Image default
Οικονομία

Γεωργιάδης: Περίπου 5% μείωση σε έναν μήνα μεσοσταθμικά στην αξία του «Καλαθιού του Νοικοκυριού»

Δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Μασούτης» και «Market In» επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη, στην 24η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κι o αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενοι από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μεσοσταθμική μείωση από εβδομάδα σε εβδομάδα 1%. Όπως είπε, «είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα που έχουμε μεσοσταθμική μείωση περίπου 1%. Άρα, έχουμε περίπου 5% μείωση σε ένα μήνα μεσοσταθμικά στην αξία του καλαθιού. Όχι μόνο δηλαδή οι τιμές μένουν σταθερές, αλλά πάνε και προς τα κάτω.

Είμαστε χαρούμενοι διότι εν μέσω τον εορτών του Πάσχα που ο κόσμος θα βγει, θα ταξιδέψει, θα γιορτάσει με τους συγγενείς και τους φίλους του, θα μπορέσει να βρει και φτηνές τιμές σε καλά προϊόντα για να μπορεί να κάνει τις εορτές του Πάσχα όσο γίνεται πιο αξιοπρεπώς, πιο ανθρώπινα, πιο χαρούμενα».

Ο υπουργός προανήγγειλε πως την επόμενη εβδομάδα «θα εξηγήσουμε πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός που ανακοινώσαμε χθες για το ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα επιτόκια των τραπεζών, το οποίο νομίζω ότι θα είναι η καινούρια επανάσταση γύρω από τον τρόπο που θα παρουσιάζουμε τις τιμές στην Ελλάδα και του πώς θα λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας και στις τράπεζες».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως «και αυτή την εβδομάδα επαναλαμβάνεται αυτό το οποίο έχουμε δει τις τελευταίες 23 εβδομάδες, δηλαδή το καλάθι κρατά τις τιμές σταθερές ή μειούμενες κατά 96% με μικρές αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα, συνολικά όμως το κόστος του καλαθιού είναι μειωμένο. Φαίνεται ότι το καλάθι και ο e-katanalotis έχουν στηρίξει τους συμπολίτες μας προσφέροντας φθηνότερα προϊόντα και διατηρώντας τις τιμές σταθερές.

Το Μεγάλο Σάββατο ολοκληρώνονται το “Καλάθι της Σαρακοστής”, το “Καλάθι του Πάσχα”, καθώς και το “Καλάθι των Νονών”, που έτυχε μεγάλης αποδοχής, καθότι πολλοί συμπολίτες μας αγόρασαν δώρα για τα μικρά παιδιά, κάτι το οποίο είχαμε πετύχει και την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων».

Σχετικα αρθρα

Πλημμύρες: 4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν το 50% της προβλεπόμενης κρατικής αρωγής

admin

Η ώρα της εφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

admin

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

admin

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

admin

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη – Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις

admin

ΥΠΕΘΟ: Διαφάνεια στις παραχωρήσεις αιγιαλών με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες

admin

ΥΠΟΙΚ: Το ελάχιστο τίμημα που θα λαμβάνουν Δημόσιο-δήμοι από παραχώρηση αιγιαλού-παραλίας

admin

Δ. Μόσχος (κτηνοτρόφοι): «Β’ και Γ’ διαλογής τα αρνιά που πωλούνται με 10 ευρώ το κιλό, στα σούπερ μάρκετ»

admin

Σταϊκούρας: Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας

admin

Financial Times: Tο οικονομικό παράδοξο της Ελλάδας – Ισχυρή ανάπτυξη, αλλά η φτωχότερη στην ΕΕ

admin

Εταιρείες Διαχείρισης: Ούτε μία με πλήρη φάκελο για τη νέα άδεια – Σοβαρά κενά στην εταιρική διακυβέρνηση

admin

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Ισχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

admin