Image default
Οικονομία

Τesla: Πάτησε γκάζι στις πωλήσεις – Σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη

Εντυπωσιακές ταχύτητες ανέπτυξε η Tesla το πρώτο τρίμηνο του έτους, αφού αύξησε τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων της, αλλά αυτό δεν έκαμψε καθόλου τη ζήτησή τους. 

Τα έσοδα της εταιρείας από τις πωλήσεις αυτοκινήτων έκαναν άλμα 87% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, στα 16,86 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα σκαρφάλωσαν στα 18,76 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας με άνεση τον πήχυ των προσδοκιών που είχε τοποθετηθεί στα 17,8 δισ. δολάρια. 

Τα καθαρά κέρδη της Tesla ανήλθαν στα επίπεδα – ρεκόρ των 3,3 δισ. δολ. ή 3,22 δολ. ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για 2,26 δολ. ανά μετοχή. Το ακαθάριστο περιθώριο κέρδους στον τομέα της αυτοκίνησης εκτινάχθηκε στο 32,9%. 

Οι παραδόσεις αυτοκινήτων ήταν το συγκεκριμένο τρίμηνο αυξημένες κατά 68%. Η εταιρεία παρέδωσε συγκεκριμένα 310.00 αυτοκίνητα στους πελάτες της ανά τον κόσμο. Όπως είπε ο Έλον Μασκ η αύξηση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν υπήρχαν οι σοβαρές ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Προβλήματα προκάλεσε και το κλείσιμο του εργοστασίου της Tesla στη Σαγκάη, εξαιτίας του σκληρού lockdown στην πόλη. 

EPA/ALEXANDER BECHER

Η Tesla σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της, έχοντας μόλις ανοίξει νέα εργοστάσια στο Τέξας και τη Γερμανία. Η πορεία της ικανοποιεί άκρως τους επενδυτές. Η μετοχή της αυξήθηκε περισσότερο από 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο τη αγοράς. Η ταχύτατη αύξηση στην κεφαλαιοποίηση της Tesla έχει καταστήσει τον Μασκ τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, με την περιουσία του να υπολογίζεται σε 260 δισ. δολάρια – περίπου 100 δισ. δολάρια περισσότερα από τον δεύτερο της λίστας, τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. 

Ο Μασκ έχει μεγάλες φιλοδοξίες και σε άλλους τομείς πέραν της ηλεκτροκίνησης, από την κατάκτηση του διαστήματος έως την απόκτηση του Twitter. 

Διαβάστε ακόμη

  • Έλον Μασκ: Πώς ξεκίνησε, πού θέλει να φτάσει και ποια τα σχέδιά του στην Ελλάδα 
  • Ο Έλον Μασκ και ο Δον Κιχώτης

Σχετικα αρθρα

Γουίλιαμς (Fed): Κρίσιμος ο στόχος για πληθωρισμό 2%

admin

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

admin

Το θετικό αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας σε ομόλογα και μετοχές

admin

Αυγενάκης: Δυναμικό πλάνο ενίσχυσης των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες για την προώθηση των συμφερόντων των αγροτών μας

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποια περιοχή… ξεπούλησε – Τα επίσημα στοιχεία

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα τις πράσινες επενδύσεις

admin

Οι business της Ρωσίας με το φυσικό αέριο – Ο πόλεμος με Ουκρανία και ο νέος πελάτης

admin

Μεγαλώνει η απειλή για την οικονομία της Ευρώπης

admin

Γιατί η Ελλάδα πληρώνει πρόωρα μνημονιακό χρέος

admin

Ρεύμα: Ρεκόρ συμμετοχής των ΑΠΕ το 1ο τρίμηνο – «Βουτιά» των εισαγωγών

admin

Γερμανία: Περικοπές και στον προϋπολογισμό του 2025; – Στο στόχαστρο τα επιδόματα

admin

Επιθεώρηση Ταχιάου σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού μετά από περιστατικό με φωτιά σε όχημα

admin