Image default
ALPHA BANK

Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτικών οίκων στους νέους στόχους κερδοφορίας της Alpha Bank

Με θετικά σχόλια υποδέχτηκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου της Alpha Bank. Οι περισσότεροι οίκοι εστιάζουν στα χαμηλότερα έξοδα που κατέγραψε η Τράπεζα και θεωρούν επιτεύξιμους τους νέους στόχους κερδοφορίας που ανακοίνωσε η Διοίκηση της Τράπεζας.

Νέα τιμή-στόχο στα €2,35 από €2,00 για τη μετοχή της Alpha Bank έθεσε σε νέο της σημείωμα προς τους επενδυτές η Citi Research, ως αποτέλεσμα των νέων εκτιμήσεων της τράπεζας για τα έσοδα και τις αποδόσεις κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα θετικό σενάριο (bull), ο οίκος αναμένει η άνοδος της μετοχής μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%, στα €2,75, ενώ σε ένα αρνητικό σενάριο (bear) η μετοχή θα μπορούσε να σημειώσει πτώση κατά περίπου 10% από τα σημερινά επίπεδα στα €1,55.

Η Jefferies ανέφερε σε σημείωμά της στις 7 Μαρτίου ότι οι νέες εκτιμήσεις της Διοίκησης για Κέρδη ανά Μετοχή €0,35 το 2025 μπορεί να οδηγήσουν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων των αναλυτών κατά 10%, κίνηση στην οποία προχώρησε σήμερα (11/03), ανεβάζοντας την τιμή στόχο της Τράπεζας στα €2,55.

Οι Goldman Sachs και JP Morgan χαρακτηρίζουν αισιόδοξο αλλά ρεαλιστικό το νέο τριετές πλάνο της Διοίκησης Τράπεζας, με την πρώτη να έχει θέσει τιμή στόχο για την τράπεζα στα €2,11 και τη δεύτερη στα €2,40. Η Goldman Sachs σημειώνει, μάλιστα, ότι ο υψηλότερος στόχος RoTE της Τράπεζας στο 14% το 2026 σε συνδυασμό με τις ενισχυμένες προοπτικές διανομής μερίσματος με μέση απόδοση 45% μέχρι το 2026 λειτουργούν ενισχυτικά για την Τράπεζα. Μέση μερισματική απόδοση της τάξης του 45% αναμένει και η Morgan Stanley σε σημείωμά της προς τους αναλυτές, όπου αναφέρει ότι ο νέος στόχος της Τράπεζας για τα Κέρδη ανά Μετοχή (EPS) το 2024-2025 είναι κατά 3-10% υψηλότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η JP Morgan από την πλευρά της αναφέρει ότι μολονότι τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας (€121 εκατ.) ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω μιας συναλλαγής ΜΕΔ, τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τους κατά 5% και ανήλθαν σε €196 εκατ.

Η Deutsche Bank εστιάζει στα μειωμένα έξοδα και την ενίσχυση των χορηγήσεων που πέτυχε η Τράπεζα, τα οποία χαρακτηρίζει “καλά νέα”, καταλήγοντας πως η Τράπεζα πέτυχε ισχυρά μεγέθη, θέτοντας υψηλοτέρους αλλά ρεαλιστικούς στόχους.

Θετικά αποτιμά το νέο τριετές πλάνο και τα οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Bank και η Axia, σημειώνοντας ότι η Τράπεζα παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις στα έσοδα, ενώ απέδειξε ότι διαχειρίζεται δυναμικά τον ισολογισμό της. Ο οίκος καταλήγει μάλιστα ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του Δ΄ τριμήνου αποδεικνύουν ότι η Τράπεζα πέτυχε ισχυρά θεμελιώδη, έχοντας ενισχύσει όλα τα μεγέθη της, ενώ εκτιμά ότι θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Με αυτά ως δεδομένα, ο οίκος επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές για την Alpha Bank, θέτοντας σύσταση Αγοράς και τιμή-στόχο για τη μετοχή τα €2,30.

Σχετικα αρθρα

Λαζ. Παπαγαρυφάλλου: Η Alpha Bank εξετάζει και άλλους τομείς εμπορικής συνεργασίας με τη UniCredit

admin

Alpha Bank: Τι είπε ο CFO Λαζ. Παπαγαρυφάλλου στο «The Banker» των Financial Times

admin

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2024

admin

Alpha Bank – UniCredit: Αμοιβαία ικανοποίηση έξι μήνες μετά την σύμπραξη

admin

Β. Ψάλτης – Α. Ορσέλ: Alpha Bank και UniCredit εστιάζουν σε επέκταση στη Ρουμανία – Στο τραπέζι και εξαγορές

admin

Alpha Bank: Νέος κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων για επιχειρηματίες

admin

Alpha Bank: Ιδιωτική κατανάλωση και προσδοκίες νοικοκυριών – Τάσεις και τρέχουσες εξελίξεις

admin

Στ. Μυτιληναίος (Alpha Bank): “Σταδιακή και με κανόνες η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τις τράπεζες

admin

B. Ράπανος (Alpha Bank): Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό πλαίσιο που να προωθεί τις συναινέσεις

admin

Alpha Bank: Ιδιαίτερη η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας το 2023 – Η συμβολή των κλάδων

admin

“Κυκλική Οικονομία στην Πράξη” σε σχολεία όλης της Ελλάδας

admin

Alpha Bank: Πώς οι ενεργειακές κρίσεις επηρέασαν την οικονομία

admin