Image default
Πολιτική

Βουλή: Πώς θα εφαρμοστεί ο περιοριστικός όρος του Φλώρου – Η αυστηροποίηση του Κανονισμού

Βουλή: Πώς θα εφαρμοστεί ο περιοριστικός όρος του Φλώρου – Η αυστηροποίηση του Κανονισμού

Φλώρος

O Κωνσταντίνος Φλώρος έχει αποκλειστεί για 15 ημέρες από τη Βουλή, κάτι που σημαίνει πως αυτομάτως η βουλευτική του αποζημίωση, μειώνεται κατά το ήμισυ.

Του Γιάννη Ανυφαντή

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για τη Βουλή η εφαρμογή του περιοριστικό όρου της απόστασης 50 μέτρων του Κωνσταντίνου Φλώρου από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, μετά το βίαιο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε χθες στο περιστύλιο της Βουλής.
 
Σύμφωνα με πηγές του Προεδρείου της Βουλής, το πως θα τηρήσει αυτόν τον περιορισμό ο ανεξάρτητος βουλευτής – εφόσον επιστρέψει στις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις – είναι δική του υπόθεση. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Κων. Τασούλας τόνισε πως δεν μπορεί να επιβάλει στο θύμα (κ. Γραμμένο) που θα καθίσει εντός του κοινοβουλίου, επισημαίνοντας πως «έχει δικαίωμα να κινείται ελεύθερα μέσα στη Βουλή». Κύκλοι της Βουλής πάντως επιχειρώντας να ερμηνεύσουν τον περιοριστικό όρο, θεωρούν ως ένα πιθανό σενάριο την παράταση του αποκλεισμού του από το κοινοβούλιο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχει αποκλειστεί για 15 ημέρες από τη Βουλή, κάτι που σημαίνει πως αυτομάτως η βουλευτική του αποζημίωση, μειώνεται κατά το ήμισυ. Το διάστημα των δεκαπέντε ημερών δεν ημερολογιακό χρόνο αλλά ημέρες κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, κάτι που σημαίνει πως η ποινή που έχει επιβληθεί στον ανεξάρτητο βουλευτή – λόγω και των εορτών του Πάσχα που μεσολάβουν – θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αυριανή ψηφοφορία που αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει.

Την ίδια ώρα, η Βουλή εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών σε τέτοια περιστατικά. Κοινοβουλευτικές πηγές, επισημαίνουν πως τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν θερμώ αλλά χρειάζονται τον απαιτούμενο χρόνο και δεν υπαγορεύονται από τις εξελίξεις τις επικαιρότητας. Τροποποιήσεις, που ενδεχομένως έχουν πέσει στο τραπέζι είναι, η επέκταση του αποκλεισμού από τις κοινοβουλευτικές εργασίες στους 2 μήνες, αλλά και η περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης έως και για 5 μήνες.
 

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας

admin

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη

admin

Κασσελάκης: Το φως της ελπίδας να λάμψει στην πατρίδα μας

admin

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

admin

Ο Δένδιας επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές – Οι στρατηγικές των κοινοβουλευτικών κομμάτων

admin

Ιεροσόλυμα: Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός

admin

Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΞ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό σύλληψης μέλους της φρουράς του Γενικού Πρόξενου στα Ιεροσόλυμα

admin

Επιτηρητικά φυλάκια στο Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

admin

Ανδρουλάκης για το Πάσχα: Μπορούμε καλύτερα, την ελπίδα τη φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

admin

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά κι η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια με δυνατό ΚΚΕ

admin

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους που αγωνίζονται για την ασφάλειά μας

admin