Image default
Τοις Μετρητοίς

ΔΕΗ: Περιμέναμε πολλά αλλά…

Αυτός όμως που έχει πιαστεί ντεφορμέ στην  Εθνική Επενδυτική 11άδα είναι ο  σέντερ φορ Νίκος Αναστόπουλος – ΔΕΗ.

O “Killer” με το μουστάκι έχει σιγήσει.

Περιμέναμε πολλά από τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία αλλά μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει ως βαρίδι στο συνειρμικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο χάνοντας ένα -13% από την αρχή της χρονιάς.

Η ΔΕΗ λοιπόν εκεί που φαινόταν ότι είχε μπει με σημαντική ταχύτητα ανάπτυξης για το 2022 ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη μεγέθυνση της  ενεργειακής κρίσης  και πάτησε απότομα το φρένο τραβώντας τη πίσω χρονικά για μετά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Διαγραμματικά η μετοχή μετά το σχηματισμό του διπλού πυθμένα στην περιοχή στήριξης των 7,08 με 7 ευρώ έχει κάνει μια έντονη ανοδική ανάταση έως το ισχυρό επίπεδο αντίστασης των 9 με 8,70 ευρώ. Εδώ όμως τα πράγματα ίσως αποδειχθούν δύσκολα για τους αγοραστές καθώς η εν λόγω ζώνη έχει δοκιμαστεί μέχρι τώρα αρκετές φορές δίχως να δίνει δικαιώματα καταστρατήγησής της.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω θα χρειαστεί το χρόνο της για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες απόδρασης πάνω από τη τιμή της επιτυχημένης μεγάλης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το βραχυχρόνιο ζητούμενο για το στρατόπεδο των Bulls είναι κατά πρώτον η σθεναρή διακράτηση της περιοχής στήριξης των 8 ευρώ και κατά δεύτερον η πραγματοποίηση  μιας εκ νέου επίθεσης άνω των 8,50 ευρώ. Αντιθέτως το πέρασμα της μετοχής  κάτω από τα 8 ευρώ θα επαναφέρει στο προσκήνιο τους πωλητές σπρώχνοντας με ισχυρές ρευστοποιήσεις τη τιμή προς τα 7,70 με 7,57 ευρώ.

Οι ενδείξεις από τους τεχνικούς ταλαντωτές μπορεί να είναι βραχυχρόνια θετικές λόγω και της ισχυρής ανοδικής κίνησης του +22% από τα χαμηλά των 7,11 ευρώ αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποδειχθούν κίβδηλες με ότι αυτό σημαίνει  για τη μετέπειτα πορεία της μετοχής.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Τράπεζα Πειραιώς: Με +16% τρέχουν ετησιώς τα καθαρά έσοδα από τόκους

admin

Εθνική Τράπεζα: Με +45% στα οργανικά κέρδη μετά φόρων

admin

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

Δεν τους βγήκε το “sell” από τον πόλεμο της “μπανιέρας”

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin