Image default
Αγορές

Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

Ασιατικές αγορές: Χλιαρή αντίδραση μετά τις δηλώσεις Πάουελ-Άλμα στην Κίνα

Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κατέγραψαν σήμερα (17/4) οι κυριότεροι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων. Η επενδυτική ψυχολογία είναι εύθραυστη, καθώς ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, περιόρισε, με νέες του δηλώσεις, τις ελπίδες για άμεση μείωση των επιτοκίων.

Οι περιφερειακές αγορές έλαβαν ένα αδύναμο προβάδισμα από τη Wall Street, αν και ο πρόεδρος της Federal Reserve δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι ακόμα έτοιμη ώστε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, λόγω του επίμονα υψηλού πληθωρισμού.

Από την άλλη πλευρά, οι κινεζικοί δείκτες ενισχύθηκαν σημαντικά εν μέσω ορισμένων ενδείξεων οικονομικής ανάκαμψης. Παράλληλα, διατήρησαν τη δυναμική τους στο πλαίσιο της ανάκαμψής τους από τα χαμηλά πέντε ετών που «χτύπησαν» το προηγούμενο δίμηνο.

Το κλίμα προς την Κίνα βελτιώθηκε αυτή την εβδομάδα, αφού τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το α’ τρίμηνο. Ωστόσο, τα πιο ήπια στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις του Μαρτίου υποδηλώνουν ότι το θετικό μομέντουμ πλέον επιβραδύνεται.

Πάντως, τα ανάμεικτα στοιχεία δημιούργησαν προσδοκίες ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να εφαρμόζει περισσότερα μέτρα τόνωσης για να στηρίξει την οικονομία. Η κινεζική κυβέρνηση φάνηκε επίσης να εφαρμόζει περισσότερα μέτρα για τη στήριξη του χρηματιστηρίου στις πρόσφατες συνεδριάσεις.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης και στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,65% στις 3.056,77 μονάδες και ο Shenzhen Component κερδίζει 1,48% στις 9.291,17 μονάδες. Αντίθετα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,50% στις 16.167 μονάδες.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei διολίσθησε κατά 1,22% στις 38.001 μονάδες, στη Νότια Κορέα ο KOSPI χάνει 0,85% στις 2.587,32 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 κινήθηκε οριακά ανοδικά κατά 0,02% στις 7.613,70 μονάδες.

Όσο για τα μάκρο της ημέρας, στην Ιαπωνία οι εξαγωγές αυξήθηκαν 7,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, χαμηλότερα από το 7,8% του προηγούμενου μήνα αλλά υψηλότερα από την αύξηση 7% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας σκαρφάλωσε στα 366,5 δισ. γεν (2,37 δισ. δολάρια), έναντι των 299,9 δισ. γεν που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι μη πετρελαϊκές εγχώριες εξαγωγές της Σιγκαπούρης υποχώρησαν κατά 20,7% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τεράστια απόκλιση από την πτώση κατά 7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Σχετικα αρθρα

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

admin

Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

admin

Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

admin

Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

admin

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

admin

Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

admin

Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

admin

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

admin

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin

Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

admin

Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

admin