Image default
Πολιτική

Οικονόμου για τη «σύλληψη» μεταναστών από πολίτες στον Έβρο: Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της

Σε ανάρτηση προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μετά τις τρεις προσαγωγές ατόμων στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

Δείτε την ανάρτηση:

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της. https://t.co/op6XlFMRN9

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) August 22, 2023

Υπενθυμίζεται ότι τον γύρο του διαδικτύου έκανε τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί στον Έβρο και σε αυτό φαίνονται «πολιτοφύλακες» να έχουν «συλλάβει» μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή και τους κατηγορεί για τις φωτιές.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο αναφέρει ότι πρόκειται για «25 κομμάτια» τα οποία βρίσκονται κλειδωμένα στην καρότσα ενός τρέιλερ. Μάλιστα κατηγορεί τους μετανάστες για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στο «μανιφέστο» του ακούγεται να λέει τα εξής: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Έβρο - Οι πολίτες

Να σημειωθεί ότι μετά τον σάλο που ξέσπασε άνδρες της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προσήγαγαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας της πόλης τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο ενώ πέραν αυτού προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη «σύλληψη» των μεταναστών. Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ και οι τρεις παραπέμπονται στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης πλησίον της Αλεξανδρούπολης, ενώ μέσα στο τρέιλερ κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής. 

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη η ανακοίνωση επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Κρανίου τόπος η Φυλή – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα καμένα σπίτια

Κόρινθος: Ακυβέρνητο ιστιοφόρο με 6 επιβαίνοντες – Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ

Saudi Pro League: Τα «πετροδόλαρα» αγοράζουν τα πάντα και οι Σαουδάραβες… σαρώνουν στο μεταγραφικό παζάρι

Σχετικα αρθρα

Διεθνές ένταλμα σύλληψης φοβάται ο Νετανιάχου

admin

Μαρινάκης: Όλα στη ζωή έχουν ένα όριο, εκτός από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

admin

«Ναι» από τον Μάριο Σαλμά στον νέο δικαστικό χάρτη – Εκ παραδρομής ψήφισε «παρών» στο άρθρο 6

admin

Γεωργιάδης: Εγκαινίασε το νέο παράρτημα ΕΚΑΒ στη Λέσβο και το συντονιστικό ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου

admin

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο

admin

Τι λέει το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με διάρρηξη που κατήγγειλε ο διευθυντής της υπηρεσίας εκλογών

admin

Ανδρουλάκης: Η θυσία των 200 πατριωτών για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πυξίδα μας

admin

Κασσελάκης: Κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 – Το μήνυμά του

admin

Ο Φερχόιγκεν θυμάται το «θαύμα» της Διεύρυνσης

admin

Με το βλέμα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το ΚΥΣΕΑ

admin

Μεϊμαράκης για «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ: Με πήρε η φον ντερ Λάιεν τηλέφωνο και με ρώτησε «έχετε τέτοιες μετακινήσεις;»

admin