Image default
Επιχειρήσεις

Optima: Στα €49 η νέα τιμή-στόχος για τη Mytilineos

Optima: Στα €49 η νέα τιμή-στόχος για τη Mytilineos

Το άγγιγμα του Μίδα έχει η Mytilineos, σύμφωνα με έκθεση της Optima για την εταιρεία, η οποία αποτιμά θετικά το deal με τη ΔΕΗ, εκτιμώντας νέα τιμή-στόχο στα 49 ευρώ, από 47 προηγουμένως.

Λόγω της ταχύτερης από την αναμενόμενη εκτέλεσης των έργων ΑΠΕ, η χρηματιστηριακή αναβάθμισε, επίσης, τις προβλέψεις της για τα EBITDA και τα Καθαρά Κέρδη της Mytilineos, κατά 1,2% έως το 2026.

Αναλυτικότερα, η έκθεση της Optima τονίζει τα εξής:

Η ανάπτυξη των ΑΠΕ επιταχύνεται περαιτέρω

Μετά από ένα εκπληκτικά ισχυρό 2022 και ένα ισχυρότερο 2023e, η Mytilineos συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αξιοποιώντας τα ενεργειακά megatrends μέσω της πλατφόρμας εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων ΑΠΕ, καθώς η εταιρεία κατέχει ένα παγκόσμιο pipeline ΑΠΕ ~14GW, εκ των οποίων τα 6,5GW είναι ώριμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΕΗ και η Mytilineos ανακοίνωσαν από κοινού τη στρατηγική τους συνεργασία για την ανάπτυξη ενός τεράστιου χαρτοφυλακίου ηλιακών έργων ισχύος έως 2GW, το οποίο αποτελείται από περίπου 90 έργα σε διάφορα στάδια ανάπτυξης στην Ιταλία (503MW), τη Βουλγαρία (500MW), την Κροατία (445MW) και τη Ρουμανία (516MW). Η αξία της συμφωνίας εκτιμάται σε έως και 2 δισ. ευρώ και αναμένεται να υλοποιηθεί τα επόμενα τρία χρόνια. Με τη συμφωνία αυτή, η οποία αποτελεί μέρος της ευρύτερης αναπτυξιακής στρατηγικής της M Renewables, μέσω της οποίας χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, η συνεχής ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Mytilineos επιταχύνει την εκτέλεση του προγράμματος Asset Rotation, επισπεύδοντας την εκτέλεση των back loaded έργων του διεθνούς χαρτοφυλακίου της, το οποίο ανέρχεται σε c14GW.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η συμφωνηθείσα τιμολόγηση του 1 εκατ. ευρώ/MW προσφέρει γερά περιθώρια κέρδους 25-30% (με συντηρητική παραδοχή για κόστος κατασκευής 0,7 εκατ. ευρώ/MW), δημιουργώντας σημαντική αξία για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το Λονδίνο απαγορεύει τη διαπραγμάτευση ρωσικών μετάλλων

Σε άλλα θετικά νέα για το χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου, το χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου απαγόρευσε την παράδοση νέων ρωσικών μετάλλων από τις 13 Απριλίου και μετά, προκαλώντας αύξηση των τιμών του αλουμινίου κατά 9,4%, τη μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησε η τρέχουσα μορφή του συμβολαίου, το 1987.

Κατά την άποψή μας, εκτός από τις βραχυπρόθεσμες ανοδικές πιέσεις στις τιμές του Αλουμινίου (έναντι των οποίων η Mytilineos είναι σε μεγάλο βαθμό αντισταθμισμένη για τους επόμενους 18-20 μήνες), η απαγόρευση αυτή θα μπορούσε να διαταράξει την προμήθεια Αλουμινίου για την Ευρώπη και κατά συνέπεια, να οδηγήσει τα ασφάλιστρα σε υψηλότερα επίπεδα. Αν και εντοπίζουμε έναν ανοδικό καταλύτη για την Κλάση Μετάλλων της Mytilineos, διατηρούμε συντηρητική στάση σε αυτό το σημείο, διατηρώντας τις προηγούμενες τμηματικές προβλέψεις μας -σε μεγάλο βαθμό- αμετάβλητες.

Αποτίμηση

Συνεχίζουμε να αποτιμούμε τη Mytilineos μέσω ενός συνδυασμού της αποτίμησης των μέσων πολλαπλασιαστών EV/EBITDA 2024- 25e και ενός DCF δύο σταδίων (50% βαρύτητα το καθένα). Ο μέσος πολλαπλασιαστής EV/EBITDA 2024-25e που θέτουμε ως στόχο μας, 7,5x, αποδίδει δίκαιη αξία 49,3 ευρώ/μετοχή. Το μοντέλο DCF μας (το οποίο ενσωματώνει ένα ρητό σύνολο προβλέψεων για την περίοδο έως το 2027e, μετά το οποίο αποδίδουμε μια τελική ανάπτυξη 1,0% και ένα WACC 8,0%) αποδίδει δίκαιη αξία 48,7 ευρώ/μετοχή. Αφού εφαρμόσουμε στάθμιση 50/50 στις προαναφερθείσες εκτιμώμενες αξίες των ιδίων κεφαλαίων, εξάγουμε ένα TP 49,0 ευρώ/μετοχή (από 47 ευρώ/μετοχή προηγουμένως, 38,7% περιθώριο ανόδου), συνεπώς επαναλαμβάνουμε την αξιολόγησή μας Buy.

Αναθεωρήσεις προβλέψεων

Υποστηριζόμενοι από την ταχύτερη από την αναμενόμενη εκτέλεση των έργων ΑΠΕ (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), η οποία υπεραντισταθμίζει την πιο ήπια εμπορική δραστηριότητα LNG και τη θερμική παραγωγή σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας, αναβαθμίσαμε ελαφρώς την προηγούμενη εκτίμησή μας για τα EBITDA και τα Καθαρά Κέρδη κατά 1,2% για το 2024-26e, αναμένοντας για το 2023-26e EBITDA και Καθαρά Κέρδη CAGR περίπου 11%. Σε αυτό το πλαίσιο, υποθέτουμε αύξηση του μερίσματος για το FY24 σε 1,7 ευρώ/μετοχή (από 1,50 ευρώ/μετοχή για το FY23, (με την πληρωμή να εκκρεμεί, με ημερομηνία εξόδου την 27η Ιουνίου).

FCF & καθαρό χρέος

Αυξήσαμε κατά 100 εκατ. ευρώ τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες με βάση την πιο επιθετική εκτέλεση έργων ΑΠΕ παγκοσμίως σε 850 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο για το 2024-26e. Πιο αναλυτικά για το 2024e, υποθέτοντας ανάγκες capex ύψους 880 εκατ. ευρώ και μικρή μεταβολή των WC, καταλήγουμε σε FCF 61 εκατ. ευρώ, με το καθαρό χρέος του ομίλου να διαμορφώνεται στα 2,05 δισ. ευρώ (Net Debt/EBITDA 1,8x), κατά 150 εκατ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 2025-26e, λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρότερη αναμενόμενη λειτουργική κερδοφορία, τις χαμηλότερες ανάγκες για επενδύσεις και την ομαλοποίηση των WC, η παραγωγή FCF αναμένεται να αυξηθεί ισχυρότερα στα 290 ευρώ κατά μέσο όρο, με το καθαρό χρέος να κυμαίνεται γύρω στα 2-2,2 δισ. ευρώ (ή 1,7x τα αναμενόμενα EBITDA).

#Optima #MYTILINEOS #Τιμή_στόχος #EBITDA #ΚΑΘΑΡΑ_ΚΕΡΔΗ #προοπτικές

Σχετικα αρθρα

Εφραίμογλου: Η νεοφυής επιχειρηματικότητα αυξάνει το μερίδιό της στο ΑΕΠ

admin

Reds: Στο 96,06% το ποσοστό της Ελλάκτωρ

admin

ΔΕΗ: Στις 20 Μαίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου

admin

Εθνική Τράπεζα: Ξεκίνησε η διαδικασία άσκησης των call option για τις MREL αξίας 150 εκατ. ευρώ

admin

Lamda: Αποχωρεί μετά από 20 χρόνια η COO Κωνσταντίνα Καρατοπούζη

admin

Reds: Στο 96,06% το ποσοστό της Ελλάκτωρ

admin

Γερογιάννης (Aegean): Είμαστε προσηλωμένοι στο να ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα

admin

Epsilon Net: Στο 66,91% το ποσοστό της Ginger Digital BidCo

admin

Lamda Development: Αποχώρησε η COO Κωνσταντίνα Καρατοπούζη

admin

Interlife: Στα €17,29 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2023

admin

Fieratex: Δεν δημοσιεύει την οικονομική κατάσταση 2023 για τεχνικούς λόγους

admin

Medicon: Νέα Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας η Νίκη Ηλιάδη

admin