Image default
Αγορές

Δείχνουν να… συνέρχονται οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

Δείχνουν να… συνέρχονται οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, διατηρώντας τη θετική δυναμική, καθώς οι επενδυτές στην περιοχή ελπίζουν ότι η πρόσφατη αστάθεια της αγοράς έφτασε στο τέλος της.

Τα κέρδη διευρύνουν αυτά που καταγράφηκαν τη Δευτέρα, όταν η συγκρατημένη αισιοδοξία επέστρεψε μετά από μια απότομη πτώση την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονται στα «πράσινα», με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν άνοδο 1,3%, με την Credit Suisse να κινείται 2,1% υψηλότερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Ραλφ Χάμερς, είπε για την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse: «Ενώ δεν επιδιώξαμε αυτήν τη συναλλαγή, ήμασταν προετοιμασμένοι και το βλέπουμε ως μια ευκαιρία να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας μας. Δεν αγοράσαμε την Credit Suisse μόνο για να την κλείσουμε».

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συνέχισαν να τονίζουν ότι το τραπεζικό σύστημα δεν οδεύει προς κατάρρευση, αν και οι ανησυχίες παραμένουν.

Ο Σαρλς-Χένρι Μονσό, επικεφαλής επενδύσεων στο Syz Group, είπε στο CNBC ότι οι επενδυτές άρχισαν να επαναξιολογούν την άποψη ότι τα υψηλότερα επιτόκια είναι καλά για τις τράπεζες επειδή σημαίνουν υψηλότερα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια, αντίθετα συνυπολογίζοντας ότι οι απότομες αυξήσεις επιτοκίων θα χτύπησε τους πιο αδύναμους κρίκους της οικονομίας, όπου οι τράπεζες, ιδιαίτερα οι πιο αδύναμες, θα μπορούσαν να «πληρώσουν το τίμημα».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι δήλωσε σε ομιλία του τη Δευτέρα το βράδυ ότι έχει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και το ρυθμιστικό πλαίσιο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα να παραμείνει εστιασμένη στη μείωση του πληθωρισμού.

Περιέγραψε τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου ως «ανθεκτικές, με ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας και σε καλή θέση να στηρίξουν την οικονομία», ανέφερε το Sky News.

«Έχουμε ένα ισχυρό καθεστώς μακροπροληπτικής πολιτικής σε αυτή τη χώρα. Με την Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Πολιτικής για την περίπτωση της διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής μπορεί να επικεντρωθεί στη δική της σημαντική δουλειά να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο», δήλωσε ο Μπέιλι.

Η BoE αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,25% την περασμένη εβδομάδα, αφού ο πληθωρισμός ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο στο 10,4% τον Φεβρουάριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,35% στις 446,20 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,43% στις 15.195,40 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,49% στις 7.112,98 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,43% στις 7.503,65 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,70% στις 26.390 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,84% στις 8.979,29 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,57% στις 5.815,40 μονάδες.

 • DAX 30
 • Stoxx Europe 600
 • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

  Σχετικα αρθρα

  Χρέος και επιτόκια ταράζουν τα «νερά» της Wall Street

  admin

  Η συμφωνία για το αμερικανικό χρέος… ηρεμεί τις ευρωαγορές

  admin

  Ασιατικές αγορές: Άνοδος με αμερικανικό… αέρα

  admin

  Wall Street: Μηνιαίο «άλμα» κοντά στο 6% για τον Nasdaq

  admin

  Σε χαμηλό δύο μηνών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  admin

  Wall Street: Ρευστοποιούν οι επενδυτές, αναμένοντας νέα για το χρέος

  admin

  Στα «κόκκινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Παραμένουν οι αμερικανικές ανησυχίες

  admin

  «Βυθίστηκαν» τα ασιατικά χρηματιστήρια- Σε νέο χαμηλό ο Hang Seng

  admin

  Wall Street: Κράτησαν «μικρό καλάθι» οι επενδυτές μετά τη συμφωνία

  admin

  Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο το αμερικανικό χρέος

  admin

  «Μοιρασμένη» η εικόνα στη Wall Street-Στο επίκεντρο χρέος και Nvidia

  admin

  UBS-ΗΠΑ: Προκλήσεις στις αγορές, παρά τη συμφωνία για το χρέος

  admin