Image default
BLOOMBERG

Το πρώτο ενεργειακό crash test – Έρχονται πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη το Σαββατοκύριακο

Τσουχτερό κρύο αναμένεται να “χτυπήσει” όλη την Ευρώπη από το Σαββατοκύριακο, δοκιμάζοντας τα ενεργειακά συστήματα των χωρών για πρώτη φορά αυτόν το χειμώνα.

Το Ελσίνκι προβλέπεται να παρουσιάσει χαμηλά έως και -11,5 βαθμούς Κελσίου για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες από το Σάββατο, ενώ άλλες σκανδιναβικές πρωτεύουσες επίσης παγώνουν, σύμφωνα με την Maxar Technologies Inc.

Ο παγετός θα εξαπλωθεί σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, με τις θερμοκρασίες στο Λονδίνο να αναμένεται να φτάσουν έως και μηδέν βαθμούς το Σάββατο.

«Χειμωνιάτικες μπόρες και ισχυροί άνεμοι είναι πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους σε βόρειες και ανατολικές περιοχές, με την πιθανότητα παγετών κατά τη διάρκεια της νύχτας να αυξάνεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνολικά προβλέπονται 80,3 βαθμοημέρες θέρμανσης για έξι έως 10 ημέρες για την Ευρώπη, πάνω από τον μέσο όρο των 10 ετών, σύμφωνα με τη Maxar.

Ταυτόχρονα, οι ανεμογεννήτριες της Γερμανίας είναι πιθανό να παράγουν με ισχύ σε επίπεδα ρεκόρ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, η ισχύς στις τουρμπίνες αναμένεται να φτάσει τα 50,08 γιγαβάτ στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ECMWF που συγκεντρώθηκαν από το -.

Αυτό είναι μικρότερο από το ρεκόρ ισχύος 50,8 γιγαβάτ που σημειώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το European Energy Exchange AG.

Ψυχρή “εισβολή” στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σαββατοκύριακο πιθανή είναι μία σοβαρή πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση του καιρού με σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Σύμφωνα τους μετεωρολόγους, τέλη του μήνα θα υπάρξει νέα ψυχρή “εισβολή” και πιθανώς χιονόπτωση, με τον Δεκέμβριο να είναι πιο κρύος σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα από το Σαββατοκύριακο, προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του.

Η προειδοποίηση κάνει λόγο για σοβαρή επιδείνωση του καιρού, κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από «ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά».

Ο μετεωρολόγος ζητά από όσους σχεδιάζουν ταξίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια να παρακολουθούν τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα.

Σημειώνεται ότι, παρόλο που ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί απότομα, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, το ενδιαφέρον για αγορά πετρελαίου θέρμανσης είναι ακόμη υποτονικό.

Διαβάστε επίσης: 

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Τρόμος για τον «δράκο των Εξαρχείων» – Πώς τον περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Συγγρού: Πώς έγιναν τα τροχαία δυστυχήματα – Δύο νεκροί, ένας σοβαρά τραυματίας

Σχετικα αρθρα

Paramount: Νέα πρόταση 26 δισ. δολαρίων από Apollo και Sony

admin

United Group: H E& του Άμπου Ντάμπι εξετάζει ενδεχόμενη εξαγορά της μητρικής της Nova – Στα 8 δισ. η αποτίμηση

admin

Τουρκία: Στη Χάγη στο πλευρό της Νότιας Αφρικής και κατά του Ισραήλ

admin

LVMH: Τι συζητά για το μέλλον του εμπορικού σήματος Marc Jacobs

admin

Bloomberg για το Ελληνικό: H μεγαλύτερη «έξυπνη πόλη» της Ευρώπης χτίζεται στην Ελλάδα

admin

L’Occitane: Έξοδο από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Reinold Geiger

admin

Αν η Δύση στήριζε την Ουκρανία όπως το Ισραήλ…

admin

Microsoft: Επενδύσεις 1,7 δισ. δολ. σε cloud computing και ΑΙ στην Ινδονησία

admin

HSBC: Αιφνίδια αποχώρηση του CEO της τράπεζας μετά από σχεδόν πέντε χρόνια

admin

Πώς η τουρκική λίρα έγινε η αγαπημένη επιλογή της Wall Street

admin

Tesla: Συνεργασία με την «κινεζική Google» για το Full Self-Driving

admin

Puig (Paco Rabanne): Στα 24,5 ευρώ η τιμή της IPO του ιστορικού ομίλου ειδών πολυτελείας

admin