Image default
Οικονομία

Εγνατία Οδός: Πιο κοντά στην υλοποίηση της διασυνοριακής γέφυρας Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο

Στα τέλη Ιουνίου θα παραδοθεί, όπως γνωστοποίησε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε., Κωνσταντίνος Κουτσούκος, η οριστική μελέτη της νέας διασυνοριακής γέφυρας στον Έβρο (σ.σ. γέφυρα Κήπων Έβρου – Υψάλων).

Στη συνέχεια, με βάση το χρονοδιάγραμμα, όπως πρόσθεσε ο κ.Κουτσούκος σε δηλώσεις του μετά την 9η συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Έργων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου της νέας διασυνοριακής γέφυρας στον Έβρο και από τις δυο πλευρές με τα τεύχη να είναι έτοιμα στο επόμενο εξάμηνο.

Πρόκειται για έναν ειδικό τύπο καλωδιωτής γέφυρας, συνολικού μήκους 800 μέτρων, και η κάθε χώρα θα κατασκευάσει το δικό της κομμάτι.

«Ένθερμη υποστηρίκτρια η Τουρκία»

Πάντως – όπως επισήμανε ο κ.Κουτσούκος, υπάρχει μια πολύ μεγάλη συνεργασία των δυο πλευρών, η τουρκική πλευρά σε αντίθεση με το παρελθόν πλέον είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του έργου και έχει συμφωνηθεί να υπάρχει ομάδα επίβλεψης, η οποία θα είναι κοινή μεταξύ των δυο χωρών και θα επιβλέπει και την ελληνική πλευρά και την τουρκική. Τη μελέτη και για τις δυο πλευρές για τη νέα διασυνοριακή γέφυρα στον Έβρο εκπονεί η Εγνατία Οδός Α.Ε.

«Η κατασκευή της γέφυρας είναι αρκετά δύσκολη, και θα απαιτήσει σίγουρα σαν κατασκευαστικό χρόνο δυο χρόνια, οπότε αυτό πρέπει  να ληφθεί υπόψη. Είμαστε όμως σε πολύ καλό στάδιο οριστικοποίησης της οριστικής μελέτης και πιστέψτε με αυτό που μπορώ να μεταφέρω είναι ότι αυτό δεν ήταν ένα εύκολο στάδιο να επιτευχθεί, κάναμε μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και ειλικρινά πρέπει να πούμε ότι και το υπουργείο Υποδομών το δικό μας έχει πολύ μεγάλη υποστήριξη στο θέμα αυτό και εμείς ως Εγνατία Οδός που έχουμε οριστεί ως η εταιρεία, η οποία αποκλειστικά κάνει τη μελέτη και για την τουρκική φυσικά και για την ελληνική πλευρά», πρόσθεσε ο CEO της Εγνατία Οδός Α.Ε.

Το εν λόγω έργο αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τις μεταφορές και των δυο χωρών και όχι μόνο, ενώ επίσης αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο την εικόνα της ελληνικής πύλης εισόδου στους Κήπους.

Σχετικα αρθρα

Το νέο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

admin

Χόλτσμαν: Όχι στη δεύτερη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο

admin

Το Μπαχρέιν αναζητά επενδυτές για αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία

admin

Στα 18,16 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου το 2023

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κύκλου εργασιών και όγκου στο λιανικό εμπόριο τον Φεβρουάριο

admin

ΤτΕ: Πάνω από 30 εκατ. οι τουρίστες το 2023 – Αύξηση 16,5% στα έσοδα

admin

Θεσσαλονίκη: Τρεις αποφάσεις φέρνουν πιο κοντά το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς «ThessINTEC»

admin

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί οι στόχοι για ανάπτυξη, πληθωρισμό – Πού εφιστά την προσοχή

admin

ΥΠΕΘΟ: Προς σταδιακή αποδέσμευση του «μαξιλαριού» διαθεσίμων

admin

Πρόγραμμα Σταθερότητας 2024-2025: Ανοδος ΑΕΠ 2,5% φέτος και 2,6% το 2025 –  Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του  ΑΕΠ

admin

Πληθωρισμός – Eurostat: Σταθερός στην Ευρώπη, μειώθηκε στην Ελλάδα

admin

ΕΣΕΕ: Από 89,04 έως 130,04 ευρώ το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι

admin