Image default
Αγορές

Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Ασιατικές αγορές: Rebound, με την ελπίδα αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Άνοδο σημείωσαν τη Δευτέρα (22/4) οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, ανακάμπτοντας από τις έντονες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω αυξανόμενων προβλέψεων ότι η σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ δεν θα επιδεινωθεί, αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο.

Η κατάρρευση των τεχνολογικών μετοχών φάνηκε επίσης να έχει κάνει τον κύκλο της καθώς ο κλάδος, ειδικά οι κατασκευαστές τσιπ, κατέγραψαν μεγάλες απώλειες την περασμένη εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σημειώνουν επίσης άνοδο στις ασιατικές συναλλαγές, με τη Wall Street να ετοιμάζεται για rebound μετά τη «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας.

Ανοδικά κινούνται οι κινεζικές μετοχές με ώθηση από το επιτόκιο δανεισμού που παρέμεινε σταθερό. Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικοί δείκτες ήταν από τους λίγους που έκλεισαν με θετικό πρόσημο, καθώς η προοπτική περισσότερων υποστηρικτικών μέτρων από το Πεκίνο ενίσχυσε το κλίμα.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κράτησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο δανεισμού, σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς είχε ως στόχο να διατηρήσει τις νομισματικές συνθήκες όσο το δυνατόν πιο χαλαρές προκειμένου να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη. Περαιτέρω μειώσεις στο αρχικό επιτόκιο ενδέχεται να υπάρξουν αργότερα φέτος, δεδομένου ότι το Πεκίνο χρειάζεται ακόμη να αυξήσει τον ρυθμό των μέτρων τόνωσης για τη στήριξη της οικονομίας.

Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασαν και οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές, καθώς η στασιμότητα στις εξελίξεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ βοηθά στην σταδιακή βελτίωση του κλίματος. Οι περισσότεροι δείκτες προέρχονται από ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες, με τον Nikkei να έχει χάσει 4%, τον ASX/200 2,8% και τον KOSPI 3,4%.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 37.459,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX/200 κέρδισε 0,98% στις 7.641,20 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,40% στις 3.052,92 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται πτωτικά κατά 0,18% στις 9.262,46 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, ο KOSPI στη Νότια Κορέα καταγράφει «άλμα» 1,32% στις 2.626,10 μονάδες και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται υψηλότερα κατά 1,82% στις 16.520 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια

Σχετικα αρθρα

Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

admin

Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

admin

Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

admin

Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

admin

Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

admin

Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

admin

Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

admin

Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

admin

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

admin

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

admin