Image default
Οικονομία

Παρίσι-Κεφαλονιά απευθείας αεροπορική σύνδεση από 22/4 έως και Οκτώβριο

Τη δρομολόγηση δύο απευθείας πτήσεων την εβδομάδα από το Παρίσι για την Κεφαλονιά φέρνει τη φετινή θερινή περίοδο το αυξημένο ενδιαφέρον των Γάλλων για την Ελλάδα και το όμορφο νησί του Ιονίου.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιήσει η αεροπορική εταιρεία Transavia, την περίοδο 22/4/2023-28/10/2023, γεγονός που ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας στο Pavillon Elysée, κεντρικό χώρο εκδηλώσεων στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς της Γαλλίας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το εξαίρετο φυσικό κάλλος , τη γαστρονομική ταυτότητα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κεφαλονιάς.

Για την αεροπορική σύνδεση μίλησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Transavia, Nicolas Henin, τονίζοντας πως η εταιρεία είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη μέχρι τώρα θερμή ανταπόκριση στις κρατήσεις για την Κεφαλονιά.

O Chief Commercial Officer της Transavia N. Henin, η δ/ντρια της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας Δ. Βοζίκη, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά Εμ. Σιναγρά, η πρέσβειρα Νησιωτικής Καινοτομίας της Κεφαλονιάς Μ. Βεργωτή, ο προϊστάμενος Τουρισμού δήμου Κεφαλονιάς Στ. Κoρκός-Κουρής κι ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Γ. Τιμοθεάτος

Στον χαιρετισμό της, η ειδική σύμβουλος Τουρισμού και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της τουριστικής επιτροπής του δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς, Μαρίνα Βεργωτή, δήλωσε ότι το άνοιγμα του προορισμού στη γαλλική αγορά σηματοδοτεί ένα γεγονός ιστορικής σημασίας για το νησί και επιβεβαιώνει τη δυναμική του προορισμού.

Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας, Δήμητρα Βοζίκη, πραγματοποίησε μια πλήρη παρουσίαση του προορισμού, συγκεντρώνοντας, σύμφωνα με τον Οργανισμό, την ενθουσιώδη ανταπόκριση των καλεσμένων.

Με την Ελλάδα να παραμένει μεταξύ των πρώτων σε προτίμηση ταξιδιωτικών προορισμών στη Γαλλία, οι δημοσιογράφοι και επαγγελματίες που παρέστησαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν νέο δυναμικό προορισμό, για τον οποίο πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα αποδειχθεί δημοφιλής για τους γάλλους τουρίστες.

Λίγες μέρες μετά την εκδήλωση, στις 24 Μαρτίου, δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τουριστικό μέσο Mister Travel άρθρο αφιερωμένο στην Κεφαλονιά και την απευθείας πτήση από Παρίσι, που επιμελήθηκε η παρούσα στην εκδήλωση δημοσιογράφος Evelyne Dreyfus, η οποία θα ταξιδέψει στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο εκτενέστερου αφιερώματος για τον προορισμό μέσα στο 2023.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η α΄ γραμματέας της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, Αλεξάνδρα Ματζίλα, καθώς και φορείς του τουρισμού της Κεφαλονιάς, όπως η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά, Εμανουέλ Σιναγρά, ο προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού, Πολιτισμού & Παιδείας του δήμου Κεφαλονιάς, Σταύρος Κoρκός-Κουρής, κι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ζωντανή μουσική από τον ταλαντούχο καλλιτέχνη, Ορέστη Καλαμπαλίκη, με παραδοσιακά ακούσματα της Κεφαλονιάς

Τουρισμός: Ελληνική πρωτιά σε πωλήσεις στη Γαλλία τον Φεβρουάριο

Σχετικα αρθρα

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

admin

ΣΕΤΕ: Επιπλέον φορολογικά βάρη σε τουριστικές επιχειρήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή τροχιά του κλάδου

admin

Πόσο θα είναι το ελάχιστο αντάλλαγμα για παραχωρήσεις αιγιαλών

admin

Eπιστολές Στουρνάρα στους servicers: «Συμμορφωθείτε με το νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλιώς… ποινές»

admin

Πόσα δηλώνουν στην εφορία γιατροί, δικηγόροι, ιδιοκτήτες ταξί, ηλεκτρολόγοι: Οι «πλούσιοι» και οι «φτωχοί»

admin

Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι μισθοί

admin

Πλημμύρες: 4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν το 50% της προβλεπόμενης κρατικής αρωγής

admin

Η ώρα της εφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

admin

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

admin

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

admin

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη – Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις

admin

ΥΠΕΘΟ: Διαφάνεια στις παραχωρήσεις αιγιαλών με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες

admin