Image default
Επιχειρήσεις

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Δεν με άκουγε ο… πατέρας μου

«Στη Folli Follie δεν μπορούσα ούτε να τελειώσω τη φράση μου… Δεν έβλεπα τον εαυτό μου στο μέλλον να συνεχίζει με αυτό το brand», είπε στην έναρξη της απολογίας του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, αναφερόμενος στον πατέρα και συγκατηγορούμενό του.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος για το σκάνδαλο που έλαβε διεθνείς διαστάσεις είπε στο τριμελές Εφετείο πως ο πατέρας του και ιδρυτής του Ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος ουσιαστικά δεν επέτρεπε να λειτουργήσει άλλος στην εταιρεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η εταιρεία ουσιαστικά «ήταν ενός ανδρός αρχή» και πως ο ίδιος, όσες ιδέες κι αν είχε και όσο και αν ήθελε να προσφέρει, «δεν ακουγόμουν».

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είπε απολογούμενος πως μετά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, όπου φάνηκαν τα καλά αποτελέσματα που είχε πετύχει μέχρι τότε η Folli Follie, ήρθε μία πρόταση που αξιοποιήθηκε από τον ίδιο: «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ενώ όλοι στην Ελλάδα μας ήξεραν, έγινε μια πρόταση για ιδιωτικοποίηση καταστημάτων αφορολόγητων ειδών», είπε ο κ. Κουτσολιούτσος, λέγοντας ότι μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΚΑΕ και εκεί «άρχισα να διοχετεύω όλη μου την ενέργεια. Για να είσαι στο αεροδρόμιο πρέπει να είσαι μια γνωστή μάρκα. Οι ταξιδιώτες είναι διεθνείς. Αυτή η εργασία μου, όλη αυτή η προσπάθεια, μας έφερε σε επαφή με μεγάλους οίκους του εξωτερικού».

Ο γιος του ιδρυτή του Ομίλου που κατέρρευσε το 2018, στην αρχή της απολογίας του αναφέρθηκε στις σπουδές του και στην εισαγωγή του στο δημιούργημα του πατέρα του, αλλά και ειδικότερα στην ενασχόλησή του με την εταιρεία. Η απολογία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου διακόπηκε για αύριο, οπότε και αναμένεται να αναφερθεί στα πεπραγμένα του κλάδου της Ασίας, που έδωσαν το πλήγμα στον Όμιλο.

Σχετικα αρθρα

Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ίδιων μετοχών στα στελέχη

admin

ΕΚΤΕΡ: Νέα σύμβαση έργου με το ΙΤΕ ύψους 20 εκατ. ευρώ

admin

Συμμετοχή της ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ στο Seafood Expo Global 2024

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Aegean

admin

«Πράσινο φως» από Επ. Ανταγωνισμού σε ΤΕΜΕΣ, Premia Properties, Ελληνικά Οινοποιεία, Αμπελώνες Ναβαρίνο

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στις 23 Μαίου η ΓΣ για τη διανομή κερδών

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Βγήκε το πόρισμα της KPMG για το τίμημα του Πόρτο Καρράς

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στο deal Premia-ΤΕΜΕΣ για τους αμπελώνες στο Costa Navarino

admin

Στο 14ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας η Ergo Ασφαλιστική

admin

Δυο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ

admin

Η Αν. Τσιμπού, νέα Client Manager για ΝΑ Ευρώπη και Μεσόγειο στη Schroders

admin

Ο Γιώργος Καρυστινός νέος Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος

admin