Image default
Τοις Μετρητοίς

Οι δείκτες αρχίζουν και μπάζουν νερά

Για άλλη μια φορά η εμφατική άρνηση του αμερικανικού δείκτη S&P 500 να περάσει πάνω από τον απλό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών άναψε το πράσινο φως στο στρατόπεδο των πωλητών για μια νέα επίθεση πάνω στη βάση των 4400 μονάδων. Στοιχείο όμως το οποίο απέκτησε μεγαλύτερη δυναμική στη συνέχεια διαλύοντας όχι μόνο τις 4400 μονάδες αλλά και τη στήριξη των 4305 μονάδων.

Μετά και τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής το ημερήσιο διάγραμμα αρχίζει και μπάζει νερά καθώς το πέρασμα κάτω από τις 4305 μονάδες δίνει ως επόμενο στόχο την περιοχή που εκτείνεται από τις 4200 έως και τις 4100 μονάδες πλησιάζοντας έτσι επικίνδυνα τα χαμηλά της έντονης πτωτικής κίνησης του περασμένου Μαρτίου. Στη περίπτωση δε που ο δείκτης περάσει κάτω από τις 4200 μονάδες τα διαγραμματικά δρώμενα θα… αγριέψουν.

Ζητούμενο για τους αγοραστές η άμεση αρπαγή των 4300 μονάδων. Και μόνο το γεγονός που φέρνει το δείκτη να βρίσκεται μόλις 3.4% από τα χαμηλά της κίνησης φτάνει και περισσεύει για τους Bears.

Έντονα αρνητική είναι και η ένδειξη που λαμβάνουμε από το τεχνικό ταλαντωτή Σχετικής Ισχύος (RSI), καθώς έχει διασπάσει καθοδικά τη γραμμή τάσης “T” που κρατούσε σε ανοδικό momentum το δείκτη.

Σε «κακόφημα» διαγραμματικά μονοπάτια αρχίζει να βαδίζει ο αμερικανικός τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 παραμένοντας από τις 8 Απριλίου επιρρεπής στις καθοδικές θέλξεις των Bears.

Η καθοδική διάλυση των 13700 μονάδων την περασμένη Παρασκευή ανοίγει συζητήσεις για πιθανή καθοδική καταστρατήγηση των χαμηλών στις 13000 μονάδες και συνέχειας προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 12200 μονάδων.
Αρνητικός παρουσιάζεται και ο ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος 100 ημερών (RSI), καθώς έχει περάσει καθοδικά μέσα από τα δικά του Keltner Channel.

Διαστάσεις παίρνει και η πτωτική κίνηση της περασμένης Παρασκευής στο δείκτη Dow Jones μετά το γκρέμισμα της βάσης των αγοραστών στις 34200 μονάδες, όπου κρατούσε το δείκτη από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου. Επόμενη ισχυρή στήριξη η περιοχή των 33550 μονάδων, όπου όμως προσοχή…αν διατρηθεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών τότε πλέον η πόρτα για τα χαμηλά των 32200 μονάδες μένει ορθάνοιχτη.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Τράπεζα Πειραιώς: Με +16% τρέχουν ετησιώς τα καθαρά έσοδα από τόκους

admin

Εθνική Τράπεζα: Με +45% στα οργανικά κέρδη μετά φόρων

admin

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

Δεν τους βγήκε το “sell” από τον πόλεμο της “μπανιέρας”

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin