Image default
Ευρώπη

ΗΠΑ: Αύξηση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε συγκρατημένα την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται σταδιακά, καθώς η πολιτική αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εξασθενεί τη ζήτηση.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 245.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν και έδειξαν ότι υποβλήθηκαν 1.000 περισσότερες αιτήσεις από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 240.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Ο συνδυασμός των πασχαλινών διακοπών, οι οποίες άφησαν χωρίς δουλειά το προσωπικό υποστήριξης σε ορισμένες σχολικές περιφέρειες, και οι άνθρωποι που εξάντλησαν τα πακέτα αποζημίωσής τους έπειτα από μια έξαρση απολύσεων στον τομέα της τεχνολογίας και σε άλλους τομείς της οικονομίας που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια, θα μπορούσε να εξηγήσει μέρος της αύξησης των αιτήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Οι μη προσαρμοσμένες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 7.021 σε 228.216 την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αύξηση κατά 6.703 των αιτήσεων στη Νέα Υόρκη και η αύξηση κατά 3.079 στη Τζόρτζια, καθώς και οι αξιοσημείωτες αυξήσεις στο Κονέκτικατ και το Ρόουντ Άιλαντ αντισταθμίστηκαν από τις μειώσεις στην Καλιφόρνια, το Τέξας, την Πενσυλβάνια, την Ιντιάνα και το Οχάιο.

Ενώ η αγορά εργασίας ψυχραίνεται, οι αιτήσεις στα τρέχοντα επίπεδα υποδηλώνουν ότι η αύξηση της απασχόλησης παραμένει ισχυρή, γεγονός που θα επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, προτού ενδεχομένως διακόψει τον ταχύτερο κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της από τη δεκαετία του 1980.

Σχετικα αρθρα

Porsche: Βουτιά στα κέρδη καθώς της γύρισαν την πλάτη οι Κινέζοι

admin

Έρευνα για μαζικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι Παλαιστινιακές Αρχές

admin

Το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας επί τάπητος ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Κοινή πρόταση Γαλλίας – Γερμανίας για το ευρωπαϊκό σύστημα αμυντικής συνεργασίας

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Ομάδα έκτακτης ανάγκης για την εισβολή ξενικών παρασίτων στις καλλιέργειες

admin

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Γερμανία: Η ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015

admin

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου διευρύνουν τη διαφοροποίηση των αγορών τους

admin

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Γιατί έχασε 18 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κίνα: Τα τρία θεμέλια της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης

admin

Anglo American προς BHP: Χαμηλή η προσφορά, απορρίπτεται

admin