Image default
Οικονομία

Τουρισμός: Αυξημένο και το 2024 το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα

Αύξηση 9% παρουσίασαν, σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή Κύπρου, τα ταξίδια των Κυπρίων προς την Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι κρατήσεις για το Πάσχα και το καλοκαίρι κινούνται σε υψηλά επίπεδα, όπως επισημαίνουν οι μεγαλύτεροι TOs της κυπριακής αγοράς.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν με αφορμή την 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2024», που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία από τις 19 έως τις 21 Απριλίου.

Στο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχαν ως συνεκθέτες οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης και Ηπείρου, οι δήμοι Βόλου και Μυκόνου, καθώς και η νεοσύστατη εταιρία κρουαζιέρας Neonyx Cruises της Seajets.

Απευθείας πτήσεις Λάρνακα-Αλεξανδρούπολη

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κουμής, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε μαζί με τον Έλληνα πρέσβη στη Λευκωσία, Γιάννη Παπαμελετίου, το ελληνικό περίπτερο, όπου είχαν επαφές με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Πέτρο Σαγάνα, και τους συνεκθέτες.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Γ. Παπαμελετίου (δεξιά), με την αντιπεριφεριάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού Περ. Στερεάς Ελλάδος, Φανή Παπαθωμά, και τον αντιπεριφεριάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Περ. Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Γαλάνη

Στη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι των ελληνικών φορέων συναντήθηκαν με τις αεροπορικές εταιρείες και τους σημαντικότερους ΤΟs της Κύπρου, ενώ ανακοινώθηκε και η συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με την κυπριακή Top Kinisis Travel για πτήσεις charter μία φορά την εβδομάδα από την Λάρνακα προς την πόλη της Θράκης, κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ακόμα, στο ελληνικό περίπτερο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της περιφέρειας διοργάνωσαν εκδήλωση προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων και κρασιών της περιοχής και η Περιφέρεια Ηπείρου με την Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου μουσικοχορευτική παράσταση με την Αδελφότητα Ηπειρωτών Κύπρου «Η Ολυμπιάς».

Το μουσικοχορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Κύπρου «Η Ολυμπιάς»

Συνολικά, στην «Travel Expo Cyprus 2024» συμμετείχαν 44 εταιρίες και φορείς, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 10.000 άτομα.

Σχετικα αρθρα

Ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών αυξάνεται τον Μάιο

admin

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Τέλος χρόνου για το πρόγραμμα – Έως 15 Μαΐου οι αιτήσεις

admin

Τι θα συμβεί αν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία; Δείτε τι συμβαίνει στη Γεωργία

admin

Τουρκία: Εκτίναξη του πληθωρισμού κοντά στο 70%

admin

Αέριο: Εντός του μήνα η εμπορική πρεμιέρα της «πύλης» LNG στην Αλεξανδρούπολη

admin

Πληθωρισμός: Τα καλά νέα από τον δομικό δείκτη – Το στοίχημα σε μεταφορές, τουρισμό και τρόφιμα

admin

Σιδηρόδρομος: 463 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του δικτύου από τις ζημιές του Daniel

admin

Τιμές ρεύματος: Τρία εργαλεία για συγκρίσεις στη διάθεση των καταναλωτών

admin

Πάσχα: Ποιοι κλάδοι παρουσίασαν άνοδο πωλήσεων

admin

Γουίλιαμς (Fed): Κρίσιμος ο στόχος για πληθωρισμό 2%

admin

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

admin

Το θετικό αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας σε ομόλογα και μετοχές

admin