Image default
Πολιτική

Σκυλακάκης: «Καταστροφική για την χώρα η εικόνα ακυβερνησίας ή επιστροφής στις ιδεοληψίες»

Η Ελλάδα παρά τις αντιξοότητες, πανδημία και ενεργειακή κρίση, κατόρθωσε την τελευταία 4ετία να κάνει σοβαρά βήματα προόδου, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην ομιλία του στο Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου που έχει τίτλο «Η ελληνική Οικονομία: κοιτάζοντας το μέλλον».

Παράλληλα τόνισε ότι είναι κρίσιμες οι προσεχείς εκλογές και επεσήμανε ότι θα ήταν καταστροφική μία εικόνα ακυβερνησίας ή επιστροφής στις ιδεοληψίες.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, τόνισε ότι η Ελλάδα σε σχέση με το 2019 έχει 25 δισ. ευρώ μεγαλύτερο ΑΕΠ, το οποίο θα φτάσει τα 35 δισ. ευρώ επιπλέον στο τέλος του 2023, ενώ έχουν δημιουργηθεί 300.000 νέες θέσεις εργασίας στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα τόνισε με έμφαση ότι η ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής ανισότητας. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί σε πραγματικούς όρους κατά 50% και σημείωσε ότι το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να βρεθούν εργαζόμενοι και στελέχη που θα στηρίξουν τις επενδύσεις που έρχονται.

Ειδική αναφορά έκανε στην αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα που θα αποκτήσει η Ελλάδα, αμέσως μετά τις εκλογές και στα οφέλη που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη για την οικονομία. Ενδεικτικά ανέφερε τα χαμηλότερα επιτόκια, αλλά και την ευκολότερη προσέλκυση επενδύσεων. Όπως είπε «η Ελλάδα έχει σήμερα επιτόκια ανάλογα με αυτά που διαθέτει η Ιταλία η οποία έχει επενδυτική αξιολόγηση».

Σε ότι αφορά το 2023 εκτίμησε ότι θα υπάρχει ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, αλλά και ρεκόρ εξαγωγών, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι καλύτερα του αναμενομένου, τόσο για την χρονιά που πέρασε όσο και για αυτή που έρχεται.

Ο Θ. Σκυλακάκης, ανέφερε επίσης ότι όλα τα παραπάνω θα συμβούν υπό την προϋπόθεση ότι στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρξει εικόνα ακυβερνησίας, αλλά ούτε και επιστροφή στις ιδεοληψίες.

Τέλος, αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης υποστήριξε πως πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης, το οποίο όμως δεν επιδέχεται ερασιτεχνισμούς και επιχείρηση επαναδιαπραγμάτευσης.

Ειδήσεις σήμερα:Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Ο καιρός αύριοΟκτώ χρόνια φυλακή στον λυράρη που υπεξαίρεσε €1,6 εκατ. – Πώς δικαιολογεί την πράξη τουΕκλογές 2023: Πότε κλείνει η Βουλή – Οι διερευνητικές εντολές και η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Subscribe to our News

* indicates required/

( mm / dd )


Σχετικα αρθρα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Αυτοδυναμία δεν σημαίνει ασύδοτη κυβέρνηση, αλλά αποτελεσματική»

admin

Σκέρτσος: Ο Ανδρουλάκης το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ανδρουλάκης: Ζητώ από τον ελληνικό λαό να είναι το ΠΑΣΟΚ η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη

admin

Σαρμάς: Τάχιστα οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να επιλυθούν προβλήματα που ελλοχεύουν κινδύνους

admin

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Αμφίπλευρο άνοιγμα από Ανδρουλάκη ενόψει εκλογών με ομιλία στην Κ.Ε

admin

Τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο

admin

Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»

admin

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή – Κάλεσμα Ανδρουλάκη για «αγώνα χωρίς ταβάνι»

admin

Εκλογές 2023 – ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης θα απευθύνει κάλεσμα στους «προοδευτικούς πολίτες» από την Κεντρική Επιτροπή

admin

Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Πρέπει να τελειώσουμε με την απλή αναλογική

admin

Κουτσούμπας: Πραγματική, στρατηγική και μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι μόνο το ΚΚΕ

admin

Ορκίζεται σήμερα για να διαλυθεί αύριο η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου

admin