Image default
Πολιτική

Βουλή: Πρώτη σύγκρουση Βορίδη με Παππά πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας

Με την προγραμματισμένη συζήτηση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των πολυεθνικών ομίλων ξεκίνησε τις εργασίες της η Ολομέλεια της Βουλής καθώς η σύνταξη και κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας που έχει προαναγγείλει το ΠΑΣΟΚ θα καθυστερήσει.

Η πρόταση δυσπιστίας επρόκειτο να καταταθεί στις 15:00 το μεσημέρι, ωστόσο η καθυστέρηση ξεπερνά τη μιάμισι ώρα. 

Το γεγονός της καθυστέρησης ωστόσο έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να «καπελώσει» επικοινωνιακά την πρωτοβουλία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς ζήτησε τον λόγο προανήγγειλε την συν-κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, αμφισβήτησε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και πυροδότησε την πρώτη σύγκρουση με τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

«Σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει την πρόταση δυσπιστίας και ελπίζω να πάρουμε την ευκαιρία και να κάνουμε μια δημιουργική συζήτηση» είπε ο κ. Παππάς για να προσθέσει στην συνέχεια ότι ο μόνος λόγος της παρέμβασής του είναι για να δικαιολογήσει την δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη περί ανάγκης διεξαγωγής εκλογών υπό την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών. «Όλες οι εκλογές γίνονται με παρατηρητές ο ΟΑΣΕ» είπε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας ο κ. Βορίδης είπε «οι κρίσιμες λέξεις στις εκθέσεις του ΟΑΣΕ είναι “ελεύθερες” και “δίκαιες”» και πρόσθεσε «σε όλες τις εκθέσεις του ο ΟΑΣΕ έκρινε τις εκλογές της Ελλάδας ως ελεύθερες και δίκαιες». Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θέλω ευθέως να ρωτήσω το κόμμα σας. Έχετε πρόθεση να αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ή των ευρωεκλογών; Πρόσφατα είχαμε 3 εκλογές: δύο εθνικές και μια αυτοδιοικητικές. Αυτές διεξήχθησαν με κυβέρνηση ΝΔ. Αμφισβητήσατε το αποτέλεσμα τους; Το αμφισβητείτε; Έχει αλλάξει κάτι; Τι είναι αυτό που ανοίγετε;»

Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας στις 3 το μεσημέρι – όπως είχε προγραμματιστεί ήδη από την περασμένη Πέμπτη – ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε να παγώσει κάθε διαδικασία καθώς επίκειται η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Από την πλευρά του προεδρείου ο κ. Κώστας Τασούλας εξήγησε πως «η κατάθεση της πρότασης προϋποθέτει ολομέλεια εν εξελίξει και αυτή προσφέρουμε. Μόλις κατατεθεί, εφόσον κατατεθεί θα διακοπεί η συζήτηση του νομοσχεδίου και θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Σχετικα αρθρα

Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Θα ζητήσουμε προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη

admin

Εκκλησία και πολιτική με φόντο τις ευρωεκλογές

admin

Δένδιας: Αναγκαίες οι αμυντικές δαπάνες – Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δεν είναι όλοι φίλοι μας, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

admin

Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, με καπελάκι ΠΑΜΕ ο πρόεδρος – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

admin

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

admin

Συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας: Συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας

admin

Δένδιας: Δεσμεύθηκαν 2 δισ. ευρώ για τον «Θόλο» – Δεν είμαστε Λουξεμβούργο, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

admin

Πιερρακάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων στο Λονδίνο

admin

Δένδιας: Υποδέχτηκε μαθητές από μειονοτικά σχολεία της Θράκης – Φωτογραφίες

admin

ΠΑΣΟΚ: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο κενό οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

admin

Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

admin

Σαμαράς: Προϋπόθεση το Κυπριακό για να υπάρξει λύση στα ελληνοτουρκικά

admin