Image default
Ευρώπη

Δεν αποχωρίζεται το TikTok η πολωνική κυβέρνηση

Η πολωνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το TikTok, μεταξύ άλλων και για εκλογικούς σκοπούς, δήλωσε το κυβερνών κόμμα PiS, το οποίο ζήτησε επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παράσχει περαιτέρω αιτιολόγηση για την πρόσφατη απόφασή της να απαγορεύσει την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης στις συσκευές του προσωπικού της ΕΕ.

Την τελευταία εβδομάδα, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ απαγόρευσαν το κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok στις συσκευές των δημόσιων υπαλλήλων τους, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ανεπηρέαστο από τις ανησυχίες αυτές, το κυβερνών κόμμα PiS λέει ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον τρέχοντα προϋπολογισμό των 3 εκατομμυρίων PLN (638.000 ευρώ) για κυβερνητικές εκστρατείες με τη χρήση της εφαρμογής, μεταξύ άλλων και για εκλογικούς σκοπούς, αναφέρει η Rzeczpospolita.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να προβεί σε αλλαγές στις στρατηγικές του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, του Instagram και του Twitter.

Ο Janusz Cieszynski, ο κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για θέματα ψηφιοποίησης, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίστηκε ότι οι λόγοι που η Επιτροπή απαγορεύει την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης στα τηλέφωνα του προσωπικού θα μπορούσαν να είναι πολιτικοί, και όχι τεχνικοί. Η Πολωνία έχει ήδη ζητήσει από την Επιτροπή να παράσχει τεχνική αιτιολόγηση ως προς την απόφασή της, πρόσθεσε ο Cieszynski.

Πριν από δύο εβδομάδες, το PiS εγκαινίασε τον ολοκαίνουργιο λογαριασμό του για να συνδεθεί με τους νέους ψηφοφόρους και να αντιμετωπίσει «μηνύματα κατά του PiS», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Tomasz Poreba σε ένα βίντεο στο TikTok.

Σχετικα αρθρα

Πόσο θα στοιχίσει στην Τουρκία το εμπάργκο στο Ισραήλ

admin

Γουόρεν Μπάφετ: Τι βλέπει ο «προφήτης της Όμαχα» και μειώνει το μερίδιό του στην Apple

admin

Ισραήλ: Στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας

admin

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin