Image default
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν θα δεχθούμε την κερδοσκοπία – Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Δεν θα δεχθούμε την κερδοσκοπία – Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ

Μητσοτάκης

Your browser does not support the audio element.

«Οι παρεμβάσεις που έγιναν από το ΥΠΑΝ έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μια σειρά από καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβάνω σε αυτά το βρεφικό γάλα»

Μήνυμα ότι η μάχη της ακρίβειας θα συνεχιστεί, καθώς δεν γίνεται ανεκτή η κερδοσκοπία, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Στον απόηχο και των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στα πανεπιστήμια, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι οι παράνομες πράξεις στα ΑΕΙ δεν θα γίνουν αποδεκτές, ενώ επισήμανε ότι «δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια.

Ακρίβεια

«Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα, χωρίς σε καμιά περίπτωση να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και να πούμε ότι σταματούμε την προσπάθειά μας. Οι παρεμβάσεις που έγιναν από το ΥΠΑΝ έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μια σειρά από καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβάνω σε αυτά το βρεφικό γάλα οπού πια οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, ξεκαθάρισε, συνεχίζονται αμείωτοι… Το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι σαφές: Δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, γι’ αυτό και τα πρόστιμα που έχουν μπει είναι σημαντικά. 

«Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά για να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως του ποσό μεγάλες είναι θα εφαρμόζουν το νόμο όπως έχει ψηφιστεί»

επισήμανε. 

Υγεία

«Συνεχίζουμε και τις σημαντικές παρεμβάσεις μας στον τομέα της υγείας, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους. Κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στα κτίρια των νοσοκομείων μας στον εξοπλισμό τους, έτσι ώστε βήμα – βήμα να μπορούμε να πούμε ότι κτίζουμε το νέο ΕΣΥ που όλοι οι Έλληνες προσδοκούμε είναι μια διαρκής και συνεχής προσπάθεια». 

Ευρωεκλογές

«Είναι μεγάλη η συνεισφορά σε αυτό του Ταμείου Ανάπτυξης και εν γένει των ευρωπαϊκών πόρων. Σε λίγους μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές και είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύουμε τη θετική πλευρά της Ευρώπης και ποσό ωφελημένη είναι η χώρα μας απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού» σημείωσε ο πρωθυπουργός.  

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναλυτικά

«Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων η προσοχή μας στρέφεται σε θέματα καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας. Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούμε την προσπάθεια.

Οι παρεμβάσεις μας έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών σε προιόντα, ειδικά στο βρεφικό γάλα ξεπερνούν το 15%» στέλοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι να εφαρμόζουν τον νόμο».

Όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων».

Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ενώ επισήμανε ότι «δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα στη Θεσσαλία και τους τρόπους την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα.

Πρέπει να δούμε το θέμα των υδάτινων πόρων που φθίνουν παρά την καταστροφή που έγινε με την κακοκαιρία Daniel. Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «συζητούμε τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ ώστε να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται πρωτίστως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες».

Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέας στην Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και καθιστούν τον ευρωπαικό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό».

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους πολλές, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές

admin

Ανδρουλάκης: Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών – Το ΥΠΕΣ να ενημερώσει αν αφαιρέθηκαν έγγραφα

admin

Κυβερνητικές πηγές για συνέντευξη Κασσελάκη: Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

admin

Χιλή: Η ΠτΔ στα αποκαλυπτήρια αντιγράφου αγάλματος Κόρης στον σταθμό μετρό Grecia στο Σαντιάγο

admin

Κασσελάκης: Ανοιχτό το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο – Τι είπε για το ΕΣΥ και τις ψήφους των Σπαρτιατών

admin

Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Θα ζητήσουμε προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη

admin

Εκκλησία και πολιτική με φόντο τις ευρωεκλογές

admin

Δένδιας: Αναγκαίες οι αμυντικές δαπάνες – Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δεν είναι όλοι φίλοι μας, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

admin

Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, με καπελάκι ΠΑΜΕ ο πρόεδρος – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

admin

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

admin

Συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας: Συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας

admin