Image default
Ευρώπη

No pasaran TikTok στο Δημαρχείο του Λονδίνου

Το προσωπικό του Δημαρχείου του Λονδίνου δεν επιτρέπεται πλέον να έχει το TikTok στις συσκευές του λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε στους υπουργούς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο στα επαγγελματικά τους τηλέφωνα.

Η Greater London Authority (GLA) δήλωσε ότι ο κανόνας ενεργοποιήθηκε καθώς η υπηρεσία λαμβάνει «εξαιρετικά σοβαρά» υπόψη την ασφάλεια των πληροφοριών, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης από τις κυβερνητικές συσκευές μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Η Βουλή των Κοινοτήτων και οι Λόρδοι αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την εφαρμογή σε όλο το Παλάτι του Ουέστμινστερ, επικαλούμενοι ανησυχίες για την ασφάλεια.

Πρόσφατα μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν από το προσωπικό να διαγράψει την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης από τις εταιρικές συσκευές και τις προσωπικές συσκευές που περιλαμβάνουν εταιρικές εφαρμογές. Ανησυχίες σχετικά με την πλατφόρμα έχουν επίσης εκφράσει κράτη μέλη, όπως η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία και η Δανία.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας επιβάλλει επίσης απαγόρευση στις επίσημες συσκευές, λέγοντας ότι υπάρχουν ανησυχίες «σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους εντοπισμού και προστασίας της ιδιωτικής ζωής από ορισμένες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε ο Guardian.

Σε απάντηση στην απαγόρευση του Δημαρχείου του Λονδίνου, εκπρόσωπος της TikTok δήλωσε ότι είναι «άμεσα διαθέσιμοι να συναντηθούν με τον δήμαρχο για να αντιμετωπίσουν τυχόν ανησυχίες», αλλά θα πρέπει να κριθούν με βάση τα γεγονότα και να αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους ανταγωνιστές μας.

«Έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την περαιτέρω προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών μας, το οποίο περιλαμβάνει την αποθήκευση των δεδομένων των χρηστών του Ηνωμένου Βασιλείου στα ευρωπαϊκά κέντρα δεδομένων μας και την αυστηροποίηση των ελέγχων πρόσβασης στα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης εποπτείας της προσέγγισής μας από τρίτους», πρόσθεσαν.

Σχετικα αρθρα

Porsche: Βουτιά στα κέρδη καθώς της γύρισαν την πλάτη οι Κινέζοι

admin

Κοινή πρόταση Γαλλίας – Γερμανίας για το ευρωπαϊκό σύστημα αμυντικής συνεργασίας

admin

Έρευνα για μαζικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι Παλαιστινιακές Αρχές

admin

Το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας επί τάπητος ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Ομάδα έκτακτης ανάγκης για την εισβολή ξενικών παρασίτων στις καλλιέργειες

admin

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Γερμανία: Η ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015

admin

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου διευρύνουν τη διαφοροποίηση των αγορών τους

admin

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Γιατί έχασε 18 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κίνα: Τα τρία θεμέλια της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης

admin

Anglo American προς BHP: Χαμηλή η προσφορά, απορρίπτεται

admin