Image default
Ευρώπη

Ένα λάθος συνδεδεμένο καλώδιο ήταν τελικά η …κυβερνοεπίθεση στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας

Η διακοπή λειτουργίας του κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα, η οποία οδηγεί σε υποψίες για κυβερνοεπίθεση, αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένα περιστατικό που προκλήθηκε από ένα λανθασμένα συνδεδεμένο καλώδιο, όπως ανακάλυψε η Εθνική Αρχή Ασφαλείας.

Η Αρχή Εθνικής Ασφάλειας εντόπισε την αιτία του προβλήματος: το περιστατικό προκλήθηκε από το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του συνασπισμού Róbert Halák, ο οποίος έβαλε το καλώδιο ethernet στην πρίζα, ενώ ήταν ήδη συνδεδεμένο από την άλλη πλευρά. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής πολιτισμού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Boris Kollár διέκοψε τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας λόγω της υποψίας κυβερνοεπίθεσης. Οι υπολογιστές των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων των μηχανημάτων ψηφοφορίας, ήταν εκτός λειτουργίας, καθώς και τα συστήματα της καφετέριας. Ο Kollár δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή», σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στο μοναδικό νομοθετικό σώμα της Σλοβακίας.

Ορισμένοι νομοθέτες αντιμετώπισαν αμέσως με σκεπτικισμό την κυβερνοεπίθεση. Η Anna Zemanova από το αντιπολιτευόμενο κόμμα Ελευθερία και Αλληλεγγύη δήλωσε την Πέμπτη ότι άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι η τακτική του συνασπισμού, ο οποίος δεν έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, να καθυστερήσει την ψήφιση αρκετών σημαντικών νομοσχεδίων.

«Υπήρξε μια ζωηρή συζήτηση. Άκουγα και παρατήρησα το καλώδιο στο τραπεζάκι του καφέ και το έβαλα στην πρίζα. Δεν ξέρω καν γιατί το έκανα αυτό. Ήταν υποσυνείδητο», δήλωσε ο Halák. Μετά από αυτό, το σύστημα στο κτίριο κατέρρευσε.

Ο Kollár διέκοψε προηγουμένως τη συνεδρία μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, αλλά πρόσθεσε ότι αν το περιστατικό επιλυθεί νωρίτερα, οι συνεδρίες ενδέχεται να συνεχιστούν νωρίτερα. Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι το κοινοβούλιο δεν θα συνεδριάσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Η Ελευθερία και η Αλληλεγγύη κατηγόρησαν τον συνασπισμό ότι καθυστερεί τη συνεδρίαση επειδή δεν έχουν εγγυημένες ψήφους για τις προτάσεις τους.

Σχετικα αρθρα

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Βουλγαρία: Δρακόντειοι περιορισμοί στον τζόγο

admin

Στους δρόμους οι Γάλλοι για την ακρίβεια και τη Γάζα

admin

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

admin