Image default
Επιχειρήσεις

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

Την προώθηση των υφιστάμενων επενδύσεων του χαρτοφυλακίου της και μικρές επενδυτικές κινήσεις προώθησε εντός του α’ τριμήνου του 2024 η εισηγμένη Premia Properties ΑΕΕΑΠ.

Αναλυτικότερα σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτίριο γραφείων –μισθωμένο ήδη από την ΑΑΔΕ- αλλά και συμπληρωματικό κτίριο γραφείων σε όμορο οικόπεδο που συνιστούν συνολική επένδυση της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.

Κατά τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας το πρώτο τμήμα του ανακατασκευασμένου ακινήτου θα παραδοθεί στα τέλη Μαΐου και το δεύτερο κτίριο (3.000 τ.μ.) στα τέλη Ιουνίου, ολοκληρώνοντας ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων πιστοποιημένο κατά Leed Gold, συνολικής επιφάνειας 26.500 τ.μ. Το κόστος επένδυσης για την ανακατασκευή αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από δανειακά κεφάλαια και χαμηλότοκο δάνειο από τους πόρους του ΤΑΑ.

Πέραν της  επένδυσης αυτής  η εταιρεία προχώρησε στην αγορά αγροτεμαχίου στη Μαντίνεια (πρόκειται για όμορο των εγκαταστάσεών της αμπελότοπο) αλλά και στην αγορά δύο ακινήτων εισοδήματος σε Τρίπολη και Αθήνα έναντι 1,55 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δύο καταστήματα μισθωμένα στην Alpha Bank, που αποτελούν μέρος της ευρύτερης συμφωνίας, που αν και βρίσκεται εκτός της περιμέτρου του χαρτοφυλακίου Skyline, εντούτοις σχετίζεται μ’ αυτή.

Ειδικότερα, η Premia Properties έχει συμφωνήσει – πέραν του μέρους που της αναλογεί στη διαχείριση του Skyline- την απόκτηση επενδυτικής θέσης σε ακίνητα συνολικής αγοραίας αξίας ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε το Μάρτιο του 2024 η εξαγορά των παραπάνω ακινήτων, ενώ σταδιακά θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες εξαγορές.

Η εταιρεία στο πλαίσιο του fine tuning των assets της προχώρησε επίσης σε προσύμφωνο πώλησης δύο ακινήτων στην Πάρο έναντι 600 χιλ. ευρώ, που αποτελούν «προίκα» της Μπουτάρης.

Τέλος η εταιρεία αναμένει την αξιολόγηση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς που έχει καταθέσει για την εξαγορά και εξυγίανση της Οινοποιείας Τσάνταλη (προς τους servicers κατόχους των δανείων), από κοινού με την Ελληνικά Οινοποιία ΑΕ, μέλος του ομίλου Sterner Stenhus ο οποίος είναι και ο κύριος μέτοχος της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ.

Σχετικα αρθρα

Unibios: Ανοδικό μέρισμα και συζητήσεις για εξαγορές

admin

Στον… πάγο η εξυγίανση των προβληματικών καζίνο

admin

Πλαστικά Θράκης: Αποδοτικές οι επενδύσεις που υλοποιούμε

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην τροποποίηση όρων συναίνεσαν οι ομολογιούχοι του ΚΟΔ 2021

admin

Unibios: Καθαρά κέρδη 2,04 εκατ. ευρώ το 2023

admin

Κέρδη 5,4 εκατ. το 2023 για τη Galaxy Cosmos Mezz, προχωρά σε μείωση μετοχικού κεφαλαίου

admin

Πωλητήριο στον κλάδο χύτευσης βάζει η Αλουμύλ

admin

Καρέλιας: Αυξημένα έσοδα και κέρδη το 2023, μέρισμα 12,4 ευρώ

admin

Πειραιώς: Στήριξη στις επιχειρήσεις μέσω των εγγυοδοτικών εργαλείων του InvestEU

admin

Alpha Bank: Δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε ΜμΕ σε συνεργασία με το InvestEU

admin

Ακρίτας: Στα €4,3 εκατ. τα EBITDA το 2023

admin

ΔΕΗ: Τέσσερα νέα προγράμματα για αγρότες

admin