Image default
Πολιτική

Κυβέρνηση: Επιχείρηση ανασύνταξης με ραντεβού για προ ημερησίας στη Βουλή

Απότομη «προσγείωση» αποτέλεσαν για την κυβέρνηση οι εξαιρετικά δύσκολες πυρκαγιές που δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού σε Έβρο, Αττική, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την επικράτεια. Εξ ου και την ευφορία μετά το βαλκανικό δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου και την παρουσία του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι διαδέχθηκε ο προβληματισμός για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το απόγευμα να μεταβαίνει στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, κάτι που δεν είναι διόλου απίθανο να επαναλάβει και σήμερα ανάλογα με τις εξελίξεις, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κρατήσει το πρόγραμμα του ανοιχτό.

Στη σύσκεψη που έγινε χθες για περίπου μιάμιση ώρα στην Πολιτική Προστασία επεξηγήθηκαν αναλυτικά οι τεράστιες επιχειρησιακές δυσκολίες, λόγω και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, ανώτερη πηγή της Πολιτικής Προστασίας έλεγε στο thetimes|-.gr ότι ακόμα και έμπειροι πυροσβέστες, με τριβή στο πεδίο, δεν έχουν συναντήσει ξανά τόσο δύσκολες επιχειρησιακές συνθήκες, με ανέμους που δεν λένε να κοπάσουν.

Με δεδομένο, πάντως, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχεδίαζαν να ζητήσουν να δρομολογηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές και τα της πολιτικής προστασίας, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία και να προκαλέσει ο ίδιος αυτή τη συζήτηση όταν ανοίξει η Βουλή. Σύμφωνα με συνεργάτες του, με δεδομένο ότι η Βουλή ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί διόλου η συζήτηση να προγραμματιστεί μέσα στις επόμενες δέκα μέρες και σε κάθε περίπτωση εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών. Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού», υπογράμμισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Υπό άλλες συνθήκες, πάντως, αυτές τις μέρες θα «έτρεχαν» στο Μέγαρο Μαξίμου συσκέψεις για το περιεχόμενο της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η οποία θα έχει στον πυρήνα παρεμβάσεις σε μια σειρά τομέων της δημόσιας ζωής με πυξίδα τον «πολυδιάστατο εκσυχρονισμό» που ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει. Όπως είναι φυσικό, ο σχεδιασμός έχει κάπως αναπροσαρμοστεί, ενώ και το περιεχόμενο των τοποθετήσεων του κ. Μητσοτάκη θα έχει ως γνώμονα τη σημαντική δοκιμασία του φετινού καλοκαιριού στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας που επιτείνει την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής της.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Κρανίου τόπος η Φυλή – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα καμένα σπίτια

Κόρινθος: Ακυβέρνητο ιστιοφόρο με 6 επιβαίνοντες – Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ

Saudi Pro League: Τα «πετροδόλαρα» αγοράζουν τα πάντα και οι Σαουδάραβες… σαρώνουν στο μεταγραφικό παζάρι

Σχετικα αρθρα

Αντέχει η ΕΕ νέα διεύρυνση προς τα ανατολικά;

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την ακρίβεια και την κερδοσκοπία – Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει

admin

Μαρινάκης: O Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη

admin

Αποφυλακίζεται με όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο

admin

Ρωμανός στον ΣΚΑΪ: Το bonus των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα δοθεί πριν τις ευρωεκλογές

admin

Κασσελάκης για Μάτι: Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει

admin

Παύλος Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Υπουργείο Παιδείας Τουρκίας: «Η Γαλάζια Πατρίδα είναι ο φυσικός σύμμαχός μας» – Την Παρασκευή ολοκληρώνεται η διαβούλευση

admin

Σε 10 ημέρες η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Οι στόχοι της ελληνικής πλευράς

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα 12 Ευαγγέλια

admin

Διεθνές ένταλμα σύλληψης φοβάται ο Νετανιάχου

admin

Μαρινάκης: Όλα στη ζωή έχουν ένα όριο, εκτός από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

admin