Image default
Αγορές

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street – «Βαρίδι» το Netflix

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - «Βαρίδι» το Netflix

Ήπιες μεταβολές παρουσιάζουν την Παρασκευή (19/4) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι αρχικές ανησυχίες σχετικά με την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή υποχωρούν σταδιακά.

Οι μετοχές κατάφεραν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) κατρακύλησαν νωρίτερα, με τους επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν δεν θα κλιμακωθούν σε μεγαλύτερη σύγκρουση.

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν στο κόκκινο μετά από μια σύντομη άνοδο νωρίτερα. Ειδικότερα, αυξήθηκαν προσωρινά περισσότερο από 3% στις πρωινές συναλλαγές, με τα futures του Brent να ξεπερνούν τα 90 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αμερικανικού αργού έχουν εγκαταλείψει έκτοτε αυτά τα κέρδη, με ελαφρά πλέον πτώση του West Texas Intermediate.

Το Netflix καταγράφει «βουτιά» μετά την κατώτερη των προσδοκιών πρόβλεψη για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου, επιβαρύνοντας σημαντικά τον τεχνολογικό τομέα. Η πλατφόρμα streaming υποχωρεί περισσότερο από 6%, ακόμη και μετά την αύξηση των κερδών α’ τριμήνου. Οι συνδρομητές του Netflix αυξήθηκαν κατά 16% από το προηγούμενο έτος.

Στις σημερινές συναλλαγές της Wall Street, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,21% στις 37.855,90 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,07% στις 5.007,38 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,59% στις 15.509,52 μονάδες.

Ο S&P 500 οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα του εδώ και σχεδόν έξι μήνες, καθώς οι φόβοι γύρω από την πορεία του πληθωρισμού και της νομισματικής πολιτικής αυξάνονται. Ο δείκτης σημείωσε πτώση για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις -για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο- σε μια υποχώρηση που ανέβασε τις απώλειές του στο 2,3% σε επίπεδο εβδομάδα. Πρόκειται, μάλιστα, για την τρίτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα και τη χειρότερη επίδοσή του από τις 27 Οκτωβρίου 2023.

Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει κατά 4% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται σε τροχιά για την τέταρτη διαδοχική πτώση του, στο μεγαλύτερο αρνητικό του σερί από τον Δεκέμβριο του 2022. Θα σήμαινε επίσης τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Μάρτιο του 2023. Ανεπαίσθητες οι μεταβολές για τον Dow Jones αυτή την εβδομάδα, καθώς υποχωρεί μόλις 0,4%.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Σχετικα αρθρα

Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

admin

Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

admin

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

admin

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

admin

Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

admin

Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

admin

Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

admin

Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

admin

Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

admin

Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

admin