου κλάδου αλλά και η ανάγκη συνεχούς εξέλιξης για να παραμείνει κανείς ανταγωνιστικός σε μία οικονομία η οποία μεταβάλλεται συνεχώς αποτέλεσαν για εμένα σημαντικές αξίες.

– Πόσο εύκολο είναι το επιχειρείν για μία γυναίκα το 2023;

Το επιχειρείν ήταν, είναι και θα είναι μία μάχη για να παραχθεί ένα προϊόν ή μία υπηρεσία διαφορετικά, και άρα δεν είναι ποτέ εύκολο, ανεξαρτήτως φύλου και προσέγγισης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται, τόσο στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία όσο και στην προσωπική μας διαδρομή.

Πρόκληση για όλες εμάς τις γυναίκες οι οποίες επιχειρούμε, αποτελεί η διατήρησης της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Προσωπικά, διατηρώντας τη δραστηριότητά μου στον τομέα της ναυτιλίας και στην οικογενειακή επιχείρηση και εκκινώντας τη νέα μου επιχειρηματική ιδέα ήμουν αποφασισμένη να μην κάνω κάποια έκπτωση στον ποιοτικό οικογενειακό χρόνο με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά μου. Με εφόδιο την πρότερη εμπειρία μου στον ανδροκρατούμενο χώρο της ναυτιλίας, την πειθαρχία και τον σωστό προγραμματισμό βιώνω -και απολαμβάνω- το νέο επαγγελματικό μου ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι το βασικότερο εμπόδιο δεν είναι το φύλο, αλλά ο εαυτός μας. Με βαθιά πίστη στον εαυτό μας, επιμονή και αγωνιστικότητα όλοι μας, άνδρες και γυναίκες, ωριμάζουμε, μαθαίνουμε, βελτιωνόμαστε.

– Πώς φαντάζεστε το Business Events Calendar σε μερικά χρόνια;

Το Business Events Calendar είναι μία δυναμική πλατφόρμα που εξελίσσεται από την ημέρα που η ομάδα μας την οραματίστηκε. Είναι μία πλατφόρμα που πιάνει τον παλμό της αγοράς, των διοργανωτών/συνεργατών και των συνδρομητών της, ανοιχτή στην εποικοδομητική κριτική και στις συνέργειες.

Απώτερο σκοπό έχει να αποτελέσει το απόλυτο business market place, το σημείο ψηφιακής συνάντησης επαγγελματιών και επιχειρηματιών όπου μέσω της συνδρομής τους θα ξεκλειδώνουν τις επιλογές τους για τον κλάδο που τους ενδιαφέρει, θα έχουν άμεση πρόσβαση για τις εκδηλώσεις που θέλουν να παρευρεθούν και θα απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια των διοργανωτών. Παράλληλα θα χτίζονται συνέργειες εφόσον θα βρίσκονται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή.

Ετσι, πέρα από το 1ο ψηφιακό επαγγελματικό ημερολόγιο, θα είναι και το απόλυτο εργαλείο προγραμματισμού, στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων, με όλες τις πληροφορίες εντός αλλά και με απεριόριστες επιλογές δράσεων.

Διαβάστε ακόμη

Σεβνταλίνα Βασίλεβα: Σε μίνι hub αναβαθμίζει την Ελλάδα η Visa

Τεχνητή Νοημοσύνη: Κίνδυνος νέας φούσκας με τις μετοχές της ΑΙ

Σενάριο για παράταση πληρωμής του φόρου εισοδήματος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

 

Σχετικα αρθρα

Νέο θεσμικό πλαίσιο ζητούν οι ΑΕΕΑΠ από το ΥΠΕΘΟ

admin

Πράσινη επένδυση €50 εκατ. από τον Διεθνή Αερολυμένα Αθηνών

admin

Μάχη με τον χρόνο για το δάνειο των 20 εκατ. στην Avramar

admin

Ποιες εισηγμένες ψάχνονται για πωλήσεις ακινήτων

admin

Ποιες κατασκευαστικές διεκδικούν τα νέα οδικά έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

admin

Οι 21 εισηγμένες που μοιράζουν μερίσματα 2 δισ. ευρώ

admin

Πειραιώς: Διάθεση 205.680 δωρεάν μετοχών σε στελέχη και προσωπικό

admin

Πειραιώς: Διάθεση 205.680 δωρεάν μετοχών σε στελέχη και προσωπικό

admin

Intralot: Μερική αποπληρωμή ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ

admin

Intralot: Προχώρησε σε πρόωρη μερική αποπληρωμή ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ

admin

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνονται οι νέες εγκαταστάσεις 400 kv του κέντρου υπερύληψης τάσης Κουμουνδούρου

admin

Δ. Κουτσολιούτσος στη δίκη Folli Follie: Δεν ήταν «φούσκα» η εταιρία

admin