Image default
Ευρώπη

Πόσο στοιχίζουν μυστικά και ψέματα στον Ρούπερτ Μέρντοχ (infographic)

Το Fox News θα πληρώσει περισσότερα από 787 εκατομμύρια δολάρια στην Dominion Voting Systems, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για την πολύκροτη υπόθεση δυσφήμισης που συνδέεται με τη διασπορά fake news από το ειδησεογραφικό δίκτυο για τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ. Είναι ο μεγαλύτερος δημοσίως γνωστός διακανονισμός δυσφήμισης που αφορά εταιρεία μέσων ενημέρωσης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για την Fox, η οποία αναγνώρισε τα ευρήματα του δικαστηρίου ότι «ορισμένοι ισχυρισμοί σχετικά με την Dominion είναι «ψευδείς», μια σπάνια παραδοχή ότι το δίκτυο διέδωσε παραπληροφόρηση για την εταιρεία που δημιουργεί ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας. Ο «λογαριασμός» που θα φτάσει στον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη του δικτύου, θα μπορούσε να διογκωθεί σημαντικά, αν ακόμη μία εταιρεία συστημάτων ψηφοφορίας – η Smartmatic – δικαιωθεί για τη δική της αγωγή ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά προς το παρόν, το τίμημα που φέρει η υπόθεση Dominion δεν είναι το πιο υψηλό που χρειάστηκε να καταβάλλει ο πρόεδρος της Fox. Ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που αφορούσε την αυτοκρατορία των ταμπλόιντ εφημερίδων του Μέρντοχ στη Βρετανία αποδείχθηκε πολύ πιο δαπανηρό την τελευταία δεκαετία περίπου. Οι οικονομικές συνέπειες αυτού του σκανδάλου ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο λίρες, ή 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έρευνα του 2021 από την Press Gazette.

Να σημειωθεί ότι και ο πρίγκιπας Χάρι έχει κινηθεί νομικά κατά μέσων ενημέρωσης του Αυστραλού μεγιστάνα. Ο Δούκας του Σάσεξ συμμετέχει σε ομαδική αγωγή κατά της Associated Newspapers, εκδότρια των Daily Mail, Mail on Sunday και Mail Online. Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι τα συγκεκριμένα μέσα κατέφυγαν επί σειρά ετών σε παράνομες δραστηριότητες για να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες για δημόσια πρόσωπα.

Ρούπερτ Μέρντοχ: Η ιστορία του ανθρώπου που ελέγχει τα περισσότερα media στον κόσμο

Σχετικα αρθρα

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

admin

Courvoisier: Στα χέρια της Campari το διάσημο κονιάκ

admin

Κίνα: Πόλος έλξης η Έκθεση της Καντόνας για τους ξένους επενδυτές

admin