Image default
Οικονομία

Αποκαλυπτήρια για το Commercial Ηub του Ελληνικού

Σε συνολική έκταση περίπου 185 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων θα εκτείνεται το  Commercial Hub, ο νέος εμπορικός, ψυχαγωγικός και επιχειρηματικός προορισμός που θα κατασκευαστεί στην έκταση του Ελληνικού.

Σημειώνεται ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται διαρκέσει μέχρι  21 Απριλίου.

Το Commercial Hub θα αποτελείται από εμπορικό κέντρο, γραφειακούς χώρους και εμπορικά καταστήματα.

Το εμπορικό κέντρο, Vouliagmenis Mall, θα αναπτυχθεί σε τρία ισόγεια επίπεδα και έναν όροφο και θα είναι συνολικής επιφάνειας 130 χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων. Όπως έχει δηλώσει η διοίκηση της Lamda Development το εμπορικό κέντρο θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα. Θα φιλοξενεί καταστήματα νέας γενιάς από τα δημοφιλέστερα, αλλά και ανερχόμενα ελληνικά και διεθνή brands. Θα προσφέρει, επίσης, ολοκληρωμένες προτάσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και ευεξίας, με εκθέσεις, συναυλίες, γυμναστήρια, gaming corners, κινηματογράφους, χώρους παιδικής αναψυχής, κ.ά., που θα λειτουργούν και μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Περί τα 30 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα θα είναι και τα εμπορικά καταστήματα στο Commercial Hub σε συνεργασία με την Fourlis, τα οποία θα αναπτυχθούν σε 4 μεγάλα αυτόνομα κτίρια, δύο επιπέδων.

Όπως έγραψε το Capital.gr, ήδη η θυγατρική του Ομίλου Fourlis, Trade Estates έχει αναθέσει σε αρχιτεκτονική ομάδα τη σχετική προμελέτη του χώρου, στον οποίο έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση ενός μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ και ενός καταστήματος Intersport, ενώ στον υπόλοιπο ελεύθερο εμπορικό χώρο προβλέπεται η δημιουργία περί των 10 καταστημάτων, επιφάνειας 1.500 έως 2.000 τ.μ. τα οποία θα μισθωθούν σε τρίτους.

Όσον αφορά τα γραφεία, θα είναι συνολικής επιφάνεια περί τα 30 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, 4 κτίρια με 4 συνολικά επίπεδα.

Στην έκταση προβλέπονται περί τις 4.000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η συνολική επένδυση για το έργο ανέρχεται σε 400 εκατ ευρώ, ενώ η επισκεψιμότητα του εκτιμάται σύμφωνα με πληροφορίες στα 17 εκατ. ετησίως.

Το Commercial Hub του Ελληνικού θα αποτελέσει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό. Θα ξεχωρίζει για τον υψηλής αισθητικής, υβριδικό σχεδιασμό του, που συνδυάζει τους κλειστούς με τους ανοιχτούς χώρους, καθώς και για την τεχνολογική του πρωτοπορία. Παράλληλα θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, που αξιοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνες λύσεις ώστε να ελαχιστοποιείται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του συγκροτήματος.”, έχει δηλώσει η διοίκηση της Lamda.

Τον σχεδιασμό του έργου ανέλαβε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το οποίο υπογράφει σημαντικά έργα σε όλο τον κόσμο.

Σχετικα αρθρα

Τέλη Κυκλοφορίας: Τα σενάρια για τις αλλαγές του 2025

admin

ΕΚΤ για κόστος στέγασης στην Ευρώπη: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα, φθηνότερη η Γερμανία

admin

Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025

admin

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων τη Μεγάλη Τρίτη

admin

ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου»

admin

ΗΠΑ: Στο 2,8 τον Μάρτιο ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

admin

Ανέβασε ρυθμούς η οικοδομική δραστηριότητα – Χωρίς φρένο η άνοδος των τιμών στα οικοδομικά υλικά

admin

Διπλό πρεσάρισμα Κομισιόν για τα ληξιπρόθεσμα «φέσια» του Δημοσίου

admin

Δημοπρασία 3μηνων εντόκων στις 30 Απριλίου

admin

Πληθωρισμός… κρατήσεων στους μισθούς των Ελλήνων

admin

ΕΤαΕ: Πιστωτικές εγγυήσεις έως 4,5 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση ΜμΕ

admin