Image default
Ευρώπη

Ο πρώην ΥΠΕΞ θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Σλοβενίας

Ο Άντζε Λόγκαρ, υπουργός Εξωτερικών της προηγούμενης κυβέρνησης της Σλοβενίας, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του φθινοπώρου, αποτελώντας τον τελευταίο υποψήφιο υψηλού προφίλ που μπαίνει στην κούρσα.

Ενώ έχει υποστηριχθεί από το κόμμα του, τους Σλοβένους Δημοκράτες, σχεδιάζει να θέσει επίσημα την υποψηφιότητά του με την υποστήριξη υπογραφών ψηφοφόρων.

Στην παρούσα κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από πολλές προκλήσεις, όπως οι απειλές για την ασφάλεια και η κρίση του κόστους ζωής, ο Λόγκαρ λέει ότι το προεδρικό αξίωμα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

«Ο πρόεδρος είναι ο μόνος αξιωματούχος που έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας και, επομένως, τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας να προσπαθήσει να συμβιβάσει τις διαφορετικές απόψεις προς μια κατεύθυνση που είναι καλή για τους πολίτες της Σλοβενίας», δήλωσε χθες (4 Ιουλίου).

Η σλοβενική κοινωνία είναι δυστυχώς πολύ διχασμένη και οι προκλήσεις που έρχονται απαιτούν τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων, είπε, σημειώνοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι ένας πολύ ενεργός πρόεδρος που θα επιδιώκει τη συνεργασία και τη συναίνεση και θα συγκαλεί τακτικές μηνιαίες συναντήσεις ανώτερων αξιωματούχων.

Ο Λόγκαρ είναι ο δεύτερος υποψήφιος που εισέρχεται στην προεδρική κούρσα με την υποστήριξη ενός πολιτικού κόμματος, αφού η Μάρτα Κος, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κινήματος Ελευθερίας, εντάχθηκε στον διευρυνόμενο κατάλογο υποψηφίων.

Αρκετοί άλλοι έχουν ανακοινώσει ανεξάρτητες υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, διακεκριμένη δικηγόρος και επίτροπος πληροφοριών, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Βλαντιμίρ Πρέμπιλιτς και η ψυχαναλύτρια Νίνα Κράινικ.

Σχετικα αρθρα

Γουόρεν Μπάφετ: Τι βλέπει ο «προφήτης της Όμαχα» και μειώνει το μερίδιό του στην Apple

admin

Ισραήλ: Στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας

admin

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Βουλγαρία: Δρακόντειοι περιορισμοί στον τζόγο

admin