Image default
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι θα αγνοήσει τους νόμους που περιορίζουν τις αμβλώσεις

Το Πεντάγωνο είχε δηλώσει πριν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την κατάργηση του Roe v. Wade που απαγόρευε τα νόμιμα δικαιώματα των γυναικών στην άμβλωση, ότι οποιοσδήποτε νόμος για τις αμβλώσεις θεσπιστεί δεν θα αναγνωριστεί και φαίνεται πως εμμένει στην απόφαση του.

Το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι «εξακολουθεί να διευθετεί την πολιτική του για τις γυναίκες στρατιωτικούς που χρειάζονται άμβλωση ενώ υπηρετούν σε μια πολιτεία όπου απαγορεύεται», μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Παρασκευής που ανέτρεψε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, δήλωσαν αξιωματούχοι της άμυνας.

The Department is examining this decision closely and evaluating our policies to ensure we continue to provide seamless access to reproductive health care as permitted by federal law.

— Secretary of Defense Lloyd J. Austin III (@SecDef) June 24, 2022

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σε δήλωση του «ορκίστηκε» να προστατεύσει την αναπαραγωγική υγεία και την ευημερία των γυναικείων στρατευμάτων της Αμερικής. Σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι αξιολογεί αυτές τις πολιτικές μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει τη Roe v. Wade, η οποία από το 1973 εγγυάται το δικαίωμα της γυναίκας σε έκτρωση, ενώ  σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει: «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για μένα ή για αυτό το Τμήμα από την υγεία και την ευημερία των μελών της Υπηρεσίας μας, του πολιτικού εργατικού δυναμικού και των οικογενειών του Υπουργείου Υγείας. Δεσμεύομαι να φροντίζω τους ανθρώπους μας και να διασφαλίζω την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα της Δύναμής μας».

Nothing is more important to me or to this Department than the health and well-being of our Service members, the civilian workforce, and DOD families. I am committed to taking care of our people and ensuring the readiness and resilience of our Force.

— Secretary of Defense Lloyd J. Austin III (@SecDef) June 24, 2022

Ο Όστιν τόνισε ότι η απόφαση θα επηρεάσει χιλιάδες γυναίκες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, οι οποίες ενδέχεται να υπηρετούν σε πολιτείες όπου οι αμβλώσεις για αυτές σύντομα θα είναι παράνομες ή θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό. Το Υπουργείο Άμυνας θα «εξετάσει προσεκτικά αυτήν την απόφαση και θα αξιολογήσει τις πολιτικές μας για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε απρόσκοπτη πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, όπως επιτρέπεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Ο ομοσπονδιακός νόμος επιτρέπει επί του παρόντος στις στρατιωτικές ιατρικές εγκαταστάσεις να παρέχουν αμβλώσεις μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή εάν η ζωή μιας γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ το πρόγραμμα υγείας του στρατού επιτρέπεται να καλύπτει αμβλώσεις σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις μόνο για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο θα αψηφήσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και τους νόμους της κάθε πολιτείας κατά των αμβλώσεων, αλλά θα χρησιμοποιήσει χρήματα από τους ομοσπονδιακούς φόρους για να το κάνει.

Οι γυναίκες αποτελούν περίπου το 20% της στρατιωτικής δύναμης των 1,3 εκατομμυρίων εν ενεργεία μελών και το 95% από αυτές είναι σε αναπαραγωγική ηλικία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του τμήματος Stars and Stripes .

Ειδήσεις σήμερα:



Κορωνοϊός: 9.294 νέα κρούσματα την Κυριακή – Στους 93 οι διασωληνωμένοι και 13 θάνατοι

Η G7 θέλει να απαγορεύσει τον ρωσικό χρυσό – Απόφαση που θα κοστίσει στη Μόσχα «δισ. δολάρια»

Το Αττικό Πάρκο για τον χιμπατζή: Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση – Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε ανθρώπινη ζωή

Σχετικα αρθρα

Νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στη Γαλλία μετά τον θάνατο 18χρονου σε καταδίωξη (βίντεο)

admin

Ρωσία: Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Πούτιν για τη νίκη του

admin

Παραλήρημα Ερντογάν για την Κύπρο: Θα ήταν όλη δική μας σήμερα, αν δεν σταματούσαμε το 1974

admin

Ρωσία: Ουδέτερη ζώνη σε ουκρανικά εδάφη σχεδιάζει το Κρεμλίνο – «Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη»

admin

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στα 71 του χρόνια ο Πούτιν ονειρεύεται να οικοδομήσει ένα νέο κόσμο

admin

Φρίκη βγαλμένη από το «Mad Max» η κατάσταση στην Αϊτή, λέει η UNICEF

admin

Ρωσία: Κλείνουν σήμερα οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές

admin

Αίγυπτος: Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου συμφώνησαν Μητσοτάκης και Αλ Σίσι – Τι θα συζητηθεί με τους Ευρωπαίους

admin

Ισραήλ: Έφτασε βοήθεια στη βόρεια Γάζα – Αναμένεται επανάληψη συνομιλιών στο Κατάρ για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

admin

Μπάιντεν για Τραμπ: Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για πρόεδρος, ο άλλος είμαι εγώ

admin

Συρία: Νεκροί από έκρηξη νάρκης 19 άνθρωποι που πήγαιναν να μαζέψουν τρούφες

admin

Σλοβακία: Μία γυναίκα νεκρή όταν την κυνήγησε αρκούδα

admin