Image default
Πολιτική

Κασσελάκης: «Είμαι και για πρωθυπουργός και για μπύρες-Εφικτό να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές»

Στο πολιτικό του πλάνο, τις ευρωεκλογές, τον Δημήτρη Παπανώτα και τη θρησκεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Αντώνη Σρόιτερ στο νέο επεισόδιο της Αυτοψίας, το βράδυ της Πέμπτης, στον Alpha. Λίγες εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει στην περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου, εκτίμησε ότι είναι εφικτό να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, ευχήθηκε να είναι μελλοντικός πρωθυπουργός ενώ αποκάλυψε ότι έχει μακροπρόθεσμα πλάνα.

«Δεν έχω άγχος για τις ευρωεκλογές», διεμήνυσε «κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, είμαι ο εαυτός μου, το κόμμα μας είναι αυτό που είναι δεν αλλάζουμε αυτό που είμαστε, σεβόμενοι τις παραδόσεις της Ελλάδας».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tkw61zek3d)

Αναφερόμενος στο «πολιτικό του πλάνο», ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δύο θητείες. Να ολοκληρώσω ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ως κυβέρνηση να ενώσουμε την Ελλάδα, να αποκεντρώσουμε και να λύσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tkl7w2t93l)

Υποστήριξε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ καλύτερο από εκείνο της ΝΔ και προέβλεψε ότι το κόμμα του θα είναι πρώτο στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ενώ σχετικά με τη φράση του Δημήτρη Παπανώτα -ο οποίος αποπέμφθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- που είχε δηλώσει πως «κάνει για καμιά μπύρα, όχι όμως για ηγέτης», ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «είμαι και τα δύο. Και ηγέτης και για μπύρες».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tjfqf4v301)

«Ο κόσμος» συνέχισε «πρέπει να ξέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και εύχομαι μελλοντικός πρωθυπουργός του, είναι πάντα προσιτός κι αληθινός και γήινος και συγχρόνως θα εκπροσωπεί τους Έλληνες με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και στιβαρότητα στο εξωτερικό».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tjwjn4y74h)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για την απόφαση να διαγράψει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος τους τονίζοντας ότι «πήρα μια απόφαση βάση αυτών των οποίων άκουσα, μια απόφαση που ήταν απολύτως συνεπής με τις αξίες μου. Ο κ. Μητσοτάκης για ποιο λόγο κρατά βουλευτή του δεν ξέρει εάν θα με αποκαλέσει «ο ή η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»; Δηλαδή περνάμε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και μετά κρατάμε την ομοφοβία και τον ρατσισμό στα ψηφοδέλτια μας;».

«Για μένα το θέμα (σ.σ. της διαγραφής του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) είναι λήξαν. Έχει κάνει και μια δήλωση ο κ. Παπανώτας πιο πρόσφατα, δεν θα σχολιάσω κάτι παραπάνω. Το ψηφοδέλτιο μας είναι έτσι όπως έχει κατατεθεί και είμαι πάρα πολύ περήφανος για αυτό» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, όσον αφορά το κομμάτι των δηλώσεων του Δημήτρη Παπανώτα, στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη εν όψει των Ευροεκλογών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tjaspkrnox)

«Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είναι τελείως αντιφατικό ανάμεσα στις υποψηφιότητες του. Δεν είναι δυνατόν να έχεις αμφιλεγόμενα πρόσωπα τα οποία χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά και συγχρόνως να έχεις κι άλλους αξιόλογους ανθρώπους. Τι μήνυμα στέλνεις; Στέλνεις ένα μήνυμα ότι αυτό που σε ενώνει, είναι απλά η θέση και η εξουσία. Δεν είναι μήνυμα αρχών. Λοιπόν, όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δρα πάντα βάση αρχών».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tkxky9brbt)

Ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε ότι είναι θρήσκος με σεβασμό στα «πιστεύω» των άλλων, λέγοντας πως πρέπει να «σπάσει» το στερεότυπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της παράδοσης, ενώ για τα περί θαύματος στη βάπτισή του είπε ότι «δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα», ενώ ο υποστήριξε πως ίδιος σέβεται το μεγαλείο του Θεού, το μεγαλείο της φύσης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tjj4m7uzux)

«Το Πάσχα είναι για μένα μία περίοδος περισυλλογής και ενδοσκόπησης», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tjnhq079kx)

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε «είναι ένας πολύπλοκος οργανισμός ο οποίος στερείται έμπνευσης και μιας λογοδοσίας στον ευρωπαίο πολίτη» και «θεωρείται από πάρα πολλούς ευρωπαίους ότι είναι ένα γραφειοκρατικό λόμπι». Τόνισε όμως ότι «υπάρχουν τομές που μπορεί να γίνουν για να αλλάξει η Ευρώπη».

Αμφισβήτησε ότι δεν έχει φτάσει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ το 17% των προηγούμενων εκλογών λέγοντας στον συνομιλητή του «δεν ξέρετε αν είμαστε στο 17%, διότι υπάρχουν τέτοιες δημοσκοπήσεις με τέτοια ποσοστά και έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου».

Σε σχέση με την Παλαιστίνη σημείωσε: «Για τη Γάζα λέμε ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση πυρός, από εκεί και πέρα καταδικάσαμε τρομοκρατικές επιθέσεις. Δεν υπάρχει στήριξη στο Ισραήλ αλλά καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0tkyw2zuf01)

Για την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος είπε: “Δεν ήλθε χωρίς συνεννόηση, είχαμε συζητήσει ότι η κατάλληλη θα ήταν η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου. Για εμένα δεν υπήρξε ποτέ πληγή από την στάση του Αλέξη Τσίπρα. Ήταν έκπληξη η ανάρτηση του πριν από το Συνέδριο, αλλά καταλαβαίνω γιατί ήθελε να μιλήσει με τον δικό του τρόπο στον κόμμα του οποίου υπήρξε η σημαία του. Τιμώ πάρα πολύ το έργο του ως πρωθυπουργός. Στην περιοδεία μου στα νησιά του Αιγαίου ακούω καλά λόγια για το τι εξαιρετική δουλειά έχουν κάνει οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, για τον συγχωρεμένο τον Σαντορινιό, για τα νοσοκομεία και τον Πολάκη, για την Κουντούρα. Υπάρχουν πάρα πολλά καλά που έχουν γίνει μαζί με τα λάθη. Δεν υπάρχει μέτωπο με τον Τσίπρα, μιλάμε, μιλήσαμε μετά το Συνέδριο και είχαμε πάντα καλή σχέση και φάνηκε στην εκδήλωση της παρουσίασης των ευρωβουλευτών”.

Ο κ. Κασσελάκης διαβεβαίωσε ότι “Εμείς δεν θα προδώσουμε τον απλό λαϊκό κόσμο. Με μία δική μας κυβέρνηση σίγουρα δεν θα υπήρχε συγκάλυψη για τα Τέμπη. Για ποιο λόγο να μην πάει ο Κώστας Καραμανλής στην δικαιοσύνη; Γιατί τον αμνηστεύει η ΝΔ”; Αναφέρθηκε στο στο Σύστημα Υγείας λέγοντας ότι “το έχουν αφήσει να διαλυθεί” και πρόσθεσε: ” Η Νάξος με τόσο πολύ τουρισμό έχει έξι μόνο διασώστες. Πρέπει να ξεφτιλιστούμε και διεθνώς; Η ΝΔ δεν δίνει αξία στην ανθρώπινη ζωή όπως πρέπει. Το βλέπεις στο ΕΣΥ, το βλέπεις στα Τέμπη, στη οικοινομικη πολιτική. Ένα νέο ζευγάρι πώς θα αρχίσει την ζωή του; ΠΑράλληλα έχουμε τα μεγαλύτερα υπερκέρδη στις τράπεζες και στις εταιρείες ενέργειας.

Στο θέμα της ασφάλειας είπε: “μία γυναίκα σκοτώνεται έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, οι νεοναζί διασχίζουν ανενόχλητοι την Ελλάδα. Πώς θα υπάρξει ασφάλεια του πολίτη; Πέντε χρόνια κυβερνούν. Όταν γίνουμε κυβέρνηση ο κόσμος θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος”.

Σε ερώτηση για το αν άλλαξε κάτι στην σχέση του μετά τον γάμο είπε: “Μόνο το νομικό πλαίσιο της σχέσης. Στην αρχή που υπήρχε η εσωκομματική αναστάτωση ήταν πιο δύσκολα. Είχα προσπαθήσει να κρατήσω το κόμμα ενωμένο ακόμη και με ανθρώπους που με λοιδορούσαν. Μετά την διάσπαση είχαμε ένα συμπαγές κόμμα. Παντρεύτηκα στην Αμερική γιατί δεν επιτρεπόταν στην Ελλάδα και δεν ήταν βέβαιο ότι θα ψηφιστεί ο νόμος. Όταν είχα ρωτήσει τον πρωθυπουργό στην συνάντηση μας, μου είχε πει ότι θα φέρει τον γάμο μέσα στην τετραετία. Όταν του είπα ότι στο - είχε πει ότι θα το φέρει μέσα στον χρόνο, μου απάντησε ότι είναι θέμα τάιμινγκ”. Σημείωσε ότι είναι 36 ετών και “στοχεύει να υιοθετήσει παιδιά μέχρι τα 40”.

Ανέφερε ακόμη ότι η προεδρία του κόμματος “Οικονομικά μου έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Τώρα δεν έχω εισόδημα, ούτε έχω μισθό από το κόμμα και αντίθετα προσφέρω”. Σημείωσε πάντως: “Μην κάνω τον κακομοίρη, δεν έχω πρόβλημα, δεν έχω ανάγκη να ξαναδουλέψω. Θα αντέξω μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το σημαντικό όμως για τον κόσμο είναι να ξέρει ότι αυτός που ζητά την εμπιστοσύνη του είναι τίμιος. Αγαπήστε με, με την καρδιά σας και να είστε απαιτητικοί με μένα. Αξίζει να δώσεις ευκαιρία σε έναν άνθρωπο”.

Eιδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Θα πάω να ζήσω στην Ιταλία – Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η άνοδος, η ηχηρή πτώση και η δικαστική ανατροπή του «βασιλιά» στο Χόλιγουντ

Taste Atlas: Ο ντάκος στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο – Άλλα επτά ελληνικά πιάτα στον κατάλογο

Σχετικα αρθρα

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη

admin

Κασσελάκης: Το φως της ελπίδας να λάμψει στην πατρίδα μας

admin

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

admin

Ο Δένδιας επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές – Οι στρατηγικές των κοινοβουλευτικών κομμάτων

admin

Ιεροσόλυμα: Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός

admin

Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΞ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό σύλληψης μέλους της φρουράς του Γενικού Πρόξενου στα Ιεροσόλυμα

admin

Επιτηρητικά φυλάκια στο Καστελλόριζο επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

admin

Ανδρουλάκης για το Πάσχα: Μπορούμε καλύτερα, την ελπίδα τη φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

admin

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά κι η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια με δυνατό ΚΚΕ

admin

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους που αγωνίζονται για την ασφάλειά μας

admin

Κέρκυρα: Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τα παραδοσιακά έθιμα ο Στέφανος Κασσελάκης

admin