Image default
Οικονομία

Άδ. Γεωργιάδης: Ιστορικό ρεκόρ θα σημειώσουν φέτος οι ελληνικές εξαγωγές

Προς ιστορικό υψηλό ρεκόρ οδεύουν εφέτος οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες επέδειξαν μία εξαιρετική ανθεκτικότητα κατά την πρωτοφανή κρίση της πανδημίας. Την επισήμανση αυτή έκανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στο ετήσιο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που απαιτείται αλλά και στην αξιοποίηση όλων των εργαλείων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Όπως υποστήριξε, προτού λήξει το 2021 φαίνεται πώς πάμε σε ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών των τελευταίων ετών, σημειώνοντας ότι θα συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά του κ. Μητσοτάκη, που έχει αλλάξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας και πρόσθεσε ότι υλοποιείται το όραμα του πρωθυπουργού, που είναι η Ελλάδα της εξωστρέφειας, η Ελλάδα, της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα των εξαγωγών, η Ελλάδα των επιχειρήσεων που δεν στηρίζονται στο κράτος, αλλά καταφέρνουν να βγαίνουν έξω και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ξένων καταναλωτών.

‘Οσον αφορά την πορεία της οικονομίας υπογράμμισε ότι «είμαστε υπερήφανοι βλέποντας κάθε μήνα τον δείκτη PMI να πηγαίνει καλύτερα σε μία τόσο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά».

Τέλος, σημείωσε ότι τα πρωτόγνωρα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κατά την κρίση της πανδημίας, δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο αποτελεσματικά αν δεν υπήρχε η άψογη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης.

Σχετικα αρθρα

Γουίλιαμς (Fed): Κρίσιμος ο στόχος για πληθωρισμό 2%

admin

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

admin

Το θετικό αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας σε ομόλογα και μετοχές

admin

Αυγενάκης: Δυναμικό πλάνο ενίσχυσης των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες για την προώθηση των συμφερόντων των αγροτών μας

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποια περιοχή… ξεπούλησε – Τα επίσημα στοιχεία

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα τις πράσινες επενδύσεις

admin

Οι business της Ρωσίας με το φυσικό αέριο – Ο πόλεμος με Ουκρανία και ο νέος πελάτης

admin

Μεγαλώνει η απειλή για την οικονομία της Ευρώπης

admin

Γιατί η Ελλάδα πληρώνει πρόωρα μνημονιακό χρέος

admin

Ρεύμα: Ρεκόρ συμμετοχής των ΑΠΕ το 1ο τρίμηνο – «Βουτιά» των εισαγωγών

admin

Γερμανία: Περικοπές και στον προϋπολογισμό του 2025; – Στο στόχαστρο τα επιδόματα

admin

Επιθεώρηση Ταχιάου σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού μετά από περιστατικό με φωτιά σε όχημα

admin