Image default
Οικονομία

Αγορά Παιγνίων: Αύξηση 15% στα πονταρίσματα τον Ιανουάριο του 2024

Στα 3,597 δισ. ευρώ έφτασαν τα πονταρίσματα των παικτών τυχερών παιγνίων (Total Gaming Revenue – TGR) τον Ιανουάριο του 2024  αυξημένο κατά 15,07% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2024 που είχαν διαμορφωθεί στα 3,126 δισ. ευρώ.

Στα 3,597 δισ. ευρώ έφτασαν τα πονταρίσματα των παικτών τυχερών παιγνίων (Total Gaming Revenue – TGR) τον Ιανουάριο του 2024, αυξημένα κατά 15,07% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2024 που είχαν διαμορφωθεί στα 3,126 δισ. ευρώ.

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων χαρακτηρίζει αυτό το νούμερο ως μη πραγματικό καθώς περιλαμβάνει τα Vlt´s (φρουτάκια του επίγειου δικτύου του ΟΠΑΠ καθώς και τα αντίστοιχα παιχνίδια του διαδικτυακού καζίνου (π.χ online φρουτάκια) στα οποία εμπεριέχονται κέρδη που ξαναπαίζονται καθώς και μπόνους από τις εταιρείες προς τους παίκτες.

  • Διαβάστε ακόμα – Τυχερά Παίγνια: Αύξηση 71,72% στα έσοδα του δημοσίου και 3.570,72% στο πλεόνασμα της ΕΕΕΠ στην 10ετία

Για το λόγο αυτό στο newsletter της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αναφέρεται ότι από τον Φεβρουάριο θα ανακοινώνονται πλέον τα χρήματα που ποντάρουν οι παίκτες χωρίς τα κέρδη που ξαναπαίζονται και χωρίς τα μπόνους που δίνονται από τους παρόχους. Η ΕΕΕΠ είχε ξεκινήσει τις διεργασίες προκειμένου να υπολογιστεί ένα αναμορφωμένο TGR που θα απεικονίζει τα χρήματα που πραγματικά παίζονται σε κάθε συνεδρία.

Τα μεγέθη του Ιανουαρίου

Ο πρώτος μήνας του 2024 κινείται ελαφρά χαμηλότερα σε επίπεδο GGR (τα έσοδα των παρόχων) έναντι του 2023. Αν και υπάρχει μια κόπωση που χαρακτηρίζεται φυσιολογική, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών της αγοράς διαμορφώθηκαν σε 230 εκατ. ευρώ έναντι 235 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2023.

Σύμφωνα με τα νούμερα που ανακοίνωσε η ΕΕΕΠ:

– Ο ΟΠΑΠ είχε TGR που από 589 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2023 έφτασαν τα 625 εκατ. ευρώ με αύξηση 6,11%.

– Στις online στοιχηματικές τα πονταρίσματα διαμορφώθηκαν σε 2,76 δισ. ευρώ από 2,33 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2023 παρουσιάζοντας αύξηση 18,45%.

Ωστόσο τα έσοδα των διαδικτυακών παρόχων παρουσιάζουν μείωση και από 78,69 εκατ. ευρώ μειώθηκαν σε 72,69 εκατ. ευρώ ουσιαστικά δείχνοντας την διαφορά των μεγεθών που ξαναπαίζονται αλλά και τον αυξημένο φόρο που καλούνται να πληρώνουν παίκτες και πάροχοι

– Εντύπωση προκαλούν τα νούμερα από τη φορολογία που αναδεικνύει και πάλι τους φόρους παικτών από κέρδη ως «πρωταθλητή» στην αύξηση.

Ειδικότερα τα έσοδα του δημοσίου από φόρους παικτών ανήλθαν σε 34,4 εκατομμύρια ευρώ το 2023 έναντι 30,3 εκατομμύρια που ήταν το προηγούμενο έτος (αύξηση 13,53%).

Σχετικα αρθρα

Διασύνδεση ταμειακών-POS: Από «κόσκινο» όσοι δεν συμμορφωθούν-Τα πρώτα πρόστιμα

admin

Σκρέκας: Πιθανά εκμεταλλεύσιμα τα κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης

admin

Ευοίωνες προβλέπονται οι προοπτικές για τις τιμές φυσικού αερίου και ρεύματος

admin

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Πώς θα αναβαθμιστεί η Μαρίνα Λευκίμμης στην Κέρκυρα – Τα σκάφη, οι χρήσεις και η στόχευση 

admin

Τριαντόπουλος: Τροποποίηση σχήματος στεγαστικής συνδρομής για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

admin

Τέλη Κυκλοφορίας: Τα σενάρια για τις αλλαγές του 2025

admin

ΕΚΤ για κόστος στέγασης στην Ευρώπη: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα, φθηνότερη η Γερμανία

admin

Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025

admin

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων τη Μεγάλη Τρίτη

admin

ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου»

admin