Image default
Ευρώπη

Κάθετη πτώση στις γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία το 2022

Οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία μειώθηκαν περισσότερο από 50% έως το φθινόπωρο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με κυβερνητικό δημοσίευμα, αλλά οι εισαγωγές από τη Ρωσία μειώθηκαν λιγότερο δραστικά παρά τη διακοπή των παραδόσεων ορυκτών καυσίμων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία ήταν σχεδόν 60% χαμηλότερες τον Οκτώβριο του 2022 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές από τη χώρα μειώθηκαν μόνο κατά περίπου 49%, παρά τις μεγάλης κλίμακας προσπάθειες απομάκρυνσης από τις ρωσικές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων.

«Το εμπόριο με τη Ρωσία έχει αποδυναμωθεί σημαντικά από την έναρξη του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας», κατέληξε η γερμανική κυβέρνηση σε γραπτή απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Το έγγραφο προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν» να γνωρίζουμε λεπτομερώς πόσο από τη μείωση του γερμανορωσικού εμπορίου είναι άμεση συνέπεια του πολέμου και πόσο οφείλεται στις κυρώσεις της ΕΕ που έχουν από τότε επιβληθεί στη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν από το ινστιτούτο Ipsos τη Δευτέρα δείχνουν ότι η προθυμία των Γερμανών να υποστηρίξουν την Ουκρανία μειώνεται ελαφρώς σε σύγκριση με παλαιότερα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ενώ η σαφής πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξακολουθούσε να υποστηρίζει την υποδοχή των ουκρανών προσφύγων κατά την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, η υποστήριξη για την παράδοση όπλων στο Κίεβο μειώθηκε στο 48%, σε σύγκριση με το 55% τον Απρίλιο του 2022.

Εν τω μεταξύ, το 43% συμφωνεί πλέον με τη δήλωση ότι «τα προβλήματα της Ουκρανίας δεν μας αφορούν και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε». Τον Απρίλιο, το ποσοστό αυτό ήταν μικρότερο από το ένα τρίτο.

Σχετικα αρθρα

Porsche: Βουτιά στα κέρδη καθώς της γύρισαν την πλάτη οι Κινέζοι

admin

Έρευνα για μαζικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι Παλαιστινιακές Αρχές

admin

Το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας επί τάπητος ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Γερμανία: Η ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015

admin

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου διευρύνουν τη διαφοροποίηση των αγορών τους

admin

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Γιατί έχασε 18 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κίνα: Τα τρία θεμέλια της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης

admin

Anglo American προς BHP: Χαμηλή η προσφορά, απορρίπτεται

admin

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin