Image default
Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Δείτε live

Στην τελική ευθεία και σε κλίμα ακραίας πόλωσης και τοξικότητας εισέρχεται η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με την πλειοψηφία να κατηγορεί την αντιπολίτευση για χυδαία εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών και τα αντιπολιτευτικά κόμματα να καταγγέλλουν συγκάλυψη ευθυνών και αιματοβαμμένα χέρια.

Λίγο πρφιν τις 17:00 ξεκίνησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με τον Δημήτρη Νατσιό, πρόεδρο της Νίκης, να ανεβαίνει στο βήμα πρώτο. Ακολούθησε ο Βασίλης Στίγκας των Σπαρτιατών.

Σημειώνεται πως ο κύκλος αρχηγών είχε προγραμματιστεί να ανοίξει με την ομιλία της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ακολουθώντας την σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων να κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ωστόσο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε κόλλημα για να μιλήσει πριν τις 6 το απόγευμα.

Τελικά, οι αρχηγοί της Νίκης και Σπαρτιατών δέχθηκαν να ξεκινήσει η διαδικασία με τις δικές τους τοποθετήσεις και να ακολουθήσει η ομιλία της κυρίας Κωνσταντοπούλου παρά το γεγονός ότι διαθέτουν περισσότερους βουλευτές.

Σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς και λόγω της καθυστέρησης δύο ωρών ο κύκλος των τοποθετήσεων θα κλείσει περί τις 22:00 με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή 

Αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει με φόντο την τραγωδία των Τεμπών εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί τελευταίος σήμερα το βράδυ στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας 

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει για την υπόθεση των Τεμπών αλλά και σε όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί συγκάλυψης, μπαζώματος, μονταρίσματος ή διακίνησης παράνομων καυσίμων. 

Ο πρωθυπουργός θα επιτεθεί τόσο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη όσο και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για συμπόρευση προς την τοξικότητα, για υπόγειες  συμμαχίες, τυμβωρυχία και εργαλειοποίηση ενός τραγικού γεγονότος προκειμένου να δραπετεύσουν από πολιτικά αδιέξοδα και να καλλιεργήσουν συνθήκες  θεσμικής εκτροπής ενόψει των ευρωεκλογών.  Υπενθυμίζεται ότι ανοίγοντας τη συζήτηση στη Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε τον κ. Ανδρουλάκη ως “εντολοδόχο συμφερόντων” ενώ έβαλλε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι όρισε ως εισηγητή στη συζήτηση τον καταδικασμένο με 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες Νίκο Παππά. 

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ανδρουλάκης, με πρωτοβουλία του οποίου κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, θα επιμείνει στις καταγγελίες περί συγκάλυψης των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών ενώ θα επιχειρήσει να αποκρούσει τις επιθέσεις του Μαξίμου που τον αποκαλεί “θυρωρό συμφερόντων”.

Παράλληλα αναμένεται να απαντήσει και για τις δηλώσεις του Νίκου Παππά περί παρασκηνιακών “ζυμώσεων” ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ πριν την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας. 

Σε ανάλογο μήκος θα κινηθεί και η ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος αναμένεται να καλέσει τον πρωθυπουργό και την πλειοψηφία να δεσμευτούν ότι θα στηρίξουν πρόταση προανακριτικής για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Χρήστος Μπόκας

UPD: 13 ΣΧΟΛΙΑ

Σχετικα αρθρα

Η Ελλάδα παράδειγμα για τη Γερμανία με το εξαήμερο εργασίας;

admin

Στη Βουλή η τροπολογία για χειρουργικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία από ιδιώτες ιατρούς

admin

Μητσοτάκης: Στη χώρα η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται

admin

Κασσελάκης: Εάν δεν έχουμε κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος και ανοιχτές ρυθμισμένες αγορές δεν πάμε πουθενά

admin

Χαρδαλιάς στην έκθεση BEYOND: Η Περιφέρεια Αττικής θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ψηφιακή επανάσταση

admin

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους πολλές, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές

admin

Ανδρουλάκης: Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών – Το ΥΠΕΣ να ενημερώσει αν αφαιρέθηκαν έγγραφα

admin

Κυβερνητικές πηγές για συνέντευξη Κασσελάκη: Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

admin

Χιλή: Η ΠτΔ στα αποκαλυπτήρια αντιγράφου αγάλματος Κόρης στον σταθμό μετρό Grecia στο Σαντιάγο

admin

Κασσελάκης: Ανοιχτό το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο – Τι είπε για το ΕΣΥ και τις ψήφους των Σπαρτιατών

admin

Κασσελάκης στον ΣΚΑΪ: Θα ζητήσουμε προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη

admin