Image default
Ευρώπη

Μέγας Τσιτσιπάς, νίκησε κι απέκλεισε τον Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον απέκλεισε από τη συνέχεια των Nitto ATP Finals. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα παίξει για την πρόκριση στα ημιτελικά με τον Αντρέι Ρούμπλεφ την Παρασκευή (18/11), ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με δύο νίκες, βρίσκεται ήδη στους «4» από τον ίδιο όμιλο.

Το δρόμο του Ραφαέλ Ναδάλ ακολούθησε λοιπόν και ο Ρώσος αντίπαλος του Τσιτσιπά, με λίγα λόγια οι δύο φιναλίστ στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, το Australian Open. Ο Τσιτσιπάς νίκησε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως ήταν αναμενόμενο: 6-3, 6-7 7-6.

Θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε τελειώσει στα δύο σετ, καθώς έχασε τρία ματς-πόιντ στο τάι μπρέικ του δεύτερου, αλλά από την άλλη βρέθηκε και κοντά στην ήττα, με τον Μεντβέντεφ να σερβίρει για το παιχνίδι στο 5-4 του τρίτου σετ.

Σε κάθε περίπτωση, το κοινό του Pala Alpitour στο Τορίνο ευχαρίστησε και τους δύο με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα: ήταν ένας υπέροχος αγώνας.

Στο παιχνίδι κυριάρχησε το σερβίς. Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ σερβίροντας με 81% στο πρώτο χτύπημά του, την ώρα που ο Μεντβέντεφ έμενε πολύ μακριά από την πίσω γραμμή.

Στη συνέχεια το σενάριο δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου: πολύ λίγοι πόντοι κερδισμένοι στις επιστροφές και σύντομες ανταλλαγές, με εξαίρεση ορισμένους θεαματικούς πόντους.

Ο Τσιτσιπάς είχε τρία ματς-πόιντ στα οποία ο Ρώσος απάντησε, ενώ στην τέταρτη μπάλα για να κλείσει το σετ, με εκείνον στο σερβίς, ο Μεντβέντεφ έκανε το 13-11 στο τάι μπρέικ και ισοφάρισε.

Το γήπεδο του Τορίνο είναι πολύ γρήγορο για όποιον υποδέχεται και με αυτή την ποιότητα στο σερβίς γίνεται πολύ σκληρό. Ξαφνικά, η κατάσταση αντιστράφηκε: μπρέικ από τον Μεντβέντεφ στο έβδομο game, κόντρα μπρέικ του Τσιτσιπά, με τον Ρώσο να φτάνει στο 5-4.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε και όλα ξανάρχισαν από την αρχή, αλλά αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει άλλο δώρο στον αντίπαλό του.

Ξεκίνησε λοιπόν κυριαρχικά στο τάι μπρέικ, καθήλωσε τον Μεντβέντεφ στον οποίο επέτρεψε μόλις έναν πόντο και θα πάει στο παιχνίδι με τον Ρούμπλεφ για να νικήσει και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Σχετικα αρθρα

Ζάο (Binance): Στη φυλακή, αλλά μόνο για 4 μήνες, ο ισχυρός άνδρας των cryptos

admin

Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη Γάζα και τη Fed

admin

Ενίσχυση 300 εκατ. ευρώ για τους γαλλικούς μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

admin

Αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για άμυνα – διεύρυνση ζητά ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ

admin

Maia Sandu: Ανάγκη για ένα «σχέδιο Μάρσαλ» προς Μολδαβία και Ουκρανία

admin

ΟΗΕ: Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας προσγειώθηκε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

admin

Η Κίνα πλημμυρίζει τον κόσμο με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

admin

H γερμανική κυβέρνηση πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίζεται στην Google

admin

Γιατί θολώνει το όνειρο για μεγάλες μειώσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

admin

HSBC: Άνω των προσδοκιών τα κέρδη α’ τριμήνου – Αποχωρεί αιφινιδιαστικά ο Noel Quinn

admin

Καπιταλιστικά ρήγματα στην κομμουνιστική Κούβα

admin

Πού επενδύει το «χρυσό» 0,001%, του κόσμου;

admin