Image default
Αγορές

Στο κόκκινο η Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

Στο κόκκινο η Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

Με ισχυρές απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας (15/4) στη Wall Street, καθώς οι traders περιμένουν την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,65% στις 37.735,11 μονάδες, διαγράφοντας σχεδόν όλα τα κέρδη του 2024, ο S&P 500 διολίσθησε κατά 1,21% στις 5.061,52 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε απώλειες 1,79% στις 15.885,02 μονάδες, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα. 

Οι αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων σταμάτησαν την άνοδο της αγοράς που παρατηρήθηκε το πρωί της Δευτέρας. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε πάνω από το βασικό επίπεδο του 4,6% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και άγγιξε το υψηλότερο σημείο της από τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι αποδόσεις εκτινάχθηκαν μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που έδειξαν αύξηση κατά 0,7% τον Μάρτιο, παρέχοντας την τελευταία ένδειξη ότι η κατανάλωση παραμένει ισχυρή παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Ο ρυθμός αυτός ήταν υψηλότερος από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για άνοδο 0,3%.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε και από την ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους προς το Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, η οποία σηματοδότησε την πρώτη άμεση επίθεση κατά του Ισραήλ από ιρανικό έδαφος. Το Ισραήλ κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση, ωστόσο, οι ανησυχίες για αντίποινα παραμένουν.

Των απωλειών του Dow Jones ηγήθηκε η Salesforce, η οποία έχασε 7,33% μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Informatica. Από την άλλη πλευρά, η Goldman Sachs -η οποία, επίσης, περιλαμβάνεται στον Dow Jones- σημείωσε άνοδο 2,89%, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο.

Η πτώση της Δευτέρας προστίθεται στις απότομες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, τις οποίες προκάλεσαν οι παρατεταμένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και η κακή έναρξη της νέας περιόδου εταιρικών κερδών. Τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 σημείωσαν τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από πέρυσι.

Απώλειες για το πετρέλαιο στον απόηχο της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το πετρέλαιο υποχώρησαν ελαφρώς τη Δευτέρα, μετά την επιτυχημένη απόκρουση της αεροπορικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ.

Το συμβόλαιο West Texas Intermediate παραδόσεως Μαΐου έχασε 0,29% στα 85,41 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,39%, στα 90,10 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #απώλειες #Αποδόσεις #ΟΜΟΛΟΓΑ

Σχετικα αρθρα

Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

admin

Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

admin

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

admin

Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

admin

Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

admin

Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

admin

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

admin

Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

admin

Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

admin

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

admin

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin