Image default
Αγορές

Θετικό μομέντουμ στις ευρωαγορές- Άνοδος άνω του 1% στο άνοιγμα

Θετικό μομέντουμ στις ευρωαγορές- Άνοδος άνω του 1% στο άνοιγμα

Ισχυρά ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (17/5), καθώς οι παγκόσμιες αγορές προσπαθούν να αξιοποιήσουν το θετικό μομέντουμ που παρατηρήθηκε στην αρχή της εβδομάδας.

Οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια και αναψυχή σκαρφαλώνουν 2,1% για να οδηγήσουν τα κέρδη, καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια κινούνται στα «πράσινα».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει στο επίκεντρο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μάχες να μαίνονται στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της χώρας. Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ​​από τον ουκρανικό στρατό ότι περισσότεροι από 260 Ουκρανοί μαχητές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είναι βαριά τραυματισμένοι, απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, το τελευταίο προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων στην ερειπωμένη πόλη Μαριούπολη και μεταφέρθηκαν σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Με τη Φινλανδία και τη Σουηδία να ανακοινώνουν την πρόθεσή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Ρωσία και στο πώς θα μπορούσε να αντιδράσει. Η Μόσχα έχει ήδη εκφράσει την οργή  και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ «είναι ένα πρόβλημα». Η Ρωσία έχει δεσμευτεί για αντίποινα, αλλά είναι αβέβαιο πώς θα ενεργήσει.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 το πρώτο τρίμηνο, αλλά ο καλπάζων πληθωρισμός ώθησε τους μισθούς προς τα κάτω.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,49% στις 440,16 μονάδες.

Ο γερμανικός DAΧ ενισχύεται 1,43% στις 14.166,66 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ανεβαίνει 1,41% στις 6.436,96 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται ανοδικά 0,64% στις 7.513,60 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 1,61% στις 24.420 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 1,55% στις 8.482,50 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει άνοδο 1,54% στις 5.830,13 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin