Image default
Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου – Δείτε το έγγραφο

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο δικαστήριο στο Μανχάταν, δόθηκε στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βαρύνεται με 34 αδικήματα που αφορούν παραποίηση εγγράφων.

Οι εισαγγελείς, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι ο Τραμπ επιχείρησε να κρατήσει στο σκοτάδι πληροφορίες αρνητικές για τον ίδιο.

Δείτε το κατηγορητήριο

Ο Τραμπ «επανειλημμένα παραποίησε εταιρικά έγγραφα για να αποκρύψει εγκληματική δραστηριότητα με την οποία απέκρυψε πληροφορίες κατά τις εκλογές του 2016».

Ο κατηγορούμενος, συνεχίζει, «από τον Αύγουστο του 2015 ως τον Δεκέμβριο του 2017 ενορχήστρωσε με άλλους σχέδιο για να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές του 2016 εντοπίζοντας και αγοράζοντας αρνητικές πληροφορίες που αφορούσαν τον ίδιο». Με τον τρόπο αυτό οι κατηγορούμενοι «παραβίασαν εκλογικούς νόμους και παραποίησαν έγγραφα», τονίζει το κατηγορητήριο.

Τρεις περιπτώσεις εξαγοράς

Σε μια περίπτωση, η American Media Inc (ΑΜΙ) κατέβαλε 30.000 δολάρια σε έναν πρώην θυρωρό στον Πύργο Τραμπ, ο οποίος ισχυριζόταν ότι γνώριζε την ιστορία ενός παιδιού που ο Τραμπ είχε αποκτήσει εκτός γάμου.

Σε άλλη περίπτωση, η AMI πλήρωσε 150.000 δολάρια σε μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον Τραμπ. Όταν εκείνος ζήτησε από δικηγόρο που εργαζόταν τότε ως «ειδικός σύμβουλος» για τον Οργανισμό Τραμπ να επιστρέψει τα χρήματα στην AMI, ο ειδικός σύμβουλος συμβούλευσε τον Τραμπ ότι η καταβολή θα έπρεπε να γίνει από μια εταιρία-κέλυφος και όχι με μετρητά. Η AMI αρνήθηκε τελικά την αποζημίωση, κατόπιν διαβούλευσης με τον νομικό της σύμβουλο. Η AMI – η οποία αργότερα παραδέχθηκε, στο πλαίσιο συμφωνίας με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ότι η συμπεριφορά της ήταν παράνομη – έκανε ψευδείς καταχωρήσεις στα επιχειρηματικά αρχεία της σχετικά με τον πραγματικό σκοπό της καταβολής των 150.000 δολαρίων.

Μέρος της προσπάθειας -και τρίτη περίπτωση- ήταν η πληρωμή 130.000 δολαρίων στην Στόρμι Ντανιελς για να μην αποκαλύψει η πορνοστάρ τη σύντομη ερωτική σχέση που είχαν. Αυτό πριν από τις εκλογές του 2016 οπότε το σκάνδαλο ίσως σκίαζε την καμπάνια του για την εκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η παραποίηση εταιρικών εγγράφων, για την οποία βαρύνεται, έγινε για να προωθήσει την υποψηφιότητά του.

Πάντως ο Τραμπ φέρεται να ζήτησε από συνεργάτη του να καθυστερήσει την πληρωμή στην Ντάνιελς όσο μπορεί περισσότερο, μέχρι μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016. Αν ήταν δυνατόν, μάλιστα, να μην την πλήρωναν καθόλου, καθώς μετά τις εκλογές οι αποκαλύψεις της δεν θα είχαν πια καμία σημασία.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο Τραμπ σχετίζεται «σε παράνομη συνωμοσία» να υπονομεύσει την ακεραιότητα των εκλογών του 2016.

Μετά τις εκλογές του 2016

Μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Τραμπ αποζημίωσε τον ειδικό σύμβουλο με μια σειρά μηνιαίων επιταγών, αρχικά από ανακλητό καταπίστευμα του Ντόναλντ Τραμπ – που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του – και αργότερα από προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Τραμπ. Συνολικά εκδόθηκαν 11 επιταγές με ψευδή αιτιολόγηση. Εννέα από αυτές τις επιταγές υπογράφηκαν από τον Τραμπ. Όλες τις επιταγές διαχειρίστηκε ο Οργανισμός Τραμπ και έφεραν τον μανδύα της πληρωμής για νομικές υπηρεσίες που παρασχέθηκαν δυνάμει ανύπαρκτης συμφωνίας.

Έγιναν συνολικά 34 ψευδείς καταχωρήσεις σε επιχειρηματικά αρχεία στη Νέα Υόρκη, για να μείνει κρυφή η αρχική πληρωμή των 130.000 δολαρίων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο σχέδιο έλαβαν μέτρα για να παραποιήσουν – για φορολογικούς σκοπούς – την πραγματική φύση των αποζημιώσεων.

Ο Τραμπ αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του. Ο δικηγόρος του είπε ότι στη δίκη, που αναμένεται για τις αρχές του 2024, «θα το παλέψουμε γερά».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Εξ επαφής πυροβολήθηκε στο κεφάλι η γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή σε αυτοκίνητο

«Καλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα την Τετάρτη – Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει

Ντάρια Τρεπόβα: Τι γνωρίζουμε για την 26χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του Ρώσου μπλόγκερ

Σχετικα αρθρα

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

admin

Γάζα: Ο αμερικανικός στρατός άρχισε την κατασκευή προβλήτας

admin

ΗΠΑ: Μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας θα φτάσει στην Ουκρανία εντός των ημερών, λέει ο Λευκός Οίκος

admin

Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

admin

Ταϊλάνδη: Ο καύσωνας συνεχίζεται – 30 νεκροί από τη ζέστη από την αρχή της χρονιάς

admin

OHE: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου βοήθησε Γάζα, αλλά δεν αρκεί

admin

Ιράκ: Έντεκα άνθρωποι εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού με κατηγορίες για «τρομοκρατία»

admin

Γαλλία: Μόνο το… 3% των νέων 18-24 ετών θα ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του Μακρόν στις ευρωεκλογές

admin

Πως ετοιμάζεται η δύση για μια δεύτερη θητεία Trump

admin

Η Πορτογαλία πρέπει να «πληρώσει το κόστος» για τη δουλεία και τα αποικιοκρατικά εγκλήματα, λέει ο πρόεδρος της χώρας

admin

Στις ΗΠΑ, η πολιτεία Τενεσί αποφασίζει οι εκπαιδευτικοί να φέρουν οπλισμό

admin

Aεροσκάφος μεταφοράς φορτίου με δυο επιβαίνοντες συντρίβεται στις ΗΠΑ

admin