Image default
Πολιτική

Εύα Καϊλή: Θα πάω να ζήσω στην Ιταλία – Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής

Την πρόθεσή της να ζήσει στην Ιταλία αποκαλύπτει η Εύα Καϊλή, μιλώντας στην ιταλική Corriere Della Sera.

Σε μία συνέντευξή της, πολύ καιρό μετά την τελευταία της εμφάνιση στα media, και παρά τις προειδοποιήσεις της βελγικής Δικαιοσύνης ότι μπορεί να φυλακιστεί εκ νέου, αν μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αφήνει, μεταξύ άλλων, αιχμές για τη στάση της Ευρωβουλής και της προέδρου της, Ρομπέρτα Μέτσολα, απέναντι στις διώξεις για το Qatargate.

Καθώς η έρευνα για το Qatargate συνεχίζεται, οι ευρωβουλευτές που ενεπλάκησαν σε αυτό, όπως η Εύα Καϊλή, ο Αντρέα Κοτσολίνο, ο Μαρκ Ταραμπέλα και η Μαρί Αρενά δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν δεύτερη θητεία, παρατηρεί η ιταλική εφημερίδα, μολονότι τύποις θα μπορούσαν να το κάνουν, καθώς η έρευνα και οι κατηγορίες ακόμα εκκρεμούν.

Στη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος Τζουζέπε Γκουαστέλα παρατηρεί ότι η απαγόρευση στην Καϊλή να εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης, θα ήταν αντισυνταγματική στην Ιταλία και προσθέτει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «σίγουρα δεν έδειξε θάρρος να υπερασπιστεί» την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, όχι από τις κατηγορίες, αλλά από μια «μπερδεμένη» διαδικασία όσον αφορά στον σεβασμό των προνομίων των εκλεγμένων.

«Θεωρώ εξωφρενική τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έναν τόσο αντισυνταγματικό περιορισμό, όπως αυτός του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα διέρρευσαν έντεχνα» υπογραμμίζει η κυρία Καϊλή. Αφήνει μάλιστα αιχμές για την πολιτική της παράταξη, τονίζοντας πως «ελπίζοντας σε πολιτικό πλεονέκτημα, η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Σοσιαλδημοκράτες, αντί να υπερασπιστούν τα θεσμικά όργανα, προσπάθησαν, πριν από τις εκλογές, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της ΕΕ».

«Έχει δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, που επιτρέπει στο δικαστικό σώμα να παρεμβαίνει στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου» προσθέτει. 

Ξεκαθαρίζει, δε, ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου: «Ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλάω γι’ αυτήν την υπόθεση καθιστά αδύνατο για μένα να είμαι ακόμη και υποψήφια».

Σε ερώτηση για τα μελλοντικά της σχέδια, λέει ότι θα αφοσιωθεί στη στήριξη γυναικών και παιδιών, που είναι θύματα των αποτυχιών του συστήματος (σ.σ. μια αιχμή, πιθανότατα, για την άδικη, όπως υποστηρίζει, δίωξή της, και τον χρόνο που χρειάστηκε να βρεθεί μακριά αό τη μικρή της κόρη), ενώ ξεκαθαρίζει ότι, μετά το τέλος της θητείας της, δεν σκοπεύει να παραμείνει στο Βέλγιο.

«Μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία» αποκαλύπτει η Εύα Καϊλή, εξηγώντας ότι αυτό δεν θα γίνει λόγω… Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά «επειδή είναι μια χώρα που θεωρώ σπίτι για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη, όπως η “garantismo”, που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη». «Στην Ιταλία υπάρχουν ορισμένα κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και ζητούν σεβασμό για το ανεξάρτητο από το κόμμα τεκμήριο αθωότητας» του κατηγορουμένου, παρατηρεί.

Όσο για τον μακρύ, ακόμα, δικαστικό αγώνα που έχει μπροστά της, υπογραμμίζει ότι έχει μιλήσει στο Βέλγιο για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των βουλευτών και, για την αδικαιολόγητη σύλληψή της και τη μεροληψία του ανακριτή. Επίσης, έχει απευθύνει εκκλήσεις ενάντια στην απαγόρευση του να μιλάει στον Τύπο, «που είναι μια θεμελιώδης ελευθερία», ενώ λέει ότι θα στραφεί νομικά ενάντια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «που παραβίασε το δικαίωμά μου να ακουστώ και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου»…

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Χωρίς μποφόρ, με κοντομάνικο στα νησιά, αλλά με ομπρέλα στα βόρεια ορεινά – Η πρώτη πρόβλεψη για το Πάσχα

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων και αναστάτωση στους επιβάτες

Ξεσπά ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα τους: Δεν υπάρχει ΕΣΥ, ας έρθει ο πρωθυπουργός να μου πει το αντίθετο

Σχετικα αρθρα

Κασσελάκης: Το φως της ελπίδας να λάμψει στην πατρίδα μας

admin

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

admin

Ο Δένδιας επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές – Οι στρατηγικές των κοινοβουλευτικών κομμάτων

admin

Ιεροσόλυμα: Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός

admin

Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΞ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό σύλληψης μέλους της φρουράς του Γενικού Πρόξενου στα Ιεροσόλυμα

admin

Επιτηρητικά φυλάκια στο Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

admin

Ανδρουλάκης για το Πάσχα: Μπορούμε καλύτερα, την ελπίδα τη φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

admin

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά κι η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια με δυνατό ΚΚΕ

admin

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους που αγωνίζονται για την ασφάλειά μας

admin

Κέρκυρα: Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά έθιμα ο Στέφανος Κασσελάκης

admin

Κέρκυρα: Στο σπάσιμο των μπότηδων Κασσελάκης και Τάιλερ – Δείτε φωτογραφίες

admin