Image default
Τοις Μετρητοίς

Πλούσιος εναντίον φτωχού

Για τους περισσότερους ανθρώπους το να είσαι πλούσιος ή φτωχός ξεκινά από τη  νοοτροπία. Το πού ξεκινάς στη ζωή βασίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την  τύχη, όμως το που  τελικά καταλήγεις βασίζεται κυρίως στις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τη νοοτροπία σου. Οι περιστάσεις, οι σχέσεις και η οικονομική σας τάση οφείλονται στις πράξεις σας και η ρίζα των περισσότερων ενεργειών βασίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  στον τρόπο που σκέφτεστε.

Ας εξερευνήσουμε τις διαφορετικές νοοτροπίες της αύξησης του πλούτου και του συνεχόμενου αγώνα με τα προσωπικά οικονομικά.

Ποια είναι  αλήθεια η νοοτροπία των πλουσίων;

Η Ramsey Solutions διεξήγαγε μια έρευνα με περισσότερους από 10.000 εκατομμυριούχους και διαπίστωσε ότι το παρά το τι μπορεί να πιστεύει η κοινωνία, μόνο ένας μικρός αριθμός πλουσίων κληρονόμησαν τα χρήματά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία (79%) των εκατομμυριούχων στις ΗΠΑ δεν έλαβαν καμία κληρονομιά από τους γονείς τους ή άλλα μέλη της οικογένειάς τους, ενώ από αυτούς που έλαβαν μόνο το 3% εισέπραξε  κληρονομιά 1 εκατομμυρίου δολαρίων και πάνω. Από αυτούς που κληρονομούν μόνο το 46% καταφέρνει να κρατήσει το νούμερο της κληρονομιάς και να το μεγαλώσει.

Μέσα στην έρευνα υπάρχει  και το απίστευτο ποσοστό του 70% των νικητών του λαχείου, όπου  είτε κερδίσουν 500 εκατ.  δολάρια ή 1 εκατ. δολάρια  χάνει ή ξοδεύει όλα αυτά τα χρήματα σε πέντε χρόνια ή λιγότερο (!).

Αυτό δείχνει τη τεράστια διαφορά στη νοοτροπία, καθώς υπάρχουν  από τη μια πολλοί άνθρωποι που γεννιούνται μεν σε ταπεινές καταστάσεις αλλά συνεχίζουν να χτίζουν πλούτο και από την άλλη πλούσια παιδιά που συνεχίζουν να σπαταλούν την ευκαιρία που τους έδωσε η ζωή  και καταλήγουν να “σπάνε” οικονομικά.

Όπου κι αν βρίσκεστε στη ζωή, η νοοτροπία σας μπορεί να την ανακατευθύνει δημιουργώντας ένα νέο μονοπάτι.

Η νοοτροπία των πλουσίων σκέφτεται με όρους, πλαίσια ή δημιουργεί, χτίζει και συνδυάζει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι έχουν τη δική τους επιχείρηση, ή δημιούργησαν μια επιχείρηση με συνεργάτες ή έχουν υψηλό εισόδημα που μετατρέπουν τακτικά σε περιουσιακά στοιχεία όπως χαρτοφυλάκιο μετοχών ή ακίνητα.

Οι εκατομμυριούχοι “διαρκείας” δημιουργούν περισσότερα από όσα καταναλώνουν, αγαπούν τη δουλειά τους περισσότερο παρά τις διακοπές και την αγορά πραγμάτων δίχως ουσία.

Η δουλειά τους είναι το παιχνίδι τους. 

Μερικές φορές το κύριο χόμπι τους είναι η οικοδόμηση πλούτου μέσω της διαχείρισης των προσωπικών τους οικονομικών, του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, των συμμετοχών ακινήτων, των επιχειρήσεων ή των περιουσιακών τους στοιχείων που ρέουν σε μετρητά.

Οι πλούσιοι σκέφτονται με όρους απόδοσης κεφαλαίου και κινδύνου έναντι ανταμοιβής. Είναι καλοί στο να βλέπουν τα μαθηματικά στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις και τη μαγεία της σύνθετης ανάπτυξης είτε σε μια επιχείρηση είτε στο χαρτοφυλάκιό τους. Η τυπική νοοτροπία του πλούσιου είναι η δημιουργία προϊόντων, υπηρεσιών, επενδύσεων, επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. Πληρώνονται καλά για αυτή τη διαδικασία.

Ποιες είναι οι συνήθειες της φτωχής νοοτροπίας

Ένα άτομο μπορεί να έχει ευκαιρίες παντού γύρω του, αλλά να έχει νοοτροπία φτώχειας.

Η αρνητικότητα, η θυματοποίηση, η ζήλια και η κλειστή σκέψη δίχως διέξοδο είναι οι κύριοι δείκτες μιας κακής νοοτροπίας.

Εδώ είναι κάποιες  κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε και  να αρχίσετε σταδιακά να τις μετατρέπετε  από μια κακή νοοτροπία σε μια  θετική.

  • Η φτωχή νοοτροπία βλέπει έλλειψη αντί για αφθονία. Βλέπουν τα χρήματα ως μια στατική σταθερή πίτα όπου ο καθένας μπορεί να πάρει μόνο ένα καθορισμένο ποσό. Αφήστε που νομίζουν ότι αν κάποιος είναι πλούσιος το έκλεψαν από κάποιον άλλο. Ποτέ δεν θεωρούν ότι η ίδια η πίτα των χρημάτων μεγαλώνει και οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται καθώς προχωρά η ζωή.

  • Πιστεύουν από την ώρα που έρχονται στη ζωή ότι η κατάσταση στην οποία γεννήθηκαν είναι η τύχη τους στη ζωή, αυτή είναι η μοίρα τους.  Δεν προσπαθούν να αλλάξουν τίποτα προς το καλύτερο και  πηγαίνουν με τη ροή της τρέχουσας ζωής τους.
  • Κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι τα χρήματα είναι κακά και δεν τα θέλουν γιατί θα τους έκανε κακούς. Τα χρήματα είναι ουδέτερα, μπορείτε να τα κερδίσετε δημιουργώντας αξία και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για καλό, όπως φιλανθρωπίες και δώρα. Η φτώχεια λύνεται με χρήματα.
  • Πιστεύουν ότι το να βγάλουν χρήματα είναι δύσκολο, καθώς το συνδέουν μόνο με την πώληση του χρόνου τους και την εργασία για ένα μισθό. Η εργασία σε μια δουλειά είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους για να βγάλεις χρήματα.
  • Έχουν φυτεμένο μέσα  το ένστικτό τους  μόνο να πάρουν τα  χρήματα και μετά να τα ξοδέψουν. Τίποτα άλλο. Δεν έχουν τις δεξιότητες ή την προνοητικότητα να αποταμιεύσουν και να επενδύσουν τα χρήματά τους.
  • Άτομα με φτωχή νοοτροπία δεν έχουν εκπαιδεύσει ποτέ τον εαυτό τους στα προσωπικά οικονομικά, στις χρηματοοικονομικές αγορές ή στις επενδύσεις.
  • Μια φτωχή νοοτροπία ζηλεύει τους πλούσιους αντί να θέλει να μάθει από αυτούς και να γίνει σαν αυτούς.
  • Κάποιος με κακή και φτωχή νοοτροπία δεν έχει  καν οικονομικά σχέδια για το μέλλον.

Πώς μπορώ να γίνω πλούσιος ψυχικά;

Εδώ είναι μια ντουζίνα πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αυξάνοντας  τον ψυχικό σας πλούτο και αλλάζοντας  τη νοοτροπία σας.

  • Εκτιμήστε τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργειά σας. Μην τα σπαταλάτε χωρίς λόγο.
  • Κατανοήστε ότι το κερδισμένο εισόδημα θα πρέπει να μετατραπεί σε κεφάλαιο για επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία.
  • Αφιερώστε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας δημιουργώντας αξία, όχι καταναλώνοντας προϊόντα.
  • Εστιάστε στην αγορά περιουσιακών στοιχείων με θετικές ταμειακές ροές και όχι στην αγορά καταναλωτικών αγαθών που σβήνουν  περιουσιακά στοιχεία.
  • Ακολουθήστε το πάθος και την εργασιακή σας ενέργεια. Κάντε αυτό που αγαπάτε, παιχνιδοποιήστε την επιτυχία σας.
  • Επικεντρωθείτε στην επέκταση και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων σας, αυξήστε τα πλεονεκτήματά σας και διαχειριστείτε τις αδυναμίες σας.
  • Καταγράψτε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας σε κάθε τομέα της ζωής σας.
  • Δημιουργήστε  συστήματα και μοντέλα  για να σας φέρνουν καθημερινά όλο και πιο κοντά σε αυτούς τους στόχους.
  • Αναπτύξτε ισχυρή πίστη στον εαυτό σας και στο όραμά σας.  Αν κάποιος άλλος έκανε κάτι τότε ΚΑΙ εσείς μπορείτε να το κάνετε.
  • Πιστέψτε ότι οι αναποδιές είναι μόνο προσωρινές καθώς αναζητάτε άλλο μονοπάτι.

Η δημιουργία πλούτου ξεκινά με τις σκέψεις σας και χτίζεται μέσω της έξυπνης και σκληρής δουλειάς  για να κατακτήσετε το όραμά σας.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Τράπεζα Πειραιώς: Με +16% τρέχουν ετησιώς τα καθαρά έσοδα από τόκους

admin

Εθνική Τράπεζα: Με +45% στα οργανικά κέρδη μετά φόρων

admin

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

Δεν τους βγήκε το “sell” από τον πόλεμο της “μπανιέρας”

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin