Image default
Πολιτική

Η ΝΔ επανέρχεται σε μονοπάτι συσπείρωσης – Ξεκινά το κύμα περιοδειών Μητσοτάκη, έρχονται τα κομματικά κλιμάκια

Η διήμερη… ανάπαυλα εξωτερικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανήκει στο παρελθόν, καθώς ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και σήμερα το πρωί μπαίνει και πάλι στον στίβο των περιοδειών με μια επίσκεψη στη Μυτιλήνη, όπου θα μιλήσει με πολίτες, θα παραστεί στην άφιξη Τούρκών πολιτών που κάνουν χρήση του ευνοϊκού καθεστώτος για τη βίζα και θα δώσει το παρών σε σημαντικά έργα υποδομής. Αμέσως μετά, το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με πολίτες σε καφέ στον Άγιο Δημήτριο και την άλλη εβδομάδα σειρά έχουν τα εγκαίνια του τελευταίου τμήματος του οδικού άξονα Ε65, πριν τη Λαμία.

Το παραπάνω πρόγραμμα καταδεικνύει την ειλημμένη απόφαση του κ. Μητσοτάκη να κάνει πυκνές περιοδείες, προκειμένου η ΝΔ να πετύχει τον εκλογικό της στόχο να είναι τουλάχιστον στα νούμερα του 2019, όταν είχε αποσπάσει 33,12% των ψήφων στις ευρωεκλογές τότε. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του, το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να ενταθεί αμέσως μετά το Πάσχα, όταν και θα μπούμε στην τελική ευθεία για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, είναι το δυνατό χαρτί της ΝΔ και η γενική στρατηγική προσέγγιση της ΝΔ είναι ο αρχηγός της να είναι «μπροστάρης» στη μάχης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0nf9e9sgdu1)

Ήδη, πάντως, στο κυβερνητικό επιτελείο βλέπουν σημάδια αλλαγής του κλίματος που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα και «πίεζε» εκλογικά τη ΝΔ. Η υποψηφιότητα Μπελέρη ήταν, ενδεχομένως, καταλύτης σε αυτή την κατεύθυνση, με τον κ. Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες να υπεραμύνεται της επιλογής του, απαντώντας σε πυρά εξ αριστερών και εκ δεξιών. «Η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη έχει αυταπόδεικτα έναν πολύ βαρύ συμβολισμό, τον οποίον νομίζω ότι όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά, και όχι στα λόγια, για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, τον αντιλαμβάνονται», υπογράμμισε χθες, μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο συμβολισμός, άλλωστε, είναι άρρηκτο στοιχείο της υποψηφιότητας Μπελέρη και η ουσία, όμως, δεν είναι αμελητέα, καθώς πρόκειται για πρόσωπο που κάνει «γκελ» στη ραχοκοκαλιά της παράταξης, αλλά και σε ένα πιο δεξιόστροφο κοινό.

Τάσεις συσπείρωσης

Η χθεσινή έρευνα της Metron Analysis για το Mega, πάντως, αποτύπωσε τις τάσεις συσπείρωσης της ΝΔ που καταγράφουν όλοι οι δημοσκόποι στις κυλιόμενες μετρήσεις των τελευταίων ημερών. Όπως επισημαίνεται, η τάση φθοράς του κυβερνώντος κόμματος «φρέναρε», ενώ άρχισε και πάλι να «τσιμπάει» και από τα δεξιά της, αλλά και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, καθώς προοδευτικά τα διλήμματα γίνονται και πιο καθαρά.

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα είναι στο 32,3%, βελτιώνοντας κατά μια μονάδα την επίδοση του σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας, ενώ απώλεια περίπου μιας μονάδας έχει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, η Ελληνική Λύση, που στην εκτίμηση ψήφου αποτυπώνεται λίγο πάνω από το 8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει οριακά κέρδη και είναι καθαρά δεύτερος με 15,4%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική του πορεία με 12% στην εκτίμηση ψήφου και μονοψήφια επίδοση στην πρόθεση ψήφου. Σημειωτέον, υπάρχει στην έρευνα και ένα ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου που αγγίζει το 9%.

MetronForum2_0_Apr24_Mega_cards-28

Στη ΝΔ, πάντως, παίρνουν την ευρωκάλπη πολύ σοβαρά, γι’ αυτό και αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη βέλτιστη δυνατή εκλογική προετοιμασία. Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της οδού Πειραιώς θα συνέλθει η επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματος, προκειμένου να γίνει μια επεξεργασία της εκλογικής στρατηγικής, αλλά και του προγράμματος των περιοδειών. Άλλωστε, τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν στον δρόμο τα κομματικά κλιμάκια που θα συναπαρτίζονται από υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη. Για τον συντονισμό των κλιμακίων, μάλιστα, ειδικό ρόλο στην εκλογική task force της ΝΔ έχουν αναλάβει δύο πολύπειρα κομματικά στελέχη, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Κατσαούνος και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τζέιμς Καφετζής εγκατέλειψε τη μονομαχία στον έναν κρίκο και αποχώρησε από το Survivor – Δείτε βίντεο

Θρυλική πρόκριση στην Πόλη! Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρ 3-2 στα πέναλτι με ήρωα τον Τζολάκη και πέρασε στους «4» – Δείτε τα γκολ

Πάρτι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση, σήκωσαν τον Μεντιλίμπαρ στα χέρια – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σχετικα αρθρα

Διεθνές ένταλμα σύλληψης φοβάται ο Νετανιάχου

admin

Μαρινάκης: Όλα στη ζωή έχουν ένα όριο, εκτός από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

admin

«Ναι» από τον Μάριο Σαλμά στον νέο δικαστικό χάρτη – Εκ παραδρομής ψήφισε «παρών» στο άρθρο 6

admin

Γεωργιάδης: Εγκαινίασε το νέο παράρτημα ΕΚΑΒ στη Λέσβο και το συντονιστικό ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου

admin

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο

admin

Τι λέει το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με διάρρηξη που κατήγγειλε ο διευθυντής της υπηρεσίας εκλογών

admin

Ανδρουλάκης: Η θυσία των 200 πατριωτών για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πυξίδα μας

admin

Κασσελάκης: Κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 – Το μήνυμά του

admin

Ο Φερχόιγκεν θυμάται το «θαύμα» της Διεύρυνσης

admin

Με το βλέμα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το ΚΥΣΕΑ

admin

Μεϊμαράκης για «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ: Με πήρε η φον ντερ Λάιεν τηλέφωνο και με ρώτησε «έχετε τέτοιες μετακινήσεις;»

admin