Image default
Αγορές

Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

Με το δεξί στην νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές-Ρεκόρ ο FTSE 100

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν την Δευτέρα (22/4), τη νέα εβδομάδα συναλλαγών με θετικό πρόσημο, μετά το αβέβαιο κλίμα της περασμένης εβδομάδας και την αναπροσαρμογή των προσδοκιών για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε προσωρινά υψηλότερα κατά 0,6% στις 502.30 μονάδες, με την πλειονότητα των τομέων να διαπραγματεύεται στο πράσινο. Ταυτόχρονα, οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 2,1%, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχώρησαν κατά 0,8%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε τη Δευτέρα την τέταρτη συνεχόμενη άνοδό του, σημειώνοντας άνοδο 1,6% και ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 8023,87 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κλεισίματος που είχε σημειώσει στις 20 Φεβρουαρίου 2023.

Οι βρετανικές μετοχές ενισχύθηκαν, ενώ η στερλίνα υποχώρησε έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,74% στις 17,874.25 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,22% στις 8,040.36 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,71%, στις 33,495.00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1,51% και έκλεισε στις 10,891.25 μονάδες, ενώ ακολουθήσε και ο πορτογαλικός PSI που σημείωσε άνοδο 3,50% στις 6,515.47 μονάδες.

Ίδιο κλίμα υπήρξε και στις αμερικανικές μετοχές που σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, καθώς η Wall Street προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της μετά από ένα απότομο ξεπούλημα για τις εταιρείες τεχνολογίας.

Εν τω μεταξύ, και οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ανέκαμψαν από το selloff της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα στοιχεία από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα αυτή την εβδομάδα.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες

Σχετικα αρθρα

Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

admin

Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

admin

Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

admin

Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

admin

Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

admin

Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

admin

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

admin

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

admin

Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

admin

Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

admin