Image default
BLOOMBERG

Superdry: Γιατί αποχωρεί από το χρηματιστήριο του Λονδίνου – Βουτιά της μετοχής σχεδόν 30%

Η αλυσίδα λιανικής εμπορίας ρούχων Superdry Plc σχεδιάζει να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία.

Η βρετανική εταιρεία, η οποία γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα στη δεκαετία του 2000 για τα τολμηρά μπλουζάκια της με τα χαρακτηριστικά γράμματα, δήλωσε ότι η αποχώρηση από το χρηματιστήριο, η άντληση περισσότερων κεφαλαίων και η εφαρμογή ενός προγράμματος μείωσης των ενοικίων ορισμένων καταστημάτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο και των πληρωμών προς τις τοπικές αρχές θα τη βοηθήσουν να αναζωογονήσει την κύρια δραστηριότητα της.

Η μετοχή της Superdry σημείωσε βουτιά άνω του 30% στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο. Τον τελευταίο χρόνο σημείωσε δραματική πτώση κατά 94%.

Στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσής της, η εταιρεία λιανικής επιδιώκει να αντλήσει έως και 10 εκατομμύρια λίρες (12,4 εκατομμύρια δολάρια) μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και θα μειώσει τα ενοίκια σε 39 από τα καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες Hilco Capital Ltd. και Bantry Bay Capital συμφώνησαν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα θέσει την επιχείρηση «σε σωστή βάση για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη της λειτουργία της μετά από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της, Julian Dunkerton.

Η Superdry προειδοποίησε ότι εάν η πρότασή της, η οποία δεν επηρεάζει τους προμηθευτές ή τους ιδιοκτήτες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν προχωρήσει, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να εξετάσει την ένταξη της σε καθεστώς πτώχευσης.

Η αλυσίδα λιανικής έχει υποστεί αυξημένες ζημίες λόγω της μείωσης των πωλήσεων, με αποτέλεσμα η  χρηματιστηριακή αξία της να υποχωρήσει κάτω από τα 8 εκατ. λίρες. Απασχολεί περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, οι οποίοι επιβλέπουν 200 φυσικά καταστήματα και 350 franchise καθώς και άδειες χρήσης προϊόντων.

Ο Dunkerton, ο οποίος συνίδρυσε την Superdry το 2003 και κατέχει μερίδιο 26%, προσπάθησε να αναλάβει την προβληματική εμπορική φίρμα. Είχε συνομιλίες με πιθανούς χρηματοοικονομικούς παρόχους για την αγορά των υπολοίπων μετοχών, αλλά τελικά εγκατέλειψε το σχέδιό του, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του.

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι εξετάζει δύο πιθανά σενάρια για την άντληση κεφαλαίων: ο Dunkerton είτε θα προχωρήσει με εγγύηση σε δημόσια προσφορά για την άντληση έως και 8 εκατομμυρίων ευρώ (8,5 εκατομμύρια δολάρια), είτε θα είναι ο μοναδικός συμμετέχων σε ένα placement μετοχών αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Dunkerton επέστρεψε στο τιμόνι της εταιρείας το 2019 μετά από μία διαμάχη στο διοικητικό συμβούλιο και δεσμεύτηκε να ανακόψει και να αντιστρέψει την πτώση των πωλήσεων και των κερδών. Η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται υπό πίεση από την αρχή του έτους λόγω των ανησυχιών για το μέλλον της.

Διαβάστε ακόμη:

Goldman Sachs: Νέες τιμές στόχοι και συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Πώς βλέπουν οι τραπεζίτες την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Το δυσμενές σενάριο

Μυλωνάς: Η στρατηγική απόφαση της Εθνικής για τεχνολογική αναβάθμιση

Σχετικα αρθρα

Τουρκία: Στη Χάγη στο πλευρό της Νότιας Αφρικής και κατά του Ισραήλ

admin

LVMH: Τι συζητά για το μέλλον του εμπορικού σήματος Marc Jacobs

admin

Bloomberg για το Ελληνικό: H μεγαλύτερη «έξυπνη πόλη» της Ευρώπης χτίζεται στην Ελλάδα

admin

L’Occitane: Έξοδο από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Reinold Geiger

admin

Αν η Δύση στήριζε την Ουκρανία όπως το Ισραήλ…

admin

Microsoft: Επενδύσεις 1,7 δισ. δολ. σε cloud computing και ΑΙ στην Ινδονησία

admin

HSBC: Αιφνίδια αποχώρηση του CEO της τράπεζας μετά από σχεδόν πέντε χρόνια

admin

Πώς η τουρκική λίρα έγινε η αγαπημένη επιλογή της Wall Street

admin

Tesla: Συνεργασία με την «κινεζική Google» για το Full Self-Driving

admin

Puig (Paco Rabanne): Στα 24,5 ευρώ η τιμή της IPO του ιστορικού ομίλου ειδών πολυτελείας

admin

Τι κρύβει η τεράστια προσφορά της BHP και η εκτίναξη του χαλκού στα 10.000 δολάρια

admin

Τα τελευταία μέτρα της μάχης κατά του πληθωρισμού θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία της Fed

admin