Image default
Αγορές

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα (15/4) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων μετά την επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,13% στις 505,92 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη που είχε αποκομίσει νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ηγήθηκαν των απωλειών, σημειώνοντας πτώση 1,6% λόγω της αύξησης των κινδύνων στη Μέση Ανατολή.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,41% στις 18.003,21 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,38% στις 7.965,53 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 8.045,11 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε 0,56% υψηλότερα, στις 33.954,28 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε οριακή άνοδο 0,01% στις 10.687,20 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI διολίσθησε κατά 1,08% στις 6.268,88 μονάδες.

Η μετοχή της Temenos πραγματοποίησε άλμα 19,54%.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι κατέρριψε 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που στόχευαν το έδαφός του. Την περασμένη εβδομάδα, οι προβλέψεις για μια επικείμενη ιρανική επίθεση αυξήθηκαν, μετά την επίθεση στη Δαμασκό που σκότωσε κορυφαίους Ιρανούς αξιωματούχους και αποδίδεται στο Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να ανταποδώσει για τα χτυπήματα του Σαββατοκύριακου, όμως έχει δηλώσει ότι θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τον αντίκτυπο της επίθεσης, εν αναμονή των οικονομικών στοιχείων από την Κίνα και την Ιαπωνία που ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα.

Η Wall Street σημείωσε άνοδο στο άνοιγμα της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν πλήθος ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης του Ιράν και της μεγάλης μεταβλητότητας στην αγορά μετοχών, που, την περασμένη εβδομάδα, έστειλε τον Dow Jones στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση του έτους.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #ΜΕΙΚΤΑ_ΠΡΟΣΗΜΑ

Σχετικα αρθρα

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

admin

Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

admin

Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

admin

Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

admin

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

admin

Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

admin

Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

admin

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

admin

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin

Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

admin

Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

admin