Image default
Διεθνή

Σάλος στη Γερμανία: Εννέα γυναίκες ναρκώθηκαν με «χάπια βιασμού» σε εκδήλωση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD

Τουλάχιστον εννέα γυναίκες που παρευρέθηκαν σε μια εορταστική εκδήλωση του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, στην οποία συμμετείχε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ναρκώθηκαν με λεγόμενα «χάπια βιασμού», ανέφερε σήμερα το SPD στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η αναστάτωση είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από την εφημερίδα Tagesspiegel.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι διερευνά υπόθεση σοβαρής σωματικής βλάβης μετά από μήνυση μιας 21χρονης κατά του αγνώστου.

«Συμβουλεύω όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν καταγγελία», έγραψε επίσης στο Twitter μια αξιωματούχος της κοινοβουλευτικής ομάδας, η Κάτια Μαστ.

Au moins 9 femmes qui participaient à une fête du Parti social-démocrate allemand ont été droguées avec des substances dites drogues du violeur, a indiqué le SPD à l’#AFP, confirmant une information du quotidien Tagesspiegel pic.twitter.com/lvM0ehFtMq

— Agence France-Presse (@afpfr) July 9, 2022

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί εννέα θύματα, αλλά ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν απέκλεισε να υπάρχουν περισσότερα.

Σε ένα e-mail προς τους συμμετέχοντες σε αυτό το καλοκαιρινό πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο κτίριο της καγκελαρίας, το SPD κατήγγειλε «μια τερατώδη πράξη που καταγγέλθηκε αμέσως από εμάς στην αστυνομία της Bundestag».

Περίπου χίλια άτομα συμμετείχαν στο παραδοσιακό καλοκαιρινό πάρτι του SPD που γίνεται πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο καγκελάριος αλλά και πολλοί βουλευτές και συνεργάτες τους.

«Ήταν μια εσωτερική εκδήλωση. Μπορούσε κάποιος να μπει μόνο με πρόσκληση», είπε ο εκπρόσωπος. «Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά, η αστυνομία ερευνά».

Σε μια ανακοίνωση, η αστυνομία του Βερολίνου, η οποία αναφέρεται σε ένα «καλοκαιρινό πάρτι πολιτικού κόμματος», τόνισε ότι ειδοποίθηκε από μια 21χρονη γυναίκα που την επομένη του συμβάντος δεν είχε καμία μνήμη της περασμένης βραδιάς.

Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και υπέβαλε μήνυση.

Στο πάρτι, η νεαρή γυναίκα, η οποία είχε καταναλώσει φαγητά και μη αλκοολούχα ποτά, ένιωσε άσχημα υποφέροντας από ναυτία και ιδιαίτερα ζαλάδες.

Η αστυνομία είπε ότι έχει ενημερωθεί για άλλες τέσσερις περιπτώσεις μέχρι στιγμής.



Ειδήσεις σήμερα:Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στη Μεταμόρφωση: Ανήλικοι τον χτύπησαν με σιδερογροθιά!Εικόνες χάους στη Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος της χώρας φυγαδεύτηκε από την κατοικία του λίγα λεπτά πριν εισβάλουν διαδηλωτέςTo Τwitter ετοιμάζει μήνυση κατά του Μασκ μετά την ακύρωση της συμφωνίας «μαμούθ» – Η αρχή μιας τιτάνιας δικαστικής μάχης;

Σχετικα αρθρα

«Ο Προδότης»: Εκρηκτικό ντοκιμαντέρ της ομάδας Ναβάλνι εξετάζει «πότε πήγαν όλα στραβά» στη Ρωσία

admin

Δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ 1,4 εκατ. ευρώ το ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού

admin

Υεμένη: Τρεις γυναίκες και δύο κορίτσια σκοτώθηκαν από επόθεση με drones – Η κυβέρνηση κατηγορεί τους Χούτι

admin

Στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Άντονι Μπλίνκεν

admin

WSJ: «Ο Πούτιν δεν διέταξε άμεσα τον θάνατο του Ναβάλνι», εκτιμούν αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο τραυματίες από «μαζική» ρωσική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές

admin

Γερμανία: Ο Σολτς προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

admin

Γερμανία: «Να στείλουμε μήνυμα ενότητας» ζήτησε ο Σολτς ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ – OHE: Στο αρχείο η μία από τις καταγγελίες του Ισραήλ σε βάρος εργαζομένων της UNRWA

admin

Η ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή, προειδοποιούν οργανώσεις αρωγής προσφύγων

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία – Politico: Ελλάδα, Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους και η Γερμανία δεν καταλαβαίνει το γιατί

admin

ΗΠΑ: Παρά τις πιέσεις, η μητρική εταιρεία του TikTok δεν πουλάει την εφαρμογή

admin