Image default
Επιχειρήσεις

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα με εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της τόσο με ιδιόκτητα ξενοδοχεία όσο και με την ανάληψη της διαχείρισης ξενοδοχείων τρίτων ποντάρει η Brown Hotels, η οποία προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με το BCA College με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος με αιχμή τη φιλοξενία.

Η αλυσίδα, η οποία μετρά πέντε χρόνια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, αναμένεται μέσα στο 2024 να λειτουργήσει τρία ακόμη ξενοδοχεία υπό την ιδιοκτησία της, ενώ θα προσθέσει στο δυναμικό της και επτά ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία τρίτων και όχι επενδυτών που συνδέονται με την Brown Hotels.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιόκτητα ξενοδοχεία της εταιρείας, μέσα στους επόμενους μήνες, όπως επεσήμανε ο Λέον Αβιγκάδ, συν-ιδρυτής της αλυσίδας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη νέα συνεργασία με το BCA College, θα ανοίξουν το Museum Ηotel, δυναμικότητας 93 δωματίων, στην οδό Μπουμπουλίνας, το Brown Domino, δυναμικότητας 46 δωματίων, στην οδό Θεμιστοκλέους, καθώς και ένα ακόμη το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ως προς τις συμφωνίες για την ανάληψη της διαχείρισης επτά ξενοδοχείων, αυτές αφορούν καταλύματα που βρίσκονται στην Κέρκυρα, στην Κρήτη, στη Λέσβο και στην Αίγινα. «Πιστεύουμε πολύ στην Ελλάδα ως προορισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Λ. Αβιγκάδ.

Στόχος των επικεφαλής της αλυσίδας είναι στόχος είναι μέχρι το 2025 να λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα της Brown Hotels συνολικά 24 ξενοδοχεία, ιδιόκτητα και τρίτων, από τα 11 που διαθέτει στο portfolio της αυτή τη στιγμή. Στην κατεύθυνση αυτή, βάσει σχεδιασμού, μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου η αλυσίδα θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 60 ξενοδοχείων σε 18 πόλεις σε Ευρώπη και Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η αλυσίδα αποχωρεί από τη διαχείριση κάποιων από τα ξενοδοχεία που διέθετε στην Ομόνοια σε συνέχεια της αλλαγής ιδιοκτησίας των ακινήτων που διαχειρίζεται. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του πρώην Lighthouse, το οποί πέρασε στην αλυσίδα Aluma Hotels & Resorts της Isrotel που έχει έδρα στο Τελ Αβίβ και υλοποιεί ένα πλάνο επέκτασης στην Ελλάδα ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Η συνεργασία με το BCA College

Ως προς τη συνεργασία της Brown Hotels και του BCA College, προβλέπεται η δημιουργία ενός ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος, προσαρμοσμένου πλήρως στην ταυτότητα του ομίλου. Το πρόγραμμα διαρκεί έναν χρόνο και προσφέρει το Diploma in Resorts and Hotels Operations Management.

«Για εμάς η συνεργασία με το BCA College είναι το επόμενο βήμα όσον αφορά την παρουσία μας στην Ελλάδα, με μία νέα σύγχρονη προσέγγιση στο κομμάτι της φιλοξενίας. Η Ελλάδα και η Αθήνα μας αγκάλιασαν απ’ όταν ήρθαμε το 2018, άρα για εμάς το να εμβαθύνουμε στη δραστηριότητά μας στη χώρα ήταν ένα βήμα που έπεται φυσικά», τόνισε ο Λ. Αβιγκάδ.

«Στόχος είναι να προσελκύσουμε σπουδαστές από το εξωτερικό, αφού το κόστος θα είναι προσιτό. Υπάρχει μία νέα εκπαιδευτική προσέγγιση σε όλη την αλυσίδα των δραστηριοτήτων ενός ξενοδοχείου, γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχής κατάρτιση με ανταγωνιστικούς όρους. Η Ελλάδα είναι κορυφαία δύναμη διεθνώς στη φιλοξενία και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εξάγει η χώρα και σε επίπεδο εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας», προσέθεσε.

«Το BCA College αναζητάει διαρκώς τρόπους διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με τον τομέα του τουρισμού, όπου διαπιστώνεται άμεση ανάγκη για εκπαιδευμένο προσωπικό, καθώς η χώρα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης σημαντικών και ποιοτικών επενδύσεων, όπως αυτή της Brown Hotels», είπε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του BCA College, Χάρης Δασκαλάκης.

Η θεωρητική κατάρτιση προσφέρεται στο City Campus του BCA College, ενώ η πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Brown. Το Diploma περιέχει ενότητες που αφορούν τα Τρόφιμα, τα Ποτά, την Επικοινωνία, τα Λογιστικά και τα Οικονομικά, αλλά και τη Διαχείριση Κρίσεων, μεταξύ άλλων, συγκροτώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου του 2024 και ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου, όταν και θα ξεκινήσει η πρακτική άσκηση σε μονάδες της Brown Hotels.

Σχετικα αρθρα

Unibios: Ανοδικό μέρισμα και συζητήσεις για εξαγορές

admin

Στον… πάγο η εξυγίανση των προβληματικών καζίνο

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην τροποποίηση όρων συναίνεσαν οι ομολογιούχοι του ΚΟΔ 2021

admin

Unibios: Καθαρά κέρδη 2,04 εκατ. ευρώ το 2023

admin

Κέρδη 5,4 εκατ. το 2023 για τη Galaxy Cosmos Mezz, προχωρά σε μείωση μετοχικού κεφαλαίου

admin

Πωλητήριο στον κλάδο χύτευσης βάζει η Αλουμύλ

admin

Καρέλιας: Αυξημένα έσοδα και κέρδη το 2023, μέρισμα 12,4 ευρώ

admin

Πειραιώς: Στήριξη στις επιχειρήσεις μέσω των εγγυοδοτικών εργαλείων του InvestEU

admin

Alpha Bank: Δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε ΜμΕ σε συνεργασία με το InvestEU

admin

Ακρίτας: Στα €4,3 εκατ. τα EBITDA το 2023

admin

ΔΕΗ: Τέσσερα νέα προγράμματα για αγρότες

admin

Κλουκίνας – Λάππας: Εγκρίθηκε η απόσχιση του κλάδου βρεφικών ειδών

admin