Image default
Πολιτική

Επιστολική ψήφος: Ξεπέρασαν τις 120.000 οι εγγραφές στην πλατφόρμα ενόψει ευρωεκλογών

Ξεπέρασαν, πλέον, τους 120.000 οι ψηφοφόροι που έχουν εγγραφεί έως σήμερα στη σχετική πλατφόρμα, προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Από αυτούς, περίπου 86.000 είναι οι εντός Ελλάδας εκλογείς που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου, ενώ ξεπερνούν τους 35.000 οι εγγεγραμμένοι εκτός Ελλάδας, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με τις 17.365 ψήφους που καταμετρήθηκαν στα εκλογικά κέντρα της περιφέρειας εξωτερικού τον περασμένο Ιούνιο.

Σημειωνεται πως για πρώτη φορά όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ανάρτηση της Κεραμέως με απόδημο από τον Αρκτικό Κύκλο που θα ψηφίσει επιστολικά

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε για τη συνάντησή της με έναν Έλληνα που ζει στη Βόρεια Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, ο οποίος πήγε στη Στοκχόλμη για να δηλώσει παρών στην εκδήλωση για την επιστολική ψήφο.

«Στην Στοκχόλμη, στην ενημερωτική εκδήλωση για την επιστολική ψήφο, γνώρισα τον κ. Μάνο. Ο κ. Μάνος ταξίδεψε από 1.000 χλμ μακριά – μένει στη Βόρεια Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο – για να έρθει να ενημερωθεί για το δικαίωμά του να ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου. Και όμως δεν θα χρειαστεί να διανύσει ούτε ένα χιλιόμετρο για να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές, γιατί θα ψηφίσει μέσω επιστολικής από το σπίτι του! Η ιστορία του κ. Μάνου – και του κάθε κ. Μάνου – μιλάει απευθείας στην καρδιά μας. Στη διευκόλυνση που οφείλουμε στους Έλληνες του εξωτερικού – αλλά και σε κάθε Έλληνα – στην άσκηση του κορυφαίου δικαιώματός τους, του δικαιώματος ψήφου. Για αυτό κάναμε πράξη την επιστολική ψήφο» ανέφερε στη ανάρτησή της η Κεραμέως.

Μητσοτάκης: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις στην πλατφόρμα για να ψηφίσετε με επιστολική ψήφο

Στο μεταξύ, κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν επιστολικά απ’ όπου θέλουν, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας, με βίντεο στο TikTok ότι η προθεσμία λήγει τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επιστολική ψήφος δεν αφορά μόνον τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. «Η αλήθεια όμως είναι ότι αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να ψηφίσει χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στο εκλογικό κέντρο, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα», ανέφερε, λέγοντας μάλιστα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Bίντεο στο TikTok

Σχετικα αρθρα

Ποδήλατο έκανε μετά το πασχαλινό τραπέζι, ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του: «Βοηθά στη χώνεψη» γράφει στην ανάρτησή του

admin

Κασσελάκης στο TikTok: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

admin

Την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας

admin

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη

admin

Κασσελάκης: Το φως της ελπίδας να λάμψει στην πατρίδα μας

admin

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

admin

Ο Δένδιας επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές – Οι στρατηγικές των κοινοβουλευτικών κομμάτων

admin

Ιεροσόλυμα: Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός

admin

Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΞ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό σύλληψης μέλους της φρουράς του Γενικού Πρόξενου στα Ιεροσόλυμα

admin

Επιτηρητικά φυλάκια στο Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

admin

Ανδρουλάκης για το Πάσχα: Μπορούμε καλύτερα, την ελπίδα τη φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

admin